Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Minu kõlarikaitse idee

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Minu kõlarikaitse idee

Kuna olen proovinud siiani reaalsuses erinevaid kõlarikiatsemid ja mõned ei andnud mittemingit tulemust, siis mõtlesin et teen ühe ise. Mõtlesin kasutada 555-te 3,6 sekundilise viite tekitamiseks, kui see viide läbi saab, lülitub kõlar otse võimu väljundisse.

Skeem siis selline:

Küsimus: mis 555 triggeri külge minema peab? Või võib selle otse toitesse ühendada...
    Läheks selline lahendus muidu läbi?

Vs: Minu kõlarikaitse idee

Iseenesest peaks asi käima küll, kuigi saaks lihtsamalt ja ilma 555eta.
    Muide, asi ei kaitse kõlarit alalispinge eest.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
      Muide, asi ei kaitse kõlarit alalispinge eest.
      Midagi peab sinna veel toppima?
      Suurim probleem ongi mul hetkel see, et sisselülitamisel tekib metsik alalise impulss, kõlari membraan juba ainuüksi teeb sellise lükke et...

Comment

Uuri minu allkirjas toodud lingil PA100.8 skeemi kõlarikaitset.
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Tegu pole kaitsega vaid viivitusega sisselülitamisel, need erinevad asjad siiski.

Comment

Aga kui relle kontaktide vahele surada veel üks takisti, mis sisselülitamsiel tekkiva DC endapeale võtab, kas siis võiks seda kaitseks nimetada?

EDIT:Ma ei tea isegi kas räägin õigest asjast- minu võimul on lõpus 4700uF lüüt, selle laadimisel see impulss vast tekibki. Tavaline?
            viimati muutis kasutaja pic; 23 m 2006, 23:36.

Comment

sul on vaja ainult viivitust,alalispinge eest kaitseb kondensaator.ainult et viivitus on mõtekam teha sisendile,mitte väljundile.kui laadunud väljundkondensaatorile valjukas taha lülitada,siis käib mütakas ikkagi.eriti veel kui helitugevusregulaator on põhja unustatud.

Comment

Viivituse tekitamiseks piisab kaks juppi: El.lüüt konde ja järjestikku on relee, relee kontaktid lükkavad kõllid viite tagant sisse ongi kõik, hea lihtne ja lollikindel. Viite annab koneka mahtuvus ja relee mähise takistus, selle leiad katseliselt laual. Kasutan sellist ca 10...15 aastat ja pole alt vedanud.
                Forget the net. Switch on the set. Warm it up slow and go. Light the tubes, bask in the glow. Surf shortwaves on your old radio.

Comment

Working...
                X