Oleks vaja võimendi skeemi 2x30w 4 ohm'i ja võiks olla stabiilne ka
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Oleks vaja skeemi 2x30w võim
Collapse
X
-
Vs: Oleks vaja skeemi 2x30w võim
Mis stabiilne?Mis see tähendab-kas vaja on võimu või mingit toiteseadet?
Kui võimu siis küsimuse olemusest tulenevalt soovitaks selliseid skeeme-
TDA2040-tel baseeruv sildvõim või siis STK4152 mk2 näiteks, esimesi Tevalos poolmuidu, 35 raha/tk Sanyo klots on veits üle 100 raha- esimese võimu puhul vajad eelarvet alates PCB-st kuni mooduli valmimiseni ca. 150 eeku, ehk allagi ja teise variandi puhul u. 200+ eeku. Sellele lisandub muidugi toitetrafo/korpus/+muud kola. Need skeemid mille saad siis ühe ööga valmis monteerida ja hakkavad kohe tööle, kui muidugi juhtmete ühendamisel ei eksi-siis muidugi foorum jälle abiks-küsimusele, et kuidas õigesti ühendada
-
Ma nendest asjadest nii väga ei jaga aga skeemi jäegi oskaks asja kokku panna ja siis mingi adapter taha ühendada ja kõlarid taha mingi korpus ka koos jahutusega tuleks ehitada ning asi töötaks ja stabiilne selles suhtes et asi ikka järjepidevalt ja kindlalt töötaks.
Comment
-
Esmalt postitatud ra001 pooltMa nendest asjadest nii väga ei jaga aga skeemi jäegi oskaks asja kokku panna ja siis mingi adapter taha ühendada ja kõlarid taha mingi korpus ka koos jahutusega tuleks ehitada ning asi töötaks ja stabiilne selles suhtes et asi ikka järjepidevalt ja kindlalt töötaks.
Muidu on olemas ka 2040 suurem veli: TDA2050.Sellest piisab ühest klotsist saavutamaks vajalikku võimsust.Lingilt saad alla laadida ka datasheedi, kus kirjas kõik vajalik inff võimendi kokku monteerimiseks.Toitetrafo arvesta kindlasti võimsusega vähemalt 120VA(60VA/kanali kohta).Radiaatorid võiksid olla soovitatavalt 400cm2/per klots.Datasheedist leiad ka sobiva radiaatori valikuks vajaliku info.Ise olen kasutanud KS63-100E isendeid(1tk kivi kohta).PS!Klotsi kest on ühendatud "-" toiteõlaga!Seega tuleb ta isoleerida sellega.
Teema soovitan üle viia Võimendifoorumisse...The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
Comment
-
õhkjahutusest ainult ei piisa. pane mingi metallplaat ka ikka külge (soovitatavalt alumiiniumist radikas, nagu tevalos ja oomis müügil). sellele võid lisada ka ventilaatorid.
Kui tahad 2 kõlli teed 2 skeemi, või otsid stereo võimendi skeemi.
Comment
-
Esmalt postitatud ra001 pooltnii selle asjaga siis ühel pool, aga oleks vaja veel teada, et kas ilma radikata õhkjahutusest ei piisa ja et ma tahaks 2 kõlarit sinna taha pnna siis panen nagu 1 kõlli asemel 2?
Nüüd peaks olema puust ja punaseks!
PS: Lihtsamat skeemilahendust sa ei leia, kui on TDA2050 ja sarnastel klotsidel.
Need 2 "kõlli" võid järjestikku panna...või igaüks oma võimendi järgi.The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Projektide pildid
Comment
-
Või kui ise siiski ei saa selle tegemisega hakkama siis usun, et kasutaja Cheopps või mõni teine (kaasaarvatud ma ise) teeks selle mooduli valmis sulle-hetkel lihtsalt niisama vedeleb see STK 4152 II ca. 2*30 W (ühes korpuses on tal 2 kanalit siis-seega ainult üks suur kivikolakas on PCB-l muidugi ka takid/kondekad u.70*110mm plaat ise, laupäeval vaatasin, et vana U-101 lõppvõimu asemele saaks ilusasti 2 sellist moodulit paigaldada (ka kirje lõpus soovitatud radikad lähevad ideaalselt originaalsaasta asemele-siis 4*30W-kuid toide hakkab petma ja toroid mis kätte juhtus on natuke suur-tuleb plekirullilt paar keerdu maha võtta , siis mahub ilusasti ära!) , ja siis on kaks moodulit milles TDA2040 sildlülitus-seega siis saaks sellestki soovitud 2*30 (peaaegu-/toitega "mängides") ja siis kui see suur kivihullus, et kompaktne ju ikka oli siis sai neid trükkplaate vorbitud igasuguseid-olemas on üks kindlalt ka selle 2050 jaoks, kuid kui soovi saab juurde teha neid-pakkumine PS-i ja mutt! Radikana saaks kasutada Pentium (266 nt.) prose oma-see n.ö. "ribinõel" radikas ka täitsa hea ja mis peamine-neid on igal pool ja on nad ka odavad .Minul selle STK klotsi jahutus just sellel baseerubki-tundub piisav-ca. 2h töötas umbes poolel võimsusel ja muna ikka praadida ei saa küll. Minu arvamus-STK tundub parema heliga kui TDA-kuid see minu subjektiivne arvamus.Krt tahtsin Sulle mõne pildi ka visata oma "kivikatest"-aga võta näpust-pole arvutil USB paika .Enne reedet vist ei saa ka paremat PC-d. Ehk siis saab edaspidi "kuva".
Comment
-
STK on klotsi sees pindmontaažhis komponentidest valmistatud, TDA aga kristalli "manatud"...The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Projektide pildid
Comment
-
A vat võta sa kinni kumb siis reaalselt parem-minu SUBJEKTIIVNE arvamus läheb STK kasuks-see ju on kui valmis võimendi moodul -n.ö.-miniatuurne, nagu PWM võimud-pindmontaazis, korpus ainult odavamaiguline-plastik! Kuigi suht mõtetu "vaidlus"-siiski minule meeldib heli rohkem kui TDA puhul, muidugi eks see ole ka veel vähe testitud ja -ehk arvamus muutub, kui on aega siis tuleb nädalavahetusel TDA7293 kokku laduda, leidsin sahtlist 4 seda ja 2 TDA7294 kivi, aga -93 tundub parem olevat jama on jällegi PCB-ga, data-l on need jõhkrad-nagu Raadi lennuväli kunagi oli ! Tuleb ise aretada miski väiksem.
Comment
-
Sõbral oli neid 7293 võimendi mingite 3 ribaliste 10W kompresioonide järgi
(vene päritolu).Minumeelest jäid need klotsid lahjaks, kuigi toitepinge oli +-35V(?).Heli mulle ei meeldinud...STK klotsidega olen ka loomkatseid korraldanud ning suhteliselt head/lollikindlad klotsid(projekt 2x220W@8R STK4050V baasil).Tark raamat väidab, et teisendil V on THD 10xmadalam kui teisendil II.The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Projektide pildid
Comment
-
The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Projektide pildid
Comment
Comment