Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

levelmeter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

levelmeter

Küsimus selline et http://www.hot.ee/evo14/voimud.html <--siin lehel on üks levelmeter mõtlesin et võiksvahele panna küll ilu pärast aga tahaks teada enne mis on selle R2 taki väärtus ja mis konde seal on ,mitte mingit märki ple ehk aitaks keegi mul need välja arvutada kui ma tahan sellele toite anda 12v.krt ma veel nii toores elektroonika alal et ei oska neid ise välja arvutada ega nuputada.Oleks tore kui keegi mind aitaks.

Mine vaata
    http://www.qsl.net/ok1cfp/indvyb2.htm, sealt ehk saad nats targemaks. Toiteks 12V sobib sellegipoolest ilma muutusteta.
    ehh... andrjusa

Comment

Tänan Andy sealt sain isegi targemaks ja ma arvan et enam pole küsimusi selle kohta.

Comment

kondensaator määrab ära indikaatori tagasijooksu kiiruse ( inertsuse), see
        kondekas tuleb valida vastavalt soovile, mida suurem mahtuvus, seda aeglasem
        tagasijooks. Tavaliselt pannakse sinna elektrolüütkondekas (plussiga dioodi
        poole) mahtuvusega alates 2 mkF. Samuti tuleb ka häälestuse käigus valida
        takisti R2 takistus, mõnel juhul võib ta üldse skeemist välja jätta. Kui panna
        selle takisti asemele reguleertakisti ( umbes 5,6 k) on häälestuse käigus mugav
        reguleerida.
        Abiks kõigega! djmadys@hot.ee/bazzmazternoq@hot.ee
        DeeJay Catass

Comment

Tnx nocats sain jälle teadmisi selle kohta.Aga ehk ütleksid seda ka siis mis suuruses kondekas peaks siis olema kui ma tahaks et ta normaalse kiirusega tagasijooks oleks.

Comment

R1 ja R2 jagatis annab maksimaalse värtuse, millal nivoo põhjas on. Sinna asemele oleks mugav panna mingi potekas, millel siis servad läheksid sinna dioodi juurde ja maha ja liikuv kontakt sinna kivi sisendisse.
            (Kui ainult R2 asendad potekaga, siis muutub tagasijooksu kiirus ka, sest kogutakistus muutub selle keerates)

Ja sellest kondest. Selle arvutamine ei ole üldse keeruline. Konde tühjeneb takkide R1 ja R2 kaudu. (Kui muidugi need on piidavalt väikesed et kivi sisendi väib jätta arvestamata). Siis on selline asi nagu ajakonstant, tähistatakse tähega tau. Kondensaator tühjeneb umbes 3 tau jooksul (ei hakka siinkohal logaritmilistest dekrementidest jms rääkima, et põhjalikumalt seletada... piisab, kui öelda umbes 3 tau). Ja ühe tau saad siis siit valemist: tau=R*C. Ja siin oleks vaja ka ühikutega arvestada, kas siis R oomides ja C faradites või R megaoomides ja C mikrofaradites vms... Kui tead, mis suurusjärgus võiks asi alla vajuda, siis arvutad sinna vastava kondeka. Täitsa ilma ei tasu jätta, see kondekas ka alaldab asja ja kui seda seal ei ole, siis hakkab lihtsalt ülemine ots pimedamalt näitama ja effekt kaob ära... Mida väiksem konde, seda kiirem asi on. Mida suurem konde, seda uimasem...

Comment

ossa krt nüüd sain küll palju targemaks enne polnud ma nendest taudest mitte midagi kuulnud ÄITÄHH teile kõigile.

Comment

Küsimus selline et http://www.hot.ee/evo14/voimud.html <--siin lehel on üks levelmeter mõtlesin et võiksvahele panna küll ilu pärast aga tahaks teada enne mis on selle R2 taki väärtus ja mis konde seal on ,mitte mingit märki ple ehk aitaks keegi mul need välja arvutada kui ma tahan sellele toite anda 12v.krt ma veel nii toores elektroonika alal et ei oska neid ise välja arvutada ega nuputada.Oleks tore kui keegi mind aitaks.
                skeem on olemas , kuid kus kohas selle a277d kivi saab
                -Artificial_Intelligent-

Comment

skeem on olemas , kuid kus kohas selle a277d kivi saab
                  Mina sain Tevalost
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Selline küsimus:
                    Kas kivi A277D on 100% sama mis UAA180? (kui 3 krooni hinnavahet ei arvesta)

Comment

Originally posted by RaunoCCE@Oct 12 2005, 09:22
                      Selline küsimus:
                      Kas kivi A277D on 100% sama mis UAA180? (kui 3 krooni hinnavahet ei arvesta)
                      Vist jah.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

panin asja kokku sellelt II skeemi järgi... kuna peale kivi (UAA180) kasutasin olemasolevaid vidinaid, sis läksid poted 6,8k asemel 4,3 ja 10k ja sisendisse panin lihtsalt diodi....

1 probleem on see et nulli ei saa korralikult paika... alla 1V sisendisse ei hakka midagi näitama kuigi nulli potel lühistasin isegi jalad ära et sinna mingit pinget peale ei läheks...
                        kas selleks et null korralikult paika saada pean sinna nulli sisendisse negatiivse pinge laskma?

2. probleem on see et sellele skeemil põleb korraga aint 1 led. mitte terve rivi... kui esimest skeemi vaadata sis arvan et seal saab põleda korraga kuni 4 ledi või kuidas?

Bassimatsu jaoks on 1microF kondekas väga ok suuremat ei tasu panna... (takisti R4 oli 220k asemel 240k) kondekas on tegelt katsetamise asi, kuidas kellelegi meeldib...

Comment

See, et nõrga signaali puhul ei näita, on skeemi lihtsuses viga. Sitast saia ei tee. Ühenda võimu väljundisse, kõlari peale sisend, ehk hakkab kiiremini näitama. Siis pead takisteid kuhugi juurde panema, liiga tugev signaal.

Comment

tugeva signaali puhul ei pea ma mingeid takisteid kuhugi panema... mul selleks pote...

nii palju kui mia asjast aru sain on sisselüsitus moment nii kõrgel kui suur on sisendi dioodile jääv pinge... äkki panna sinna germaanium diood... sellele jääb väiksem pinge peale...

Comment

jah, nati aitab, kuid mitte palju. Räni dioodi lävi 0,7 volti, germaaniumil 0,1 volti umbes, nii et katseta

Ja pote asukohast kah sõltub, kui paned pote peale dioode, dioodile annad aga suurema pinge, siis saad samuti täpsema riista. Oleneb muidugi pote täpsest asukohast ja kogu skeemist siis.

Comment

Working...
                              X