Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Olenevalt sisendist/väljundist on otsad erinevad. Mina kasutasin nii, et 2. ots [keskmine siis] oli maa ja kaks äärmist kanalite signaalid. Äärmiste all mõtlesin sellest keskmisest jalast ühele poole jäävaid jalgu. [1,4 või 5,3]
Olenevalt sisendist/väljundist on otsad erinevad. Mina kasutasin nii, et 2. ots [keskmine siis] oli maa ja kaks äärmist kanalite signaalid. Äärmiste all mõtlesin sellest keskmisest jalast ühele poole jäävaid jalgu. [1,4 või 5,3]
keskmine ei ole 2-jalg ju, kolmas siis v kui 5-jalaga ots!!!!????
lugemine algas vist vasakult kui see nn lukk on allpool v tänan
keskmine ei ole 2-jalg ju, kolmas siis v kui 5-jalaga ots!!!!????
lugemine algas vist vasakult kui see nn lukk on allpool v tänan
On küll! 5DIN pistikus on jalad 1-4-2-5-3. Põhimõte siis selline, et 3din pistikus on 1-2-3 ja 5din pistikus on 4. ja 5. jalg pandud olemasolevate jalgade vahele.
Universaalsisendis jah 2 maa ning 3 ja 5 kanalid. võib aga kohata ka isendeid, kus on 2 maa ning 1 ja 4 kanalid. lisaks olen veel näinud balanseeritud sisendit, kus 1 ja 3 olid sisendi paar ning kõlari väljundit, kus kasutati otsi 4 ja 5. Ning muidugi MIDI pistikus on ka 4. ja 5. jalg kasutuses.
DIN-5 pistikud on kasutatud ka kahesuunalistena maki ja võimendi vahel: 2-maa, 3;5-kanalid taasesitavad; 1;4-kanalid salvestavad.
Kusjuures sellist pesa olen isegi ühel grundigi sang-kassetikal kohanud... veel tollest ajast pärit aparaat, kui kraami ei teinud pisikesed hiinlased termoliimist ja teibist
Kusjuures sellist pesa olen isegi ühel grundigi sang-kassetikal kohanud... veel tollest ajast pärit aparaat, kui kraami ei teinud pisikesed hiinlased termoliimist ja teibist
Suurel osal omaaegsetest läänesangadest oli selline pesa olemas.
p.s. 4 ja 5 on seepärast keskel, et need võeti kasutusele veidi hiljem seoses stereoaparatuuriga.
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
martinj on õigus, endal vedeleb kodus pistikuid kus nombrid peale kirjutatud ja järjekord on sama, kuid olen kohanud tehnikat mis ei vasta sellele standardile. Ei ole ümber tehtud ega ise tehtud. Kunagi sai vist isegi kaitsmeid põletatud selle probleemi pärast.
Comment