Tekkis selline mõte, et com porte ju arvutil ainult 2. Kas sellist asja on võimalik teha nagu com-hub? kardan, et need 2com'ikat saavad mul varsti täis, kuna tekkis ootamatult huvi igast jama com'i toppida. :P Kui seda võimalik teha on, siis kuidas see skeem on? lihtsalt et nt kui on 4 pordine, et siis kõik sooned 4'ks jagada? com pordil veel mingi 15mA piir, et mingit adapterit kah vaja ehitada?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Com-Hub?
Collapse
X
-
ei ole võimalik niisama lihtsalt, vähemalt siis tuleks veel teha sellele jupile oma draiver ka ja ega nad ikka korraga ei töötaks. Pmst siis lihtsalt arvutiga juhitav lüliti ja see peab siis oskama kõikidel erinevatel kiirustel arvutist mingeid erikoode kätte saada, et ümber lülitada vms... igatahes jama lahendus.
com-port on seotud otse arvuti pool oma io-aadressiga ja portide lisamine tähendab tavaliselt mingi laienduskaardi lisamist otse siinile (ükskõik kuhu siinile siis, isa või pci vms... peaasi, et io adresseerimine seal oleks). Kuskilt leiad ehk ikka mingi vana com-portidega kaardi. Sellel siis saab enamasti tõsta jumpritega io ja irq com3 ja com4 omaks (leiad netist näiteks) ja siis saadki oma pordid juurde. Dossis on muidu 4 com porti kokku, igaühel on mingi kokkulepitud aadress ja irq. Windowsi all võib rohkem ka olla, windowsi kaudu küsides saab siis need kõik kätte. Dossi proged muidugi ei saa windowsi all ka ülejäänusid... seal tuleb juba hal mängu ja emuleeritakse ükskõik milliseid siis dossi progedele.
Windowsis muidugi lisatakse com pordi vahele veel üks kiht abstraktsiooni, st läbi windowsi kasutades piisab ainult suvalisest draiverist, mis seda juhtimist emuleerib, ja siis edasi võiib füüsiline port juba ükskõik kus olla. Aga kuna com pordil ei ole kindlat protokolli nagu usbil, siis ei ole seal ka mingit pordi jagamist ametlikult võimalik teha.
Comment
-
Nii. seega päris nii ei ole, et jagan kõik sooned 4'ks ja toitesoontele panen adapterist juurde... kahju. njaa... mul on siin mõni kaart, kus com'id ja lpt'd, aga ISA siini pole... aga kas sellist asja on muidu kuskil poes olemas, et hub läeb usb'sse ja hub'il on nt 4 com'i?
//jah... läheb nagu skeemiosast välja, seega kui teemat liigutatakse/lukku pannakse, siis ei pahanda.
Comment
-
Originally posted by jnt@Aug 10 2005, 09:23
Nii. seega päris nii ei ole, et jagan kõik sooned 4'ks ja toitesoontele panen adapterist juurde... kahju. njaa... mul on siin mõni kaart, kus com'id ja lpt'd, aga ISA siini pole... aga kas sellist asja on muidu kuskil poes olemas, et hub läeb usb'sse ja hub'il on nt 4 com'i?
USB baasil ning näiteks x arv FDTI ( http://www.ftdichip.com/ ) UARTi kiipe kasutades võid portsu COM porte endale saada küll.
Comment
Comment