Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Bass kitarrile võimendit vaja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Bass kitarrile võimendit vaja

Asi siis selline et oleks vaja bass kitarrile lõppvõimendit, eelvõimuks on võimendi mille skeemi on ka lamptehnika foorumis lahatud (just hiljuti). Soovitud võimsus võiks jääda laialt vahemikku 30-100W.
    Proovisin ka guugeldada aga väga palju jama on seal ja selle jama välja selekteerimine väga tülikas, äkki kellgil on käepärast midagi head pakkuda B-)

Konkreetset skeemi nagu pakkuda ei oska. Samas mõtlen, et kui eelvõimendi olemas siis asi sobitatud ja lõppu peaks sobima suvaline võimsusvõimendi (väljaarvatud kivivõimud).

Comment

Tänapäeva trende ei tea aga koperatiivinduse ajal olid meil lauluvõimul, võimsamal
      monitorivõimul ja bassivõimul samad lõpuplaadid kasutusel, kitarrivõimudel oli
      teistsugune lõpp, ja kõik transsidel . Marshallil on bassikas TDA7293-dega olemas.
      Toide võiks võimsam olla.
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Okei, nii et valin välja sobiva lõppvõiemndi skeemi ja hakkan tegema.
        To. Jyrka: mida sa selle marshali asjaga öelda tahtsid, et marshal tootnud/ tootab bassi võime lõpukiviga tda7293 ja mis see võimsam toide asjasse puutus, kas sul siis konkreetse võimu skeem olemas või sain asjast valesti aru
        To. Reiss: miks muidu kivivõimendi ei sobi, katsetaks järgi muidugi aga raha ei ole üleliia seega loodan suulist vastust saada B-)

Comment

Seda, et neid võime on seinast seina. 120W võimu jaoks oli 180W trafo, kui kõll on
          8oomine siis lõpuaste peab kannatama ka 4oomist mõne aja, 4oomise puhul 2oomi, see tähendab toite ja lõpuastme kerget üledimensioneerimist hea matsu
          jaoks.
          VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Originally posted by sahtel@Oct 6 2005, 23:44
            et marshal tootnud/ tootab bassi võime lõpukiviga tda7293
            Marshall Mode Four
            http://www.tevalo.ee/foorum/index.ph...pic=12336&st=0
            Kahjuks link kasti sisemusse enam ei tööta

Mina kasutaks TDA7293 selle teema kontekstis.

Comment

No ma ise ka täpselt ei tea mis mul nende lõpukivide vastu on.
              Põhimõte vist et trans nagu kindlam.
              Loomulikult on lihtsam kivi peale ehitada.
              Toide peab võimas olema kuna bassi müdin võtab võhma päris korralikult.
              Trafo on üks asi kuid mina teeks bassi võimul ka mahtuvusega pidsut overkilli.

Comment

Originally posted by reiss@Oct 8 2005, 20:37
                Trafo on üks asi kuid mina teeks bassi võimul ka mahtuvusega pidsut overkilli.
                Mis mõttes mahtuvusega, kas toitel üütide omaga ???
                sinna panen küll suurema mahtuvusega võmalik et kuni 40000uF

Comment

Vs: Bass kitarrile võimendit vaja

Lihtsalt infoks, vahest kedagi huvitab - sattus mulle koju juhuslikult "pea" Marshall MG100HDFX ja puhtast uudishimust pidin ma sinna sisse vaatama

Lõpp on kiviga TDA7293.
                  Sundjahutusega, radikal on vaba koht veel teisegi kivi jaoks.
                  Üllatas toite lüütide mahtuvus - ainult 1000µF kumbagis õlas
                  Praegu kahetsen, et oleks võinud toitepinge ka ära mõõta.

Comment

Olen ka oma silmaga seda nalja näinud ja kivi vahetanud. MG seeria rokib!
                    Condemn the hive.

Comment

OT.Mida aeg edasi seda orientalistlikumaks asi ju läheb!Odav toota jne.Olen selle kidravõimutehnikaga omajagu kokku puutunud.Lamp ruulib siiski!
                      Samas kivi ja transsvõimudel nt.harjutusruumidesse kohta küll.Samuti mõne tagasihoidliku pubi MaSu variandiks.Mis siin pattu salata - omalgi üks omaaegne 1985a.Marshall Lead 12 pooljuhtriistapuu(puhas transslõpp) koduste ürituste tarbeks. Ilmselt läheb mingi aeg lambistamisele...
                      Aga teisalt: ega ikka effektiprotsessorit lampidega ei asenda.Iseasi kuivõrd vajalikuks see täislampvõimu puhul osutub - oleneb ikka stiilist ja maitsest.
                      Kivivõim kidravõimus?Tänan ei! Bassi puhul ehk siiski MOSFET lõpud?!
                      Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

olen ise ka kõvasti googeldand ja vaeva näinud, et midagi mõistliku leida.
                        Seni ajani on mulle silmajäänud selline skeem:

http://www.schematicheaven.com/marsh..._100w_2196.pdf

olen juba asunud seda ka ehitama, eelvõimu osa on valmis ja töötab, lõppvõimu osa ootab jootmis tööde algust.
                        Mõnede arvates on 100w bassi jaoks vähe. Võib-olla tõesti, aga eks siis näe kui valmis saab.

Võimsuse puuduse kartuse tõttu olen otsind ka vähea võimsamata ja lihtsamat skeem ja täna sattusingi sellise skeemi peale.

http://www.free-circuit.com/mosfet-p...uz905pbuz900p/

loodan et on sellest infost abi.

Comment

westhostil on ju päris hea skaleeritav mosfettidel võim:

Comment

Working...
                          X