Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

pic'ist välja 9V

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Minu teada on optronid vaid NPN-transiga.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #17
      Ei julge küll väita, et p-n-p transiga optroneid olemas pole aga ei tule küll ühtegi sellist meelde. Mingid keerulisema skeemiga optronid küll olid, millel komplementaarsete transsidega väljundaste aga need on vähe levinud. Momendil ei viitsi kirjanduses ka tuhnima hakata. Pole ju vahet - ühendad lihtsalt optroni transi jalad teistpidi ja korras!
      Harjutamine teeb harjutajaks.

      Comment


        #18
        ehk siis yhendan optroni transi nooleta otsa 9V'sse ja noolega otsa andurisse?

        Comment


          #19
          Jah. Kui nool näitab transist välja, siis on tegemist npn transiga (kollektorile 9v ja emitter sensorisse). Nool näitab kokkuleppelist voolu suunda läbi transistori.

          Comment


            #20
            Ikkagi - mis mõtet on sinna optronit pista? Ainult pingenivoo tõstmiseks üks transs, kaks takki ja üks stabikas on palju sobivam lahendus. (optonile tuleb ka kaks takki panna, seega transi ja stabika saaksid asendada ühe ja palju suurema jublakaga).
            See transi ja stabikaga lahendus on suht laialt levinud, üks esimese hooga meelde tulev koht on näiteks mõne vanema teleka ull-ploki kanaliselektori juhtsignaalide teisendamine 5v->9v (tänapäeval on muidugi juba kogu ull plokk i2c pealt juhitav)

            Comment


              #21
              sai siis kogu see värk kokku kruvitud ja tekkis küsimus, kas selle poteka asemel ka 50k olla võib. palju ja mida see siis muudab.

              Comment


                #22
                Võib. Mõjutab arvatavasti veidi sensorist tulevat infot nii et see tuleb sul arvatavasti uuesti gradueerida, saamaks täpseid lugemeid. (proovimise värk).

                Comment


                  #23
                  Tere taas

                  Tegin selle R.I.P. poolt antud skeemi valmis ja mitte ei saa tööle. tundub et see 25kohmi, mis mul sealt potekast on on sellele pisikesele pingele/voolule saatuslikuks saanud ja sealt see edasi ei jõua. kas seda kuidagi vähemaks ei saa? et panen nt mingi paarisajase poteka sinna vms?

                  Comment


                    #24
                    Kui sa PIC-i tagant ära võtad, kas siis ei tule kah midagi sensorist välja, pingejagur jäta esialgu külge (vaata ossi või voltmeetriga). Järgmise sammuna suurenda pingejaguri kogutakistust (pannes järgi paarisaja kilose poteka). Kui see kõik ei aita, siis peab selle sensori väljundvoolu ehk veidi võimendama, kasutades selleks mõnda opvõimu.

                    Comment


                      #25
                      mulle räägiti midagi sellest, et adc takistus ei tohi olla suurem kui 10k ohmi. e siis ma ei või kasutada suuremat takistit kui 10kohmi

                      samas pole ossi millega mõõta. digitestriga saan kõikumisi -0.3 kuni +0.3V

                      Comment

                      Working...
                      X