Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mürataseme mõõtur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mürataseme mõõtur

Oleks vaja mingisugust skeemi mürataseme mõõtmiseks sireruumides, ei ole vaja mingisugust täppistehnikat, nii +-5db kõlbab ka, ise saan asjast aru nii et tuleks mingisugusele tundlikule mikrofonile vahele ehitada võimendus ja sellest sinaal anda voltmeetrile (enamvähem mingisugune vu-meter), probleem tekib just sellega et kuidas seda kalibreerida, ei ole mingisugust etalonmüra võtta kuskilt. äkki keegi pakub välja kuidas seda teha

kui kellelgi on siis võiks anda mingisugusemate täpsemate masinate skeeme ka, äkki saab ise midagi kokku kevitada nende järgi.

Skeem teha on suht lihtne, põhimõtteliselt mikrofon+vu meeter (vajadusel filtrid) aga suurem probleem on näidu usaldusväärseks kalibreerimine.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kalibreerimiseks lähed mõnda audio töökotta, kus spl mõõtur on, aga kui suurt ulatust sa mõõta tahad? 100dB dünaamikaulatusega mikker pole vist väga tavaline?
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

tegelikult idee tekkis seoses korteris muusika kuulamisega, tahaks lihtsalt teada kui suur müra on mingisuguses maja osas, nii et ei ole vaja rohkem kui 40db sest see on suurim lubatud müratase

kalibreerimise osaga ma hädas olengi, nimelt ei tea ühtegi töökoda kus mingi sarnane vidin asuda võiks, olekski vaja mingit infot selle kohta

Comment

ranz´i allkirjast saad abi.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

ise asun tallinnas, pärnusse eriti ei juhtu, kas mingisugust lihtsamat moodust ei ole teha ruumi sisse ntx umbes 40db müra (täpsus ei ole väga oluline)
            vastav helitehnika on olemas (mõtlen selle all kõlareid, mis suudavad sellist müra esile kutsuda)

Comment

Working...
            X