Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Plaan on ehitada jalgrattale suunatuled, kuid oleks vaja selle relee skeemi mis nad paneks vilkuma nupuvajutusel? Ei ole kusagilt netist leidnud kah
Kasutaksin LED-e.... ja toidet mitte üle 9V
peaks töötama suunatulele suht sobiva sagedusega. Sagedust saab muuta, muutes takistite r3 ja r4 või kondensaatorite c1 ja c3 väärtuseid. Lüliti peaks olema 3 positsiooniline ja 2 paraleelse ümberlülituva kontaktiga. Keskmises asendis on kõik väljas, äärmistes antakse ühe kontaktipaariga skeemile toide ning teise kontsaktipaariga valitakse, milline valgusdioodide rühm põlema hakkab (skeemil tähistatud eraldi lülititena J11 ja J12). Sõltuvalt sellest kui võimsad dioodid valid võiks transistori Q3 kruvida mõne plekitüki või väikese radika külge. Kui katsetad, siis vaata kui tuliseks läheb. Kui jääb leigeks, siis pole radikat vaja. LED-ide eeltakistid tuleks arvutada vastavalt valgusdioodide nimivoolule. Kui on soovi, siis võib panna ka rohkem valgusdioode paraleeli.
Ma tahtsin ka jalgrattale suunatulesid teha. Probleemid on rohkem tehnilised: kuskohast leida mõnus lüliti ja eriti - piisava heledusega LEDid? Luxeoni Star (ca 120.-)?
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Aga mul on üle tööstuslik komplekt: suunatuled koos piduritulega (ühe anduriga), juhtpult; probleem on ainult kinnituse puudumises. Kui huvi võin oksjonile panna.
Need tuled on sul ilmselt hõõglampidega? Siis mulle eriti ei sobi .
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
On huvi, võta kaasa! Uurime ja ... paned oksjonile?
Comment