Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

eelvõim.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

eelvõim.

Electronics workbenchis on sampelites yks bassboost mingi ideal opakaga.
    kohe kas kyssat: kas selle opaka asemele võib/saaba panna ka TL072 või mõne muu yhepolaarse toitega kivi?
    ja veel: kas sellest välja jättes mõni mäsa saab seda ka eelvõimuna kasutada.st et tõstab kõiki nivoosid?

kui simulatsioonis mingi reaalne kivi panna siis ei näita graafikuid ega midagi
    Erilahendused.
    PS või mail.

TL072 ei ole ühepolaarse toitega kivi. Enamus opakaid saab kasutada nii ühepolaarse kui ka kahepolaarse toitega, vaid väga vähesed on ehitatud ainult ühepolaarse jaoks. Vastus sulle sõltub skeemist, joonista ta siia ümber....

Comment

selline on siis idealiga:

aga mingi reaalne kivi?
      sama effekt olex hia...
      Erilahendused.
      PS või mail.

Comment

Pane suva opakas näit lm358.

Edit: ühepolaarse toitega on venelaste (eestlaste ?) k548un1A(B)
        Paraku selle jaoks vist üldised OV valemid ei kehtinud.

Ja et seda Suinu skeemi ühepolaarselt (ja üldse) kasutada, tuleb seda kõvasti täiendada. See skeem on ainult teoreetiline.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

kuid kas selle bassifiltri saax ka reaalselt slle skeemi järgi valmis teha:

bazz

sealt siis 2. active bass boost.

mingi konkreetne kivi, juppide nominaalid jne...

tänud...
          Erilahendused.
          PS või mail.

Comment

Originally posted by W@ldur@Oct 16 2005, 09:29

bazz

tänud...
            Kõik nad on teoreetiliselt töövõimelised. Praktikas tuleb lisada OV normaalseks tööks ja lahtisidestuseks vajalikud jupid.
            Edit: Sa saa see signaaliga juhitav ventilaator kõigepealt tööle, ennem uut skeemi ei saa:P (niguinii enne homset ma seda ei joonistaks). Millised lisanõuded on skeemile ? Mis pinge toiteks ja kas bassboost vaja välja kah lülitada.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Electronics workbenchis on sampelites yks bassboost mingi ideal opakaga.
              kohe kas kyssat: kas selle opaka asemele võib/saaba panna ka TL072 või mõne muu yhepolaarse toitega kivi?
              ja veel: kas sellest välja jättes mõni mäsa saab seda ka eelvõimuna kasutada.st et tõstab kõiki nivoosid?
              Sellistes kohtades pole opaka omadused kuigi kriitilised. Muidugi võid kasutada näit. TL072-te. Kui soovid ühepolaarset toidet, siis näiteks SIIN on sellest juttu, vaata "Figure 3."
              Loomulikult saad kasutada eelvõimuna, jättes välja kõik, mis skeemil opakast üleval pool paikneb.

kui simulatsioonis mingi reaalne kivi panna siis ei näita graafikuid ega midagi
              Ega sa talle toidet unustanud külge panna?

bazz

Kindlasti saab. Kivi - sama lugu. Muude juppidega pannakse paika, piir, millest madalamaid sagedusi ta võimendab ja kui palju võimendab. Selle peaksid sa ise välja mõtlema.

tänud...
              Pole tänu väärt
              21st Century Fox

Comment

läbustan veidi, aga kas akkab inimlikult tööle systeem, kus lõppvõim on TDA7294 peal ja tema sisendisse hästi vaikseks keeratud K174UN14 võimu baasil võim, mida kasutan "eelvõimuna"?

Ykski opakaga lihtne skeem ple mul tööle akanud; ei martinj akt. bassikas ega midagi. Vist akkan sisendisse toppima klapivõimu kivide peal võime.
                muidugi jälgin seda, et sisendis signaali yle ei keera!
                Erilahendused.
                PS või mail.

Comment

Originally posted by W@ldur@Oct 19 2005, 18:51

Ykski opakaga lihtne skeem ple mul tööle akanud; ei martinj akt. bassikas ega midagi.
                  Kas oled ikka õigesti kokku kah pannud ?

Vist akkan sisendisse toppima klapivõimu kivide peal võime.
                  Põhimõtteliselt peaks töötama. Isegi K174UN14 saab mikrivõimuna kasutada .

P.S Ega kahurid pole kärbeste tapmiseks leiutatud.

Sa räägi mismoodi Su (mu) skeemid ei tööta või on tõesti minu skeemid bugised ? ? ?

[kassi saba tõstmine]
                  Muide, mu koduleht erineb teiste samasuguste seast seepoolest, et väljapakutud skeemid on ise katetatud/leiutatud või kommenteeritud miks hea/miks halb.
                  [kassi saba tõstmine]

Comment

sry martin, ma sõnastasin veic valesti-yleyldse ei taha tööle hakata skeemid, mis peaksid eelvõimuna töötama.
                    ma ei tea, milles jama on

lõppvõimud töötavad pea alati
                    Erilahendused.
                    PS või mail.

Comment

miks sa üldse selle neetud ühepoolse toitega jamad? Lõpul niikuinii kahepoolne olemas, sealt siis võtad näiteks 7812 ja 7912'ga mõlema poole toited. Ei ole mõtet mingi jamaga tegeleda ja mingite kondekatega pingenivood tõsta/langetada jne.!

Comment

hakkan kahepolast siis omastama :P

aga vaadake korrax, kas selline asi võib reaalselt audiot buustida, ehk siis mõnekymnest millist sadades mille välja suruda?
                        Erilahendused.
                        PS või mail.

Comment

Originally posted by W@ldur@Oct 20 2005, 22:13
                          ...ehk siis mõnekymnest millist sadades mille välja suruda?
                          Paluks tõlget

Huvitav, miks tavalisele ühe transiga eelvõimule nii uhke nimi pandud on? Kahe transiga on siis vist turbo boost? :unsure:
                          Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

vabandust keelekasutuse pärast.
                            kas see suudab mõnekymnest millivoldist teha mõnisada millivolti?
                            Erilahendused.
                            PS või mail.

Comment

Suudab küll. Oleneb transist ja takistitest. Kas see Workbench siis nii lihtsat skeemi läbi ei näri? LED1, R6 ja lüliti pole seejuures olulised. Saab muidugi ka näppudel arvutada aga praegu peast valemeid küll ei mäleta, sest pole just igal aastal vaja transistorastme võimendustegurit rehkendada. Pealegi ütles minu kunagine õpetaja, et raadiomehe õpilane peab kõike peast teadma - raadiomees vaatab targast raamatust. Ma olen seda ütlust ka järginud ja momendil targad teooriaraamatud töö juures.
                              Loodetavasti keegi ei solvu...
                              Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Working...
                              X