Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Liikumisandur vaja ühendada 2 signakeskuse peale

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Liikumisandur vaja ühendada 2 signakeskuse peale

    Et nagu põhimõtteliselt peaks olema võimalik ühendada..
    Asi selles, et on ridaelamu, kus on üks ühine ruum, mis peab kindlalt olema signa all.
    Et peaks siis olema võimalik mõlemast keskusest valest maha võtta ja peale panna..
    Lisatud failid

    #2
    Vs: Liikumisandur vaja ühendada 2 signakeskuse peale

    Lisareleega saaks küll ühendatud, kuid see oleks sama kui seal ruumis mõlema keskuse andurid - kui üks on valves, siis saab kohe alarmi. Et sellist olukorda välistada, tuleks saada mõlemast keskusest kuidagi tagasisidesignaal, mis teeb teise keskuse ahela kahjutuks, kui esimene valvest maas on.
    Üldiselt niimoodi ei tehta, siis juba pannakse mitme signa peale suurem ühine keskus, mis võimaldab partitsioone (näiteks PC4010 vms seeria). Sellisel saab juba programmeerida tsoone mitmesse partitsioone ja selline tsoon on valves ainult siis, kui kõik partitsioonid on valves.
    Ümber tegemine polegi vast väga keeruline, seda enam kui ühisesse ruumi läheb mõlemast keskusest signa kaabel. Üks keskus tuleb asendada uue keskusega, teine keskus uue keskuse laiendusmooduliga; mõlemad siis omavahel combusiga kokku. Andurid jms kammajaa jääb samaks, ainult puldid tuleb ringi vahetada.

    Comment


      #3
      Vs: Liikumisandur vaja ühendada 2 signakeskuse peale

      njah aga keskusest saab ju staatust võtta?
      Muidu plaanisin 2xmatrix6 -te panna aga kas siis panna kahe korteri peale üks digiplexi DGP 848 ja teha eri partatsioonid?

      Comment


        #4
        Vs: Liikumisandur vaja ühendada 2 signakeskuse peale

        dgp848 paistab nagu neti järgi partitsioone täitsa oskavat. Endal on kogemusi PC4020 keskuse progemisega, sellega olen taolisi asju üksjagu teinud. PC4020 on siis PC4010 suurem variant.
        Kusjuures kui on suurem ala, siis tasuks mõelda laiendusmoodulile, ilus on ikkagi kõik andurid panna omaette tsoonide alla ja ainult combusi vedamine laiendusmoodulisse on ka lihtsam kui meeletult palju tsoone üle suure objekti kaabeldada.

        releede topoloogiaga saaks hädapärast asja ära teha - kõigepealt ühe signa toitest relee üle anduri kontakti, et siis saada sealt kaks galvaaniliselt eraldatud ümberlülituvat kontakti. Üks kontakt ühte keskusesse, teine kontakt teise. Siis progeme mõlemal keskusel ühe AUX väljundi näitama armed-olekut. Selle peale paneme kummagile veel ühe relee, mis ühe keskuse maha võtmisel sulguva kontaktiga teeks teisel keskusel anduri kahjutuks... nagu näed, üksjagu pusimist.

        Comment


          #5
          Vs: Liikumisandur vaja ühendada 2 signakeskuse peale

          See releevariant polegi kasutatav kõikide andurite puhul - järele proovitud. Kõik liikumisandurid ei anna puhast kontakti, et sealt 12V läbi jooksutada. Digiplex 848 väga hea lahendus antud olukorras. Kuidas selline ühise keskuse "kommunism" naabrite vahel realiseerub on eraldi küsimus.

          Comment


            #6
            Vs: Liikumisandur vaja ühendada 2 signakeskuse peale

            Selleks, et teist keskust juhtida on vaja lisamoodulit. Releesüsteemiga teist keskust ei saa ju juhtida. Lihtsalt peab arvama, kas teine keskus on valves või mitte.
            Kas andur asub 24h valvestusega kohas?
            1 variant oleks veel see, et kui mõlemad keskused valvesse panna, siis alles hakkab andur tööle!

            skeemi äkki midagi sellist:?
            http://www.zone.ee/djhypnotiza/systeem.JPG

            selgitusi kah:

            valvessepanek aktiveerib teise süsteemi relee, mis lülitab ümber kohalikust süsteemist anduri rezhiimi. Kui mõlemad süsteemid on valves, siis alles näevad mõlemad keskused andurit. Niikaua kuniks on ainult 1 keskus valvesse lülitatud näeb ta ainult enda takistiga ahelat, kuna ta enda pgm aktiveerimine aktiveeris kahjutult teise süsteemi ahela!

            Ei tea, kas toimib ka või mitte!
            igatahes jäid jooniselt ära anduri takistid!

            Edu!

            Edit: aadress läks tiba viltu 1 korraga

            Comment

            Working...
            X