Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

RC generaator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: RC generaator

Ma hakkan tegema ka ühte lampgeneraatorit.Skeem on siis vene keelses raadioamatööri käsiraamatus.Raamat on tehtud 1962.Sageduse riba on 20-60 000Hz-ni.4 lampi.Pöördkondekaga,nelja sektsiooniline kuni 490pF-dini.Ainuke viga on selles et niisuguseid takisteid ei ole müüa nagu seal kasutatakse,tuleb kokku liita.
    * * *

Comment

Esmalt postitatud raadiolamp poolt
      Ma hakkan tegema ka ühte lampgeneraatorit.Skeem on siis vene keelses raadioamatööri käsiraamatus.Raamat on tehtud 1962.Sageduse riba on 20-60 000Hz-ni.4 lampi.Pöördkondekaga,nelja sektsiooniline kuni 490pF-dini.Ainuke viga on selles et niisuguseid takisteid ei ole müüa nagu seal kasutatakse,tuleb kokku liita.
      Ümber arvutada midagi ei annaks ?
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ei tea.Pole lampidega nii palju tegelenud.Ma proovin ta teha niisugusel kujul nagu ta antud on.Pealegi on mul veel 7 takistit liita,ülejäänud on juba olemas.Seal on takistite väärtused näiteks 60K,6M,50K,25K,800K... .Ma arvan et 6M-iga tuleb probleeme.
        * * *

Comment

Muidu täppisriistadel kasutatakse tihti liidetud takisteid; saab takistuse mõõtesilla abil just sellise, nagu skeem ette näeb.Kle ehk avaldad selle skeemi ka(skännimise teel nt.).Oleks väga tore ka erinevaid skeemilahendusi kaaluda...Asoo ja selle hõõglambi kohta veel niipalju, et ossis C1-20 märgatud spets lamp(oli vist vesiniktäidisega ning raud-"niidiga", vist barreter..ei mäleta enam neid nimetusi eriti) sobiks teoreetiliselt ka seal kasutada.Nagu asjast aru sain , siis peab see hõõglamp stabiliseerima toatemperatuuri järgi generaatori ahelat.Nimelt eelpool mainitud spets-lampe on müügil Westbaltis...5.-/tkTüüp krt ei jäänd meelde...

Ning kui kellelgi on vedelemas kahesektsiooniline pöörik, millel Cmax oleks üle 200pF, siis oleks tore see mulle müüa.HELP WANTED!HÄDASTI TARVIS!
          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
          Projektide pildid
          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Mul on ka ühte pöörikut juurde vaja.Üks kahe sektsiooniga olemas.12-495pF.Väikest tüüpi.
            * * *

Comment

Nädalavahetusel lähen maale,võin vaadata ühe vana raadio seest.Kui tahad võin müüa või vahetada 6P1P või 6P6S-i vastu.
              * * *

Comment

Üleeila sai uuritud veel mõnda lampraadio vrakki, vaatasin, et Dzintarsi raamil oli mitu pöörikut, üritan mõõta nende väärtusi, esmapilgul ei hakanud andmeid ühegi nurga peal silma, ja siis vist mingisugune vana Estonia, oli sealgi mitu pöörikut, mis paistsid korralikud ja arvestatavad, krt. kümme aastat tagasi sai ka "uuenduste käigus" mitu lambikat maal välja aetud ja need nüüd prügimäel mädanenud sedavõrd, et võtta pole enam midagi, muidu seal on ikka igasuguseid pöörikuid...Hõh tuli praegu meelde, et toas vedeleb veel üks suur lampraadio, millel ka vinüülimängija peal, kooliajal sai see veetud, et ehk annab sealt mingid valjukad välja tirida, nüüd ülejäänu igatahes vedeleb...99 aasta sügisel töötas igatahes isegi raadio osa, lõppaste oli tal vist 6p14p PP ja 3 valjukat väljundis-ehk saab sealtki veel midagi kätte, toorikutki, ...vaatan mis seal sees veel head on ? Esmasp-teisip. tulen ehk Tallinna, kui miskit asjalikku saan siis raban kaasa, saab natuke ruumi juurde.

