oli vaja TL072le pinget +-15V.
Tegin nii: Trafost 20VAC, sild, 220mkF lyyt peale, sain 28VDC.
nyyd panin alalise otstele vahele kaks 330oomist 1watist takki, keskpunkti vahele ja pinge "servadesse" veel 100mkF/25V lyydid.
peaks ju naq olema keskkoha suhtes 15V ja 15V (no umbeski). Ahjaa, sild on D226 peal.
Ja tulemuseks on 3 V ja 25V.
Opakas kohati töötab aga mingist hetkest kukub ära. Et toide jurab ja kalab mis irmus.
Kyssa siis: kuidas saada sellest +30Vst ilma 7815 ja 7915 abita kindla peale +-15V kätte. Rahad on nii otsas, et spets stabisid ei jõua osta. Olemas lai valik transse ja muid pudulojuseid. D814G ja muid D814 seeria stabisid kyll on, aga kas pinged ja voolud 072 jaoks sobivad?
võib ka teisi vene stabisid (kahejalgseid) soovitada.
Maybe transsidega pingejagur?
ma martinj lehelt suucin vaid takkidega asja ära lahendada...
või olid mul takid valed?
Tegin nii: Trafost 20VAC, sild, 220mkF lyyt peale, sain 28VDC.
nyyd panin alalise otstele vahele kaks 330oomist 1watist takki, keskpunkti vahele ja pinge "servadesse" veel 100mkF/25V lyydid.
peaks ju naq olema keskkoha suhtes 15V ja 15V (no umbeski). Ahjaa, sild on D226 peal.
Ja tulemuseks on 3 V ja 25V.
Opakas kohati töötab aga mingist hetkest kukub ära. Et toide jurab ja kalab mis irmus.
Kyssa siis: kuidas saada sellest +30Vst ilma 7815 ja 7915 abita kindla peale +-15V kätte. Rahad on nii otsas, et spets stabisid ei jõua osta. Olemas lai valik transse ja muid pudulojuseid. D814G ja muid D814 seeria stabisid kyll on, aga kas pinged ja voolud 072 jaoks sobivad?
võib ka teisi vene stabisid (kahejalgseid) soovitada.
Maybe transsidega pingejagur?
ma martinj lehelt suucin vaid takkidega asja ära lahendada...
või olid mul takid valed?
Comment