Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

RC generaator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

RC generaator

Leidsin siis sellise skeemi.
    http://www.zen22142.zen.co.uk/Circui...ar/sinegen.htm

Tahtsin teada teie arvamust asjast.Kas tasub teha.Skeem on ise lihtne.
    * * *

Vs: RC generaator

Klassikaline Wieni sillaga skeem.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Pohimõteliselt pole tal häda midagi.Ma teen selle generaatori võimendite kontrollimiseks.
      * * *

Comment

Skeem on küll pealtnäha lihtne, kuid selle eeskujulikult töölesaamine nõuab
        üksjagu teadmisi, kannatust ja vaeva... Eriti väljundnivoo stabiliseerimise osas.
        Sellest võiks kasvõi 'Jyrka' oma kogemuste põhjal pajatada kui aeg käes...
        Teooria kohta sealolev link 'Wien Oscillator Theory' ei tööta, eestikeelset võiks
        soovitada näiteks lk. 129...131 L. Abo koostatud raamatust "Raadiolülitused".
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud fre poolt
          Sellest võiks kasvõi 'Jyrka' oma kogemuste põhjal pajatada kui aeg käes....
          See soovitus vist üleeelmisel Tevalo kokkutulekul nähtud riista põhjal.
          Korraliku siinusega gene saamiseks sai omal ajal üksjagu vaeva nähtud.

Esialgu ajab asja ära, siinuse kvaliteet sõltub kaksikpote võrdsusest.
          Gene jaoks vajalikku korralikku kaksikpotet väga raske leida, mina neist loobusin ja tegin pöörikuga. Kasutatakse niisugust pöörikut millel kaks -500pF sektsiooni ja hea kui veel oleks kaks ULL sektsiooni, mõne vana raadio oma.
          VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

See skeem oli Arvutikasutajas kunagi. Teine skeem oli samuti seal aga see oli spetsiaalse kiviga tehtud, kindlasti töötab paremini kui se sinupoolt pakutud sekeem. Kivi maksumus oli kuskil 100 raha kanti, mul endalgi oli se plaanis kunagi teha aga pole aega saanud. Sellest kivist oli võimalik võtta siinust, kolmnurk, ristkülik, pingeid. Arvan et tasub uurida.

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt
              See soovitus vist üleeelmisel Tevalo kokkutulekul nähtud riista põhjal.
              Korraliku siinusega gene saamiseks sai omal ajal üksjagu vaeva nähtud.

Esialgu ajab asja ära, siinuse kvaliteet sõltub kaksikpote võrdsusest.
              Gene jaoks vajalikku korralikku kaksikpotet väga raske leida, mina neist loobusin ja tegin pöörikuga. Kasutatakse niisugust pöörikut millel kaks -500pF sektsiooni ja hea kui veel oleks kaks ULL sektsiooni, mõne vana raadio oma.
              Kasutan omatehtud genes samuti pöördkondet ja järeldusele jõudsin samuti,et sobivat potet raske leida!Peab lisama ,et "õigema"lahenduse leidsin siiski miniatuurlampidel ja barreterstabilisaatoriga skeemi näol.
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Kuna enesel gene peitub kalkulaatori helikaardis, millel ülemine sagedus juba 17kHz juures alla kukub, siis ehk oled nõus skeemi jagama.Vaja nagu pisut korralikumat skeemilahendust kui see esimene idee oli...
                The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                Projektide pildid
                Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Esmalt postitatud Cheopps poolt
                  Kuna enesel gene peitub kalkulaatori helikaardis, millel ülemine sagedus juba 17kHz juures alla kukub, siis ehk oled nõus skeemi jagama.Vaja nagu pisut korralikumat skeemilahendust kui see esimene idee oli...
                  Skeem on pärit Raadioamatööri Käsiraamat(Tereštšuk,Dombrugov&Co) aastast 1972,lk.692,joon.15-28
                  Sai kunagi mõõdetud ka moonutusi - 20Hz-i juures oli 0,03%;20kHz-i juures 0,01%(kesksageduse 1kHz juures isegi alla 0,01%)Väljundpingel 10V.
                  Veerand tundi siirdeprotsesside ja muude toimetuste ülessoojendamiseks ja fertig!
                  viimati muutis kasutaja maaalune; 04 June 2006, 16:19.

Comment

Exar-i kiviga skeemi, mida AK-s tutvustasin, ei soovita järgi teha. Katse tulemused: siinus on viletsa kujuga, moonutused suured. Koormust ei kannata. Lihtsam on diskreetsetel elementidel ehitada.
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

See on mul ainult prooviks.Tulevikus on plaan teha generaator lampide peal.Sagedus on muudetav kondekaga.Skeem on Raadio amatööri käsiraamatus.
                      * * *

Comment

Esmalt postitatud raadiolamp poolt
                        See on mul ainult prooviks.Tulevikus on plaan teha generaator lampide peal.
                        Ära nüüd lambivaimustusega liiale ka mine, las jäävad võimude jaoks. Kui
                        leiad lambi kestas baretteri siis piirdu sellega, kahjuks ei hiilga pimedas.

Asjalik skeem oli Радио 8x aastate numbris, just pöörikuga.
                        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Lampidega probleeme ei tule.Ühel tutaval on suur kast igasuguseid lampe täis,uusi ja vanu.Seda skeemi olen ma seal ajakirjas näinud.Kahjuks ei mäleta mis numbris.
                          * * *

Comment

Mina otsiksin skeemi nationali vms kodukalt, seal on opamp tüüplahenduste appnotes erinevaid variante.

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt
                              Ära nüüd lambivaimustusega liiale ka mine, las jäävad võimude jaoks. Kui
                              leiad lambi kestas baretteri siis piirdu sellega, kahjuks ei hiilga pimedas.

Asjalik skeem oli Радио 8x aastate numbris, just pöörikuga.
                              Ega ei maksa jah kohe selle skeemi järgi tegema hakata - mina tegin selle vene kroonus teenides ja lambid olid eriti hoolikalt valitud õhutõrjerakettide juhtmoodulitest(VP).Ega neid miniatuurlampe nii väga ei liigugi.

http://ftp1.radio.ru/pub/1980/08.djvu - Ilmselt Jyrka poolt pakutud RC Generaatori skeem pöörikutega
                              Radio 1980 8 lk.49-50,68

Comment

Working...
                              X