Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

effektikas.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

effektikas.

Jätguks siis eelmisele teemale veendusin et parem on osta kidra sest se polegi nii kallis. Nüüd aga ei ole eriti liigset raha enam ja oleks kange soov ehitada ise effektiplokk. Eelarve umbes 200.- äkki keegi teab kust ja millist ehitada. Mõne skeemi järgi võiks asja kokku lüüa. Sooviks siis võimalikult head kuid lihtsat skeemi ja plokki. Kõik arvamused ja kommentaarid ja soovitused oodatud!

Ette tänadesArdi!

http://users.chariot.net.au/~gmarts/guitar.htm#schem
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

http://www.geocities.com/j4_student/ts10.gif

Äkki keegi vaatab skeemi üle(link) ja ütleb kas sellist asja on mõtet ehitada ja kas see on töötav skeem.

Või siis äkki teab keegi midagi sellisest asjast
      http://users.chariot.net.au/~gmarts/pix/a_amp-odis.gif

Kumb on mõtekam ja parem? Kumb tuleb soodsam ja lihtsam? See viimane link on pmtst pedaal. Kas seda saab kasutada kui effekti plokina? PS: Tahan hakata metaliga tegelema ja siis oleks vaja selline kärisev plokk ehitada :P

Comment

Vt. lampvõimendi foorumisse.Seal mõned korralikud ning lihtsad skeemid.Metali jaoks ikka pisut paremaid skeeme seal
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Pean taas tegema reklaami ProCo Ratile. Kui räägime stompbox-efektikatest, siis on tegu lihtsalt klassikaga.

Comment

ka se ProCo on mõeldud metalile?
            Kui raske seda ehitada on? Palju umbes maksma läheb 200.- saaks hakkama?
            Äkki on ka kellelgil montaasi skeem? Või on ise juba teinud ja saab pilti teha asjast.

Comment

ProCo Rat pärineb 1970ndate lõpust ja üllataval kombel on ta siiani hinnatud karp. Ilmselt on põhjus õnnestunud skeemilahenduses, mis heliliselt näib sobivat erineva maitsega pillimeestele. Olen ühe sellise ehitanud ja julgen soovitada. Kas ta on metalile? Noh, kui nupud kagusse keerata, siis kindlasti.

Lihtsusest - enam lihtsamaks pole mõtet ajada, omast kogemusest võin öelda, et ega neist ühe-kahe transistoriga skeemidest suurt oodata pole. Kui DPDT-lüliti, metallkarp ja kvaliteetsed potentsiomeetrid välja arvata, siis 200.- peaks olema reaalne eelarve küll jah. Montaaž...kui tahad "puust ette ja punaseks"-projekti, siis General Guitar Gadgets pakub sellist võimalust (see Rodent on pisut muudetud Rat).

Comment

Aga äkki on siis mõtekam see Rodent ehitada? See siiski uuem lahendus ja ma eeldan et on toimunud väike prgress.
                Äkki keegi seletab mis asi see neljakandiline on selle patarei kõrval?

Mul on ka selline probleem et ei ole kusagil seda montaasi skeemi teha, pole vanni.
                Äkki keegi hea inimene kes elab Tartus on nõus mul selle plaadi valmis leotama, ise teen markeeringud?
                Muidugi väikse raha eest.

Comment

Signaaliahel on Rodentil üldjoontes sama, mis Ratil (neist on läbi aegade ka erinevaid versioone ehitatud). On kaks olulisemat vahet:

1. Rodentil on 'true bypass'-lülitus. Kui huvitab, millega tegu, siis on see ka sobiv Google'i otsingusõna.

2. Kui tähele panid, siis Rodentil pole erinevalt minu eeltoodud Rati skeemist enne operatsioonvõimendit emitterjärgurit ja matkibki sellega algset Rati (mis oli minu teada järgurita, sisendpuhver tuli edasiste modifikatsioonidega a la TurboRat jms.).

Comment

Aga ma tahaks teada millist sa nagu soovitad? Sest ma ei tea mida mul nagu rohkem vaja läheb ja mul ple veel kogemusi. Sa kui asjatundija tead mis on hea ja algul ma kuulaks su ära ja kui juba paar aastat seljataga siis saab uue osta või teha :P

Comment

No alati on võimalus mõlemad enesele teha; maketi vormis Kumb meeldib, selle siis ka juba korralikult valmistad.Trükkplaadi leotamisest pääsed makettplaadi abiga :P
                      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                      Projektide pildid
                      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Kui makettplaadile ei taha teha, siis Rodent oleks suht kindla peale minek. Trükkplaadi- ja montaažijoonised olemas, anna ainult hagu.
                        Äkki keegi seletab mis asi see neljakandiline on selle patarei kõrval?
                        Ega seal muud peale DPDT lüliti olla ei saa. Muide, selle lülitiga läheb ilmselt raskeks. Eesti elektroonikapoodide valikust pole sobivaid mulle silma hakanud, äkki leiad pillipoodidest. Lüliti eripära on vastupidavus ja lülitamise mugavus. Kodus plõnnimiseks võib vast suvalise ekvivalendi panna.

Comment

Kidraploki DPDT lüliteid saab Raua tn.1 Stanfordi pillipoest. Hind 110. kr
                          Aga kui niisama tahad katsetada, siis pole sellest lülitist vist lugu. Vastavaid vene analooge saab Tartust Tiigi elektroonikast, näevad välja küll teistsugused aga valu kannatavad küll. Mul pole siiamaani katki läinud.
                          "Rat" on oma lihtsuse ja soundi vahekorra poolest vist üks parimaid mida tasuks teha. Veel lihtsam on MXR+ Distortion aga see pole just karmi muusika jaoks. Sain äsja ise sellise valmis.
                          Kõige suurem mure kitarri-ploki juures on ikkagi korraliku karbi tegemine. Pleki väänamine vajab vilumust ja aega, aga enamikel juhtudel võib tulemusega rahul olla.

Comment

Originally posted by ats@Sep 22 2005, 23:42
                            Pleki väänamine vajab vilumust ja aega, aga enamikel juhtudel võib tulemusega rahul olla.
                            Plekki väänates jääb ikka natuke &%#@, koduse vaibapealse aparatuuri puhul pole muidugi erilist vahet. Oma edasised lampvõimušassiid ja efektikarbid katsun siiski lasta keevitada 1,2-1,5 mm lehtmetallist. Organiseerimist rohkem, aga parem kaotada ajas ja kaalus, kui tugevuses.

Kataloogidest peaks leidma ka valmis metallkarpe, aga need on päris kallid.

Comment

mul on tegelikult olemas karp kuhu asi panna. peaks mahtuma, kui ei siis küll midagi saab orgunnitud.
                              Aga ikkagi on probleem selle motaasiga. Ei ole piisavalt oskust et see ise välja mõelda. muidugi mingisugusega saaks hakkama aga mingit kompakset varianti küll valmis ei leiuta. Selle võiks siis kusagilt maha teha :P

Comment

Working...
                              X