Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Millised LED-id sobivad fotodioodile?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Millised LED-id sobivad fotodioodile?

Mul on vaja ühes skeemis panna relee tööle valguse abil. Tahan kasutada selleks LED-i ja fotodioodi. Katsetasin fotodioodi ja panin tähele, et kõige paremini rakendub vooluring, kui kasutada hoopis kõige tavalisemat hõõgpirni, mitte LED-i. Hõõgpirni ei tahaks aga kasutada, sest selle eluiga on lühike. Erinevaid LED-e proovides sain süsteemi kuidagimoodi tööle ainult valge LED-iga, ja sedagi vaid ilma takistuseta (kuumeneb üle).
    Äkki annaksite nõu, millise LED-iga kõige parema tulemuse saab ja kas on olemas ka sellist, mis imiteerib hõõgpirni lainepikkust, s.t peaks toimima nagu hõõgpirn?

Vs: Millised LED-id sobivad fotodioodile?

Ma saan aru et paned pirni põlema siis saab fotodiood niipalju valgust et paneb relee kontaktid kokku? Tahad teha erinevate vooluahelate vahele isolatsiooni? Selleks ju hoopis optron olemas.
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.

Comment

Loomulik! Fotodioodid tunnevad põhiliselt infrapunakiirgust, mida tavaline LED ei tekita. Kasuta infrapuna saatedioode nagu http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...rtnr=96-063-95 ja analoogsed.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

nii ongi, et ka minu katsetused on näidanud, et fotodiood on kõige tundlikum valguse infrapunase poole pealt, seege hõõglamp oleks sobilik. Selle asemele võta LED, mis kiirgaks rohkem (infra)punast välja ja peaksid lahenduse saama.
        Forget the net. Switch on the set. Warm it up slow and go. Light the tubes, bask in the glow. Surf shortwaves on your old radio.

Comment

Esmalt postitatud macman poolt
          nii ongi, et ka minu katsetused on näidanud, et fotodiood on kõige tundlikum valguse infrapunase poole pealt, seege hõõglamp oleks sobilik. Selle asemele võta LED, mis kiirgaks rohkem (infra)punast välja ja peaksid lahenduse saama.
          Muide, osa IR LED-e töötavad ka fotodioodina edukalt, olen niiviisi samatüübilistest optopaare moodustanud.
          Mitte kõik ei reageeri IR valgusele, aga mõni on väga tundlik ja neid saab edukalt laualambi (hõõglamp!) all testriga leida (tekitab pinge, vastutakistus muutub suurtes piirides).
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud fre poolt
            Muide, osa IR LED-e töötavad ka fotodioodina edukalt, olen niiviisi samatüübilistest optopaare moodustanud.
            Mitte kõik ei reageeri IR valgusele, aga mõni on väga tundlik ja neid saab edukalt laualambi (hõõglamp!) all testriga leida (tekitab pinge, vastutakistus muutub suurtes piirides).
            Jah see ei tulnud kohe meeldegi, LED töötab ka teistpidi-fotodioodina. Pisut lambi all katsetamist ja tulemus ei lase kaua oodata.
            Forget the net. Switch on the set. Warm it up slow and go. Light the tubes, bask in the glow. Surf shortwaves on your old radio.

Comment

Vanemad sulandtransid(seeria MP ja P) on samuti valgusele reageerivad kui nende metallkorpuse pealne ära lihvida.Puuduseks aga suur temperatuuri sõltuvus...
              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
              Projektide pildid
              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Eriti head olid mingid P3... või P4...(vist õigem) tüüpi vene transid.
                MP40 sai ka korpuse maha kuid kristall on neil 90kraadise nurga all.
                P412 (või P403 vist oli), selle on põhja küljes kinni, seega otse.
                Samuti sai proovitud suuri metallkorpusega võimsustranse, aga korpuse maha võtmine kõva töö!

Comment

Tänud vastajatele! Sain probleemist jagu.

Comment

Ära sa ütle kuidas sa jagu said, muidu oleks sel teemal veel mingi mõte.
                    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
                    X