Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Flash kaabli ehitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Flash kaabli ehitamine

Skeem on siin.
    Ainult seda viimast pistikut (CN2) pole veel leidnud, muu on kõik olemas.

Asjad mida ma ei oska:
    1. Ei tea mis pidi ma dioodi panema pean.
    2. Kuidas ma selle inverteri (kui ta nimi see on?) sinna vahele panen. Numbrite süsteemist saan juba aru, kuid mis pidi ma seda vaatama peaks? Et kummalt poolt peaksin lugema hakkama. Tegin paintis illustreeriva pildi ka :P
    http://www.hot.ee/mirkel1/vatsullenalja.PNG
    Näiteks, skeemi peal on kirjas, et ma pean ühendama nr. 1-e - nr. 2-ga. Mul on vaja teada kus asub nr üks ning number kaks.

1. Seda tead, kus dioodil anood ja katood on?

Anoodi ja katoodi tähistus
    Anode-anood, vasakul, cathode-katood paremal. Sinu skeemil mõlemate dioodide anoodid lähevad pistiku poolele(külge). Ehk pistiku viigu 3 ja 5 külge.
    2. Kivil peaks ühe jala juures väike täke (auk, märk) olema. Näed mingit märki mikroskeemil?
    Esimene peaks olema Su kivi joonisel alt paremal, esimene viik ehk sinu kirjaga- "või hoopis see". Kaarijas märge kivi otsal üldjuhul tähistab et selle kõrval on esimene viik.

Comment

standartne kivide lugemine käib pealt poolt vaadates alates võtmest vastupäeva, seega siis alt poolt vaadates päripäeva. Võti on siis see ühes otsas olev märk. Selle kõrval jalg 1, sama külje viimane 14-jalgsel 7, selle vastas 8 ja siis võtme teisel pool kõrval 14.

Comment

ei tea kus dioodil anood ja katood on
        mingid tähised seal peal on aga need liiga kribud... peab vist luubi üles otsima.
        aaga ma näen mingit musta ringi ühes otsas. ütleb see teile midagi?

Comment

võta tester ja kontrolli, kumba pidi juhib.

Comment

kuidas see käib? ma oskan ainult kontrollida kas asi on töökorras või mitte...

Comment

Ring ühel otsal tähistab üldjuhul katoodi. Kui ta on ühte otsa surutud. Kui kestal ka mingid tähed on siis võiksid need siia kribada. Äkki on hoopis stabikas.
              Loe ka SEDA kasulikku martinj lehte, detailide kontrollimisest, allpool ka dioodidest juttu.

Comment

ELFA kataloog aitas hädast välja. Seal oli kõik kirjas...

Comment

Kas ma sain õigesti aru et kõige alumine juhe läheb mikroskeemi 7nda pini vastu - ehk siis MAA peale? Ning too 14nes läheb mingi VCC peale?

Comment

Originally posted by Mirkel@Jan 14 2006, 21:57

Ainult seda viimast pistikut (CN2) pole veel leidnud, muu on kõik olemas.
                    Selle viimase pistiku - CN2 - leidsin ise Tevalost.
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

millal?
                      kunagi tellisin selle... pidi mingi ~30 dets. tulema, kuid keegi pole maili saatnud ega helistanud. ise pole viitsinud helistada...

ja nüüd tiba mobla-spetsiifilisem mure.
                      http://arvutikasutaja.ee/artiklid/35...b350_108_1.jpg
                      seal on need neli otsa kuhu need kaabli otsad mul minema peaksid. mul vaja teada mis ots millisesse auku läheb. long-shot on aga ehk kellegil on suured otsimisoskused guuglis (mul puuduvad) vms.

voooooh. leidsin
                      http://www.gsm-technology.com/g/for_unlock...oki3310_big.jpg
                      kindlustunde pärast võiks keegi ka öelda kas too õige on.

Comment

Working...
                      X