Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

DJ Mikseri ehitus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

DJ Mikseri ehitus

Üritan ehitada kahe kanaliga DJ Mikserit. Kavatsen teha kaks mono kanalit, kuna elektroonilisel muusikal vahet ei ole, kas on stereo või mono. Kummalgi kanalil peaks olema helitugevuse regulaator ja tämbriregulaator, mis võimaldab muuta kõrgeid ja madalaid helisagedusi. Siiamaani olen enam-vähem hakkama saanud (raamatute ja teiste skeemide abiga ).

Oskate soovitada, milliseid OV-sid kasutada ja kas neile on peale toite veel vaja mingeid sageduskorrektsiooniahelaid vms? R2 ja R3 peaks siis määrama OV1-e pingevõimendusteguri, kuidas need väärtused valida?
    Peale tämbriregulaatorit tahaks teha kummalegi kanalile eraldi liuguriga helitugevusregulaatori ja siis peale neid nn crossfaderi, millega siis saab sujuvalt minna üle ühe kanali pealt teisele, kuidas seda teha?
    Siis on vaja veel kõrvaklappidest eelkuulamine teha, selleks plaanin kasutada valmis kõrvaklapi võimendi IL-i aga kuidas teha seda nii, et ma saan ümber lülitada kas ma kuulan ainult esimest kanalit või teist või väljundit või nii, et ühes klapis on esimene kanal ja teises teine kanal?
    Peale crossfaderit siis tuleb veel signaal uuesti üles võimendada, selleks vist saab jälle lihtsalt OV-d kasutada?
    Kõige lõpuks oleks vaja ka signaali nivoo indikaatoreid, kummalegi kanalile ja väljundile. Need saab teha lihtsalt IL-ide ja dioodidega aga kuhu ja kuidas need ühendada?

Vabandust, et nii palju küsimusi aga olen tänulik igaühele, kes suvatseb vastata ja kui keegi targem oskab mulle kogu skeemi valmis joonistada ja viitsib lollile seletada, et miks ja kuidas siis olen valmis ka vaevatasu maksma.

usisr1@hot.ee

Vs: DJ Mikseri ehitus

suur tükk ajab suu lõhki. Võta pisikeste ampsude viisi.
    Alustma peaksid korpusest. Kui see on olemas siis toide. Ja siis iga plokk eraldi, kuna nii on veaoht väiksem ja viga lihtsam lokaliseerida.

Ei taha sind kurvastada aga paistab et su elektrooniku teadmistepagas on sellise projekti jaoks pisut väike. Mitte et sa hakkama ei saaks, vaid kardan et su tahtejõud lõpeb enne mixeri valmimist.

Vaja oleks ka ossi, kuna suhteliselt tõenäoliselt tekib sul olukordi kus väljundis on muusika asemel vaikus või urin või veel midagi mittesoovitavat.
    Beers of Estonia

Comment

soovitaks vaadata sound.westhost.com lehele, neil on seal juba päris korraliku dj-puldi skeemisid.

Comment

Klotsidena sobiksid kasutamiseks K157UD2; K140UD8; jts.Abiks oleks L.Abo "Raadiolülitused" ning "Elektroonikakomponendid"(neist esimene on siin foorumis alla laetav ning sealt leiad vastuse enamikule oma küsimustele).Muidugi võid kasutada ka nende lääne analooge kuid sel juhul pead arvestama 2...3x hinnavahega(nt. LM148, LM308, jts.).Abiks sel juhul ELFA, jt kataloogid.Kõrvaklapi väljundisse võid panna samuti vastavaid spets kiva(nt. K157UD1; K174UN4; jts.) kui loomulikult vastava väljundi kavatsed luua.Sisend/väljund pesadena soovitan kasutada JACK, XLR, ning teisi laiemalt levinud spetskonektoreid.

Samas soovitan isiklikult samuti alustada toitest.Sobiks nt. kasutada mõni vanem ATP(vt. Westbaltist, seal oli mõni aeg tagasi madala profiiliga isendeid...50.-/tk).
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Working...
        X