Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Võim

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võim

Leidsin netist 50W mono võimu skeemi:

Selle tegemine maksab kuskil 400.- :angry:
    Kas oleks lihtsam osta valmis võim või on see odav hind selle võimu kohta? h34r:

Originally posted by etike89@Dec 23 2005, 17:18
    Leidsin netist 50W mono võimu skeemi:
    Selle tegemine maksab kuskil 400.- :angry:
    Kas oleks lihtsam osta valmis võim või on see odav hind selle võimu kohta? h34r:
    Täitsa huvitav leid, ainult 50W, muidu ikka 70W igal pool.
    Kasuta otsingut, selle kivi kohta siin foorumites küllalt teemasid olnud.
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Sellel on mõte ainult siis kui üle 12 voldi pole kuskilt võtta (autos või arvutis), muidu ikka 2 polaarse toitega lihtsam võimsusi saavutada.
      Ja komponentide peale läheb ~200 kui toidet ja jahutust ei arvesta.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Originally posted by Elukaz@Dec 23 2005, 18:40
        Ja komponentide peale läheb ~200 kui toidet ja jahutust ei arvesta.
        Toide on olemas ja...
        Kuidas 200.-?
        Kivi on 175.- ja konded oli mõttes panna 10000uF (39.- tk)
        Sel juhul läheb jah 300 aga jahutus on vaja ka kuskilt saada... (ma ise mõtlesin protsessori jahutust)

Comment

Originally posted by Elukaz@Dec 23 2005, 18:40
          Muidu ikka 2 polaarse toitega lihtsam võimsusi saavutada..
          Oletame et mul on kahepolaarne toide võtta... ja pinge on 12V ja voolu on 9A. (nagu juba teada siis arvuti toiteplokk on hea toiteallikas )
          Ma pole varem pingemuunduritega kokku puutunud nii et ei oska pinget tõsta et panna mõni suurema toitepingega kivi tööle .
          Järsku keegi aitab :P
          Ahjaa ma olen kuulnud et pingemuundur muudab voolutugevust...
          Võimsus toiteplokil on ~100W

Comment

Originally posted by etike89+Dec 23 2005, 19:38--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (etike89 &#064; Dec 23 2005, 19:38)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Oletame et mul on kahepolaarne toide võtta... ja pinge on 12V ja voolu on 9A. (nagu juba teada siis arvuti toiteplokk on hea toiteallikas )[/b]

Ja
            <!--QuoteBegin-etike89
            @Dec 23 2005, 19:38
            Võimsus toiteplokil on ~100W[/quote]
            Kui jutt ikka samast toitest, siis ei klapi. Pealegi on arvuti toitekal -12V väga nõrguke. +12V võib küll 9A välja vedada. 50W jaoks +/-12V kole vähe ka. +/-30V kanti peaks toide olema.
            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

arvuti toide ei ole võimendile alati hea toide, kuna sealt tuleb palju pahna koos toitega sisse. seega tuleb hakata seda välja filtreerima. teine probleem on selles, et arvuti toide tavaliselt ei annagi päris 12V välja, vaid pinge kipub jääma 11,5V kanti(enamik 12V skeeme tahaks heaks tööks saada min 13V pinget). 5V ja 3,3V on otsad, millele on tagatud ressurss, aga reaalselt neid võimul ei kasuta, seega kasutamatta võimsus. ainus point on asja hind, sest sama hinnaga toidet muud ei leia nii kui nii
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Foorumis on päris mitmel korral viidatud ATX-toite ringi tegemisele et väljundpinged oleksid sobilikud nt. võimendile. Hetkel linki ei mäleta, kuid foorumi otsing annab ta ilmselt kätte.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

ohhoo... Oleks väga tänulik kui saaks ATX toiteka ümber ehitusel võimsama võimu kokku ehitatud... :P

Comment

http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?show...5imendi+autosse

Üks lihtsamatest variantidest, kui kasutad toitemuundurit teema lõpus.Soovitatav oleks vahetada +12V alaldi dioodid võimsamate vastu, +5V väljund koormata ca. 5A koormusega, +3,3 jt. väljundid tuleb eemaldada.Ja ongi plokk olemas&#33;
                    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                    Projektide pildid
                    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Working...
                    X