Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ledidel spektrianalüsaator

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ledidel spektrianalüsaator

    Sai teises foorumiski tõstatatud küsimus-kas oleks kuidagi võimalik ledidest ja digitaalelementidest luua spektrianalüsaatorit nagu on tänapäeval pea igal "sangal", kuid pole kohanud ühtegi ledidel baseeruvat seadet? Oli selline mõte, et kasutaks siis LM3915 v. 3914 ; K561LA7 ja K561IE8 kuid sel viimasel väljundeid vähe-soov oleks lülitada sinna vähemalt 10 ledi (s.t. igasse ahelasse vähemalt 10, seega oleks neid siis kokku min. 100, parem kui rohkem), kas oleks kellegil mingit niidiotsa või tuleb kogu skeem algusest alates ise konstrueerida?Korraks käis peast läbi ka rumalu-kasutada ahelas peale LM3915 ka 74HC154 või K155ID3-e kuid sellega vist ei saa sellist asja luua, kas saaks kuidagi muuta selle väljundite lülitusvõimet selliseks, et see mitte kindla aja järel ei kustuta, ega sütti järgmine led vaid antud väljundis püsiks signaal mingi kindla pingeintervallini ning kui see muutub kõrgemaks siis süttiks järgmine led, kusjuures eelmine jääks ikka põlema?Olen nende kivide baasil loonud mitmeid lülitusi kuid sinnamaani jõudnud veel ei ole (olnud vajadust), nüüd see siis päevakorral.Ehk tundub minupoolt rumal küsimus, kuid siin on targemaid, kes ehk võtavad süna-kui ei eks proovin ise läbi hammustada. :huh:

    #2
    Näiteks Vellemani toodete hulgas on komplekt olemas: K4300.
    Välja näeb asi selline. Kui hind liiga kallis tundub, siis saadaval on ka skeem ise tegemiseks.
    Kuigi jah, tänapäeval teeb ka Winamp või mõni muu programm kara analüüsimise ära.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    Comment


      #3
      Paistab esmapilgul päris mahukas olevat, plaati juba üsna aeganõudev teha kuid ei nurise, kui ise midagi ei saa siis peab proovima sellega, KITina ostes jah suht mõttetult kallis-vaja 2 tükki neid, jäljendada teise järgi ka suhtkoht mõttetu, esialgu veel ei loobu! Winampi küll kasutada ei tahaks, võimendisisest oleks ikka vaja-või teeks hoopis nii, et paigaldaks võimule hoopis mingi LCD? Ok jama ajan nüüd...
      Tänud

      Comment


        #4
        Selle hinnaga saad miski vanema läpaka, mille võid siis istutada võimu sisse statsionaarselt ja ajada seal spekt-ana programmi :P Tartus Tiigi poes hakkas silma pisem värviekraaniga läpakas...
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

        Comment


          #5
          Heh kodus olemas TFT XGA 14 tolline IBM-tükk. ITXG76C vist oli-ehk kasutaks seda...naljakas natuke...ise ei saa LEDiga hakkama ja kohe nii vist tõusta pole mõtet?

          Comment


            #6
            Eee...läpakate paneelide juhtimine nõuab palju teadmisi ja vahendeid. Sa pead ju sisuliselt videokaardi ehitama. Koos softiga!
            Oleks nagu kusagil netis kohanud PICiga "spektrianalüsaatorit". Ehk sellise kooosluse otsimine aitab edasi.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment


              #7
              Originally posted by felch@Mar 10 2006, 17:47
              Eee...läpakate paneelide juhtimine nõuab palju teadmisi ja vahendeid. Sa pead ju sisuliselt videokaardi ehitama. Koos softiga!
              http://www.webx.dk/oz2cpu/pic/pictft.htm
              Saab ka nii
              Kuigi jah, omajagu kogemusi ikka vaja
              Uuemaid paneele suudavad miniATX kioskidele mõeldud LCD-väljudndiga emplaadid kah vabalt juhitda

              Comment


                #8
                Suhtkoht mõttetu nende PIC-de soovitamine, pole neid progrenud ja eriti kedagi ei tahaks usaldada ka mingi mitme-mitmesajase väärtusega kivisse koodi kirjutama, sest enamjaolt ikka nii, et alguses suure suuga lubatakse, et saab ja pärast kivi p...
                , kui üldse keegi seda tegema hakkakski siis pole ju ka siis mõtet kui selle töö eest jälle mitu sada tahetakse, enne juba ikka siis "analoogne" digitaalelektroonika ehk.

                Comment


                  #9
                  Otsisin neid skeeme kuid mulle jäid silma ikka digitaalelementidel analüsaatorid, ei tea, ehk on asi minus, et lihtsalt ei tahtnud ühtegi PIC-ga skeemi lihtsalt näha? A kui on keegi näinud midagi siis ehk saaks isegi mõne juhtnööri, kuigi esialgu jään ikka Velleman-i skeemi juurde.

                  Comment

                  Working...
                  X