Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

effektikas.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by served@Nov 19 2005, 12:35
    2kki t2psustad s6na "kvint" t2henduse??
    Esimesest helist 5 tooni kõrgem teine heli.
    On olemas veel suur ja väike....
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kõigepealt vabandan ette, et teemat ristustan, aga uut ka pole vist mõtet teha. Endal valmis järgmine effektiplokk "Sansamp GT-2" skeem on pärit www.tonepad.com 'ist.
      Lühitutvustus: tegemist on võimusimulaatoriga. Lülititest saab valida kolme võimu vahel (Fender, Mesa ja Marshall) veel simuleeritakse mikrofoni asukohta "kõlari" ees (kolm asendit- jällegi lülititest) ning viimaseks saab lülititest valida kas kasutatkse võimu clean või drive kanalit, lisaks veel "high gain" lülitus.
      Potekatest saab sujuvalt reguleerida: gaini, bassi, kõrgeid ja helitugevust.

Panin siia mõned pildid ja helinäited ka. Kõik on mängitud helikaardi line-in sisendisse.

clip1- Fender clean+ Mesa drive- 791kb
      clip2- drive, 299kb
      clip3- drive, 311kb

Comment

Ole hea mees näita sisemusest ka pilti
        Ise tegid trükkplaadi? Kuidas juhtmete majandus tuli?

-edit-
        Arvutisse otse (helikaardi enda kärin) http://www.zone.ee/juggle/esimene.mp3
        Ja Plokk vahel(Ibanez Ts-7) http://www.zone.ee/juggle/teine.mp3
        Vahe on olemas ju ! See kärin võis sul ka arvutist tulla Served.
        Mõlemad umbes 300kb.
        http://www.alldatasheet.com/

Comment

Trükkplaadi tegin jah ise, rajad kandsin tavalise küünelakiga :P Selle maalimiseks läks päris kenakene aeg
          Juhtmemajandus on suur. Iga lüliti taga 6 juhet+ potekate juhtmed. Pildi teen hiljem, kui aega saan.

Comment

Nii ma siis sain loo ylesse
            Aga ma ei ole kindel kas mul pill nii v2ga h22les on sest aparaati mul ple ja kohe pole kedagi v6tta kes ta h2sti h22lde paneks <_< .

http://www.zone.ee/served/samplerid/

Comment

Originally posted by martinj+Nov 19 2005, 13:20--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (martinj @ Nov 19 2005, 13:20)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-served@Nov 19 2005, 12:35
              2kki t2psustad s6na "kvint" t2henduse??
              Esimesest helist 5 tooni kõrgem teine heli.
              On olemas veel suur ja väike.... [/b][/quote]
              ....või siis viis tooni madalam heli

Comment

kas see fail on muidu avatav??
                Mul teekis proleem et ma ei saand mp3 faili enam p2rast alla laadida
                Aga ma tegelen sellega ja loodan et ma saan asja ikka t66le.

Kas 2kki v6ib probleem selles olla et ma panin äkki vale transa?
                Kiibi vaatasin üle ja muud komponendid peaks kõik õige olema.
                Muidu on mul montaas kraabitud :unsure: ja kas 2kki annab kusagilt midagi üle.
                Muidu on kõik valguse käes üle vaadatud ja silmaga nähtavat ühendust ei ole.

Comment

Kõike seda nalja lugedes tuli ka mul uue projekti tegemise isu peale. Aga mõtlesin, et teeks seekord korralikult. Noh, enamvähem korralikult.
                  Seega küsimus, üldjoontes vist jään veel teemasse:
                  Milliseid potesid kasutada effektikas?

St. mul on vaja toppida sinna üks 100k log pote volüümi ja 1M log gaini jaoks.

Kas need plastmassist kahekümnekroonised jurakad kõlbavad ka või on midagi uhkemat vaja, et nagu helitehnika ja värgid?

Comment

Plastmassist 20-kroonised jurakad kõlbavad ehk maketeerimiseks. Muidu aga peaksid Alpha 16mm poted IS Musicus (Tallinnas) saadaval olema. Kui ei, siis saab ka eeltoodud veebipoest osta.

Comment

Oot, nüüd jäi asi vähe segaseks.
                      Maketeerima tähendab selles kontekstis....mida?
                      Ja miks täpselt ei kõlba mingi tavaline lihtne odav pote vaid peab hakkama mingeid veidraid kohti läbi kammima, et paar kallist väikest jubinat hankida?
                      Eks ma uuri, kuidas Tartu IS sellistesse potedesse suhtub...

Comment

Plastik käkkidel puudub metallvarje(kest) ning mürad trügivad sisse, kui suured takistused kasutusel.Samuti on spets potede kruvimis kindlus tublisti suurem(st. regulaatori keeramisel ühest asendist teise).
                        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                        Projektide pildid
                        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Maketeerima tähendab selles kontekstis....mida?
                          Makettplaadil mingi eksperimentaalskeemi kokkupanemist. Ühesõnaga mitte lõpp-produkt, vaid sihuke uudishimu rahuldamiseks kõlbav tükk.

Ja miks täpselt ei kõlba mingi tavaline lihtne odav pote vaid peab hakkama mingeid veidraid kohti läbi kammima, et paar kallist väikest jubinat hankida?
                          Mõtle sellele väljendile "tavaline lihtne odav pote" siis, kui Sa kuskil kontsertsituatsioonis vms. jalaga vastu potenuppu lähed ja see ~2mm plastikvõlli tõttu püünelt teadmata suunas ajama paneb. Kuna stompbox-formaadis efektikarp pole üldjuhul asi, mida kodus klaaskapis hoitakse ja igal pühapäeval tolmulapiga hellitatakse, siis peab ta olema ehitatud nagu tank.

Ergo, kui Sa tahad teha *korralikku* asja, nagu ise ka mainisid, siis kasuta korralikke potesid ja lülitamiseks korralikku DPDT lülitit. Poted ei pea tingimata olema Alpha omad, aga Alpha on odavaim korralik täismetallpote, mida Eestist leida saab. Lisaks on 16 mm kesta diameeter stompboxile igati sobiv.

Comment

Tõsilugu, nüüd jõuab kohale küll. Usun, et otsin endale ikkagi kusagilt metallpoted seljuhul.
                            Korralik võiks ta tõesti olla, sessuhtes on mul ka DPDT lüliti olemas, selline, mis kannatab igasugu peksmist, trampimist ja muud füüsilist ja vaimset vägivalda.

Kuskilt on kõrvu jäänud ka, et korralik distortion peab terveks jääma, kui sellega valesti mänginud bändikaaslast tugevalt visata vms. Seejuures ei ole oluline, millise nurga all karp teda tabab, st. ka potenupud ei tohiks ära murduda ega midagi muud sellist, kui nüüd mõtlema hakata...

Comment

No põhimõtteliselt kui oled Tallinas käimas, astu Westbaltist läbi.Sealt saad metallpoted(tuleluku aegsed, loomulikult ) sümboolse hinna eest; olid mingid SP3-xxx, mis sobivad ka lampidel efektidele.
                              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                              Projektide pildid
                              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Mul on üks plokk eelmainitud plastikpotedega. Ei pea isegi jalaga vastu minema- juba vibratsioonist piisab :P kui kaua aega mängida, siis läks heli järjest vaiksemaks ja aeg-ajalt tuli volüümi jälle juurde keerata. Tegu oli siis basskitarri overdraiviga.
                                Ise lammutasin elektronika PM-1 helipuldi maha ja sealt jätkub päris kauaks SP-3 tüüpi potekaid.

Comment

Working...
                                X