on kogutud umbes 5 kg metalli elektroonika seest mis on hõbetatud ja oleks vaja hõbe kätte saada. Ehk aitaksite mind hõbedat sealt maha elektrolüüsida õpetuste jagamise näol Millise kemiaga ja kust osta saab
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
hõbebatud kontaktide elektrolüüsimine
Collapse
X
-
Hõbeda kogumine hõbetatud pinnalt ei tasu ära. Küll aga suurtelt kontaktidelt. Puhtast hõbedast ehteid nagunii teha ei saa on liiga pehme ja kulub ruttu ja ihu määrib kaa ära. Hoopis huvitavam oleks vastupidine protsess(hõbetamine)kuna elektrtehnilist hõbedat on kogunenud. Muud sellest eriti ei saa kuna sisaldab volframi
-
keemia õpik tuleb lahi vütta ja siis sealt elementide pingereast leida hõbedast lahjem metall ja siis otsida selle ühendeid. hiljem tuleb saadud lahusest elektrolüüsil hõbe mingile pinnale koguda. teoorias lihtne praktikas keerulisem. tee endale keskkooli keemia ja füüsika selgeks, siis on lihtsam
Comment
-
Kokku ostetakse ka kontaktidena, kui raha huvitab. 5 kg eest peaks ikka paari 4-paki raha kätte saama
Mind ennast huvitaks pigem kulla kogumine, kuna ka seda elektroonikas natuke kasutusel. Mitte niivaga rikastumise eesmärgil vaid lihtsalt huvi pärast. Selle kohta olen natuke ka uurinud. Keemia raamatust sain mõned reaktsioonid, mida võiks kasutada.
Kõigepealt tuleks teha NaCl elektrolüüs, et saada gaasilist kloori (Cl2), mis juhtida vette, kloor peaks vees hästi lahustuma, moodustades kloorivee, millega kuld reageerib, moodustades vees lahustumatu punase sademe (AuCl3), Seejärel sade filtreerida ja pesta võimalikult puhta veega. Kuna AuCl3 pole eriti püsiv ühend, laguneb see kõrgemal temperatuuril uuesti metalliliseks kullaks ja gaasiliseks klooriks. Need reaktsioonid otsisin kunagi keemiaraamatutest ja praegu panin mälu järgi kirja, nii et ei garanteeri et kõik toimib ja õige on. Samuti ei soovita kodus proovida kuna Cl2 on üsnagi ohtlik gaas, samuti tekib vee elektrolüüsil vesinik, mis suuremas koguses võib päris plahvatusohtlik olla. Ise olen kunagi olnud alkeemik ja kloor on ära nuusutatud, ei soovita!...
Comment
-
Kloor on tõesti ohtlik, kuna on raske ja valgub ruumis põrandale. Vesiniku pärast ei tasu üldse muretseda, kuna kõik tekkiv vesinik mis mullidena eraldub, põgeneb tohutu kiirusega ilmaruumi (800m/s oli vist keskmine kiirus ? ) Isegi klaaspurgis ei taha raisk püsida.
Aga klooriga ei tasuks mässata, võib tervisele liiga teha.
Kui siiski, siis mina uuriks välja temperatuuri, mille juures vesi kõige rohkem kloori lahustab - on see siis madal või kõrge, ei tea. Kloori pole vaja vette juhtidagi, kui teha elektrolüüs siis vannis ongi kloorivesi koos naatriumhüdroksiidiga. Aga sademesse tekib lisaks kuldkloriidile ka süsipuru (elektroodid) ja naatriumhüdroksiid. Äkki tasuks klooripoolseks elektroodiks panna seesama vidinas millelt vaja kuld kätte saada ? Eks katsetage, soovitatavalt õues ja ventilaator võtke ligi.
Comment
-
Kuusakoski minuarust väärismetalliga ei tegele, aga pole ka uurinud. Juveelitehase kokkuostupunktist võid uurida, kunagi oli nende kuulutus üleval, ostsid ka kontakte hinda pakkusid kuni 1,5 krooni grammist. Kuldses Börsis oli ka ikka terve rida kuulutusi üleval. Korra olen ka KB kaudu müünud, kaks nahktagides tüüpi lendasid ise kohale. Soovitavalt peaks nendega asjaajamisel ikka natuke vene keelt ka oskama, kuna eesti keelest ei saanud nad küll aru....
Comment
-
Kui sul on puhast kontakti hõbedat paku kullasepale. Mis kulla kättesaamisse , siis viskasin peotäie kullatud transistore (mingid ilmajaama sondi saatja lõpuhübriidid olid) 1 L soolhappe sisse ja "unustasin" nad sinna paariks kuuks. Alustuseks 6 vesinikülihapendi tabletti. Järele jäi ränikristall ja klaashelmed. Kullakirme , mis purgipõhjas oli sai loputatud ja üritatud väikese põletiga kokku sulatada. Põleti puhus selle tiiglist minema. Lõunamaalased kasutavad kulla kättesaamisels elavhõbedat. Äärmiselt mürgine tegevus - ei hakka siin õpetama.
Comment
-
Vabandust, et võõrasse teemasse trügin!
Keemia pole kunagi minu tugevamaid külgi olnud. Mul ka aastate jooksul remondi ja piixu läinud eksperimentide käigus kogunenud mehine karbitäis kullatud HF/VHF/UHF/SHF transse. Ka mõned sondi hübriidid vedelevad, mis merevees korralikult ära ussitanud. Pakkusin neid ja muudki sodi "metallistidele". Need ronisid puu otsa ja tõmbasid tüve enda järel üles: "Ei taha kulda-hõbedat-plaatina! Pallaadiumit tahan!"
Originally posted by orav@Mar 29 2006, 21:11
... Alustuseks 6 vesinikülihapendi tabletti...Harjutamine teeb harjutajaks.
Comment
-
need on nauke tinaga ka koos ja kontakt on ise ju vasest ainult ära hõbetatud Tahaks leida ostjat kas soovi kuulutuse panemine võib aidata asjast lahti saada? kaalusin üle 2 kg on. Kas tina elektrolüüsimist ei sega?
m vaatasin kuldsesse börsi aga ei oska leida ühtegi selist ostu kuulutust ehk keegi aitab mul leida mõned lingid netist kus on ostukuulutus
Comment
Comment