Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Otsin VU meetrit ilma kivita

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Otsin VU meetrit ilma kivita

Pealkiri ütleb kõik. Ühest kanalist piisab ja 4-8 LEDi. Sooviksin selle tööle panna kõrvaklapi august. Palun mitte esitada küsimusi miks ma kivi ei taha kasutada. Ei oska neid kuskilt otsida ja tellida ka ei taha.
    Kui infost puudu tuli, küsige.

Vs: Otsin VU meetrit ilma kivita

Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Lollikstegemine alaku.

Ei mõista mis liiki transistor VT1 on.
      9V on kah segadusttegitav. Seal läheb üks ots ju otse massi. Kas see lühist ei tekita?
      EDIT: Vene transistoreid on, seega otsin välja kas on kirjeldatu. Ja see lühis, ma usun et see ongi 9-.
      Aitäh abi eest!

Veel küsimus. Milline oleks signaali alaldi?

Comment

vt1 - vene väljatransistor.
        1 ots ju ongi maa.
        Kolakoguja

Comment

Ma just otsisin eestikeelset terminit FET transistorile. Aitäh.
          Massist sain aru jah. Aga siiski mul on küsimus misasi on signaali alaldi? Ma ei ole just väga kogenud elektroonika alal... Veel.

Comment

Kas martinj mõtleb lahtisidestus kondensaatorit?
            Kolakoguja

Comment

sisendisse pane diood vahele,peaks piisama küll.see diood olekski siis signaali alaldiks

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt
                Kas martinj mõtleb lahtisidestus kondensaatorit?
                Seda ja mingit alaldit kah. schotty diood või germaaniumdiood. Vajadusel ka eelvõimendi.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kui ma neid alaldeid ei pane, siis käib pauk? Ei tee dioodidel suurt vahet ja kas keegi seletaks misasi on lahtisidestus kondensaator?

Comment

pauku ei käi,aga tööle ta kuigi hästi ei hakka.transistorit juhitakse alalispingega ja selleks ongi diood vajalik.sidestuskondensaator on vajalik sellesks et eelneva astme alalispinge ei pääseks kogu seda ilu rikkuma ja transistorit juhiks ainult see pinge, mis saadakse signaali detekteerimisel.

Comment

Siin ka midagi... http://www.talkingelectronics.com/Pr.../StereoVU.html see skeem ehk natuke liiga keeruline.

http://www.spelektroniikka.fi/kuvat/vumittar.pdf -see kivi mis seal on on tevalos täitsa olemas, ostsin seda mõni aeg tagasi, maksab kah ainult 13 eeku-niiet ei ole midagi hullu.

http://www.electronics-lab.com/proje...029/index.html -no see ka ikka väga lihtne skeem, see komparaator ka alla 10 raha, lisaks võib seda pea igalt poolt leida.

Ehk sobib mõni?Ei tee lolliks

Comment

Esimene skeem varem nähtud ja juppe läheb palju. Kivile lollilt ja järjekindlalt vastan ei.

Comment

He siis paha küll-täna vaatasin Radio 4 aastakäiku läbi-jäi silma 11/1983 numbris (lk ei mäleta enam) oli ka nagu transsidel indikaator-pead ei anna, otsi kui saad selle nr-i.

Comment

Aga kivid on tulevik, varsti läheb sul raskeks, enamus nõrkvoolu asju hakkab kividele minema,enamus uued digi asjad kõik FLEX kividega, siis pead ajaloos sammu edasi astuma, ja kivides on needsamad transid-takid mis eraldi. Õpi neid kasutama, igas datasheedis sees tüüpskeem. aga põhimõtteliselt saad teha selle kui teed redeli kus astmeks on takk ja LED ning nende vahel yhel pool takk ja teisel lihtsalt traat. Kuskil näinud seda, Ei nõudnud eraldi toidet kh. Aga pleierile jääb vist väheks.
                            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Väga õige. Kivid ON tulevik. Olen kivi kasutanud siiani ühes vilkuva LEDi projektis (leidsin kivi(LM 3909N) ja panin kokku). Olen elektroonikal veel roheline, seega tahaks kivid natuke hilisema aja peale hoida. Pealegi Pärnu kandis pole neid kuskilt leida.

Comment

Working...
                              X