Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Baasile 12 volti peale? Sinna ette tuleks nüüd küll mingi takisti panna, ...
Tagasipõikena vanema variandi juurde...
Emitterjärguri skeemis ei pea baasivoolu transistori kaitsmise
mõttes takistiga piirama (ei juhtu temaga midagi, kui baas ja
kollektor kokku ühendada) võib aga muudel kaalutlustel.
Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
aam hm ma millalgi proovisin mosfetiga sedasama systeemi aretada ja kusjuures saaks palju parema asjanduse.Nimelt transil hüppas mul pirni heledus juppmaad tuhmimaks,kui lüliti välja lükkasin ja siis hakkas alles sujuvalt langema.Mosfetil(irfz44n) on aga see lüliti väljalükke korral märkamatu.Ja mosfetiga sai ka sedasi teha,et algul ntx 5 sek põleb ja siis kolme seki vältel sujuvalt kustub jms.Üldse on see mosfet tore asi..Sai ka ventilaatorite automaatne sisselülitus tehtud,kui radika temp tõusis ja minu mäletamist mööda läks vaja ainult termotakistit ja üht tavalist takki ning asi toimis väga hästi.
Nimelt transil hüppas mul pirni heledus juppmaad tuhmimaks,kui lüliti välja lükkasin ja siis hakkas alles sujuvalt langema.
Tegelik plaan näeks välja tulede täisvõimsusel põlemist avatud uste korral ja poole/verand võimsusega siis koos näiteks lähituledega. LED-ile tuleks siis +12 peale läbi ükselüliti ja teine läbi takisti lähituledest. Antud juhul juhitakse asja aga - sega. Ehk on veel mingeid ideid või saaks asja sellega http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...rtnr=85-854-73 teha?
Comment