Comment

Kui Cheopps tahad siis võin sulle müüa või vahetada sinuga lampide vastu.Kahe sektsiooniline,väikse kabariidiga,täiesti korras.Kui vahetada tahad siis lambid on 6P1P(kui on siis võtan selle) ja 6P6S(kui 6P1P-d pole võtan asenduseks).
                  * * *

Comment

Krt!Just 6P6S-ist on endalgi puudus, kuid sai endise töökaaslase käest uuritud, et on võimalik saada 6P3S-isid(pole neid 1S ja 6S kusagilt enam saada).On ehk nende vasta huvi(pidavat olema kasutamatta, hind 35.- või 50.- tk, ei mäleta enam)...

Tegelikult üks 6P6S on täiesti olemas aga see pesitseb praegu kasjutaja tsaarts kitarrivõimendis
                    Projektide pildid

Comment

Krt. oleksin eile Tallinna sattunud siis leidsin mitu pöörikut millest ehk miskit teha saab, krt. kui nüüd ikka loodetavasti saan jälle lähiajal üle lahe põrutada siis kui tulek on Tallinna võtan kaasa neid.
                      To: raadiolamp- Sa mu maakohale lähedal, võin vaadata seda lambiasja, mul neid lademes, erinevaid on nüüd juba vast 1000 ära, tunni pärast olen jälle kodus siis kukun sorteerima. 6P6S-ons see oktaalsokliga lamp, üldjuhul seestpoolt pea kogu ulatuses musta värvi, ainult pealt "näeb" sisse, kui see on siis mäletan, et neid on mul kindlasti 4-5 tk, (2 vist isegi pakendis), 6P1P, seda ei mäleta enam peast kas on, neid sellise eesliitega -6P on ikka väga palju, 1S-krt, kui need sellised 1,5 cm kandis läbimõõduga on siis selliseid sai ka mingisuguste töötavate raadiote seest roogitud välja, ka 2... on mingisuguseid. (Ei mäleta jällegi mis täpselt aga mingisugused on veel sellised mis pole tipust selle peegelkihiga, oli kusagil külje pinnal see laik neil, meenuks nagu, et on mingi heksood-krt. teab aga üritan vaadata mis need pisikesed on. Selle 6P-ga tegelen kindlasti, kui postikulu katad saadan ka kui vaja või tulen ise kusagile Jõgevale. (Ühesõnaga, kui see on see 6P6S, mis on sarnane 6P3C-ga, ainult pisem, siis sain õieti aru. Ja võid mulle PS saata).

Comment

No nii!Aeg möödas juba palju ning oleks soov siis teada, kas kellelgi juba generaator koos?!Enesel on puudus ikka pöörikutest

Kle ega sa viitsi mõnd nimekirja koostada just 6Pxxx lampidest.Oleks eneselgi huvi(6P1P/3S/6S, jne) ning ega sul juhuslikult 6N8 või 6N9 trioode leidu?
                        Projektide pildid

Comment

Hehee!Ühe pööriku ikkagi leidsin oma kolukastist!Täielik juhus ikka.Muidu kolme sektsiooniga ULL ploki oma.Eks homme uuri ta parameetreid.Genet juba vääga vaja!
                          Projektide pildid

Comment

6N9-id on mitu tükki.Pesadega.Generaatoriga pole eriti aega tegeleda saanud,kuna teen enda tulevases tööruumis remonti.6P6S on ka täitsa olemas.Kõige sarnasem 6P1P-le.Kui tahad võin ära ärida.Endal kõik lambid koos.Mõni takisti on vaja veel vällja mõõta ja siis generaator kokku panna.Toiteplok on valmis.
                            * * *

Comment

Nii eile õnnestus võileiva hinnaga( ) saada 2tk 6P6S.Nendest enam puudust pole...mõnda aega.6P1P on kataloogi järgi 6P6Si pöial-analoog(kuigi ise seda ei usu katse eksituse meetodit kasutades OK oli 6P1P-EV prooviisendiks).
                              Kle ehk teed mulle hinnapakkumise privasse.Koos pesadega pakuks küll huvi jah...
                              Projektide pildid

Comment

On möödunud palju aega.Vahepeal panin kokku ühe generaatori(lampide peal). Nüüd aga sellega probleem.Ei genereeri kuidagi moodi.Skeem on mitu korda üle kontrollitud,kõik õige.Kasutan raamatus antud anood pingest natuke madalamat pinget.Ossiga olen mõõtnud kõikvõimalikest kohtadaest aga midagi.Ei ole isegi võrgufooni
                                * * *

Comment

Working...
                                X