Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

abi vaja pisiskeemi koostamisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

abi vaja pisiskeemi koostamisel

nii...
    on mic, mille normaaloleku-takistus on u. 1,55Kohm
    väga kõva karjumise tagajärjel sain isiklikult kätte 6Kohm
    on olemas 12V relee ja loomulikult ka vajaminev 12V
    tahaks teha asja, mis selle 6Kohm'i pealt selle relee korraks teistpidi ajaks...
    (asjast tuleb häällüliti, mis läheb arvuti sisselülitusnupu asemele)
    mis seal vaja läheb ja kuidas?
    niipaljut veel, et asja deaktiveerid kui arvuti juba töötab, selleks läheb teine relee ennem mic'i juhtmele ja saab voolu emaplaadilt
    (väga vali hääl aktiveerib hetkeks relee, mis toimib samamoodi kui sisselülitusnupp, emaplaat ja muud asjad hakkavad tööle ja ka paneb mic'i ees oleva relee teise asendisse, nii et yhendust ei ole isegi mitte siis kui peaks toimuma kuidagi see väga vali hääl)
    muidugi...asi läheb sisselülitusnupule alternatiiviks...nupp jääb alles ja toimima...
    nupp ja kogu see juurdetulev kupatus jäävad paralleelselt...
    loodame, et keegi viitsib aidata...
    suured tänud ette ära

ma küll ei oska öelda millise mikriga tegemist on, aga selline lülitus toimiks vb siis, kui tegemist oleks ainult takistuse muutumisega. enamasti mikrid siiski ei muuda ainult takistust

peaks saama kasutada mõnda lülitustranssi, kuna need lülituvad juba mõne milliampriga. väike takistuse muutumise ala ja seega ei tea, kas pinge muutumine saab piisav. ilmselt paremaks töötamiseks tahab mikker väikest võimendit saada
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

nuh duud, vaata siia!
      Erilahendused.
      PS või mail.

Comment

Originally posted by W@ldur@Dec 23 2005, 02:34
        nuh duud, vaata siia!
        seda olen juba ehitanud...
        kuid olen kindel, et arvutile saaks asja ka lihtsamat teed pidi...
        sisselülitusjuhtmel on peal pinge 5,5V , mida katkestab nupp...nupu vajutamisel taastub kasvõi korraks ringlus seal ja toiteplokk käivitub...
        kas poleks võimalik see mikker sinna vahele panna koos mingise algse skeemiga?...
        või siis relee, millel oleks 12V peal ja kui kisada (mic-tekib takistus kuni 6Kohm) koos mõne potega võimidagi lülitab relee korraks teistpidi ja annab vajamineva hetkelise vooluringluse?

edit: see skeem, mis andsid...see jääb püsivalt teise asendisse, niikauaks, kuni uus heli kostub...ehk siis: sama hea kui arvutit käimapannes hoida kaua lülitit peal: lülitab kohe uuesti arvuti välja

Comment

kuidas kõlaks muidu asi 2n2222A või siis 2n3565 npn transsidega? võimalik?

Comment

Takistust võiks mõõta süsimikrofonil, mis tänapäeval suhteliselt retrohõnguline vidin.
            Paneks siis veel mõne lingi, mille baasil saaks midagi aretada:
            http://www.electronics-lab.com/projects/se...005/soundsw.gif
            http://www.electronics-lab.com/projects/se.../025/index.html
            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Äkki saaks kasutada mõndal plaksu- lüliti skeemi?

Comment

oeh...aitähh teile, aga siiski...olen kah kõik need häällülitid ja -releed netis läbi vaadanud...miskit pole, mis sobiks...eks ma siis proovin leiutada niikaua kuni pauk käib

Comment

Working...
                X