Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas saab võimalikult lihtsalt teha 12VDC´st 9VDC?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas saab võimalikult lihtsalt teha 12VDC´st 9VDC?

Vaja autos analog to digital konverter panna tööle 9V peale.

Vs: Kuidas saab võimalikult lihtsalt teha 12VDC´st 9VDC?

LM seeria pingeregulaatorid. või siis 7809 kivi... otsi tevalo interneti poest

Comment

http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...?artnr=300-080

sellega saaks hakkama? kuidas ühendada?

Comment

saaks, kui amprid sobivad.
        Otsi internetist datasheet kuidas ühendada.
        ütlen kohe ära, et vaja läheb kahte elektrolüüti veel, et pinge ilus oleks mingi 10uF inputi poole ja 100uF outputi poole (datasheedis peaks ka see skeem olema)

Comment

võib ka proovida 5 dioodi jutti panna, pingelang peaks siis olema 0.6v dioodi pealt, kokku 3v

Comment

7809 on hea asi,aga sinna lisanduvad veel kondensaatorid,juhtmed,korpus tuleb teha ja veel kindlasti sada muud asja.parim lahendus on nokia 3310 autolaadija.(ehk sobib ka teiste mudelite oma,aga puhtjuhuslikult avastasin selle).kui sul õnnestub ta osta odavamalt kui 75 krooni,siis on see kasulikum.sees on tal DC-DC pingemuundur,sobiv väljundpinge saadakse kahe takisti muutmisega.kannatab koormust1,5A.
            ei mingit nuputamist korpuse tegemisel ja pinge saad võtta auto sigaretisüütaja pesast

Comment

opleneb sellest, mis sul selle 9V'ga edasi juhtub. kas sa teed ise plaadi, mille sa autosse paned, või kasutad mingit seadet, mis tahab saada 9V oma sisendisse. kui ise teed, siis 7809 iga kell, kui aga mingi aparaat, siis kasuta seda laadiat...

Comment

asi selline, et auto võimendi on digisisendiga, Ipod ühendamiseks kasutangi ADC muundurit, mul on sellega pisike probleem, nimelt iga kord kui volume nuppe kasutan käib kõlaritest läbi koputuse taoline heli. arvasin, et 12V on ADC jaoks palju, kuna peale on kirjutatud 9V aga selles probleem ei ole, leidsin mingi vana alaldi mis oli 8VDC väljundiga ja proovisin ära, midagi ei muutunud. ma ei tea kas on sattunud vigane ADC või on mingi toitekala(groundloops orsmthing). kasutades originaal CD-box´i on kõik korras, box kasutab seda sama digisisendit võimendil, nad ei ole koos ühenduses, kui ipod kasutan siis box on väljas. ühesõnaga minu mõistus, ei võta kinni kuidas saab digisignaali tekkida selline pläma sisse

ega meil pole kuskil saada Analog to Digital converterit, mis töötaks 9-12VDC pealt? see mis mul on Radio Shack toode, saaks mõnda teist proovida.
                viimati muutis kasutaja aise; 01 m 2006, 17:33.

Comment

üks võimalus on, et "jõnks" tuleb sisse ipodi ja ADC vahelt. Kui nad saavad erinevat toidet, siis on alalispinge komponent ipodi väljundis ja ADC sisendis erinev. Kuigi jah, ipodi analoogväljundis peaks sidestuskondekad juba ahelas sees olema (nagu igal suvalisel pleieril).

Comment

prooviks pane helisignaalile mõlemale kanalile veel ühed kondekad vahele, äkki ei ole hea mõte lihtsalt seda signaali otse lasta. Näiteks 10uF. Võib ka proovida konverteri poolele veel takistit maha, näiteks 10k või 100k, äkki see aitab midagi. Võib ka olla, et su ipod tahab väljundis mingit koormust kindlasti (nagu klappe vms), seega võid proovida näiteks 32 oomi vms takisteid mõlemast kanalist maha panna sobituseks.

Comment

Esmalt postitatud TeeTL poolt
                      üks võimalus on, et "jõnks" tuleb sisse ipodi ja ADC vahelt. Kui nad saavad erinevat toidet, siis on alalispinge komponent ipodi väljundis ja ADC sisendis erinev. Kuigi jah, ipodi analoogväljundis peaks sidestuskondekad juba ahelas sees olema (nagu igal suvalisel pleieril).
                      proovisin sama toitega ka panna, ei aidanud. proovisin üldse välist toidet (toast pikendusega autoni 230 ja selle järgi alaldi AC-DC (8V), ei aidanud. ostsin ground loop isolatori, ei aidanud. kindel on see, et ADC seda heli tekitab, kuna ma lasin talle sisse ka SonyEricsson W810i telefonist muusikat (tal kaasas RCA väljundiga pistikud), tirisin ipodi toite veel tagant ära, jäi ainult ADC ja telefon, ikka oli see heli seal

Esmalt postitatud digital poolt
                      prooviks pane helisignaalile mõlemale kanalile veel ühed kondekad vahele, äkki ei ole hea mõte lihtsalt seda signaali otse lasta. Näiteks 10uF. Võib ka proovida konverteri poolele veel takistit maha, näiteks 10k või 100k, äkki see aitab midagi. Võib ka olla, et su ipod tahab väljundis mingit koormust kindlasti (nagu klappe vms), seega võid proovida näiteks 32 oomi vms takisteid mõlemast kanalist maha panna sobituseks.
                      ma prooviks alguses kondekaid vahele panna, kuidas ühendada?

edit: ok ostsin 2 bi-polaarset kondekat (10uF) ja ühendasin siis vahele RCA´dele aga tulemus 0, mitte midagi ei muutunud. ma lähen varsti hulluks. ma loodan, et ühendasin õieti, sisemise ringi vahele nö, välimine ring on grund ju.

sai tellitud igaks juhuks teine konverter (teise tootja oma) ja kui see ka ei aita siis panen CD-box´i tagasi, see vähemalt töötab laitmatult.

ma arvan, et ADC sisendiga ja toitega on kõik korras aga digi poole peal on mingi kala. oleks siis ise kokku sobitatud komplekt, asi on eelnevalt testitud ja paljud teised kasutavad sama süsteemi üle maailma.
                      viimati muutis kasutaja aise; 07 m 2006, 21:33.

Comment

Upitaks seda teemat väheke. Äkki teeks keegi splitt ja paneks auto audiosse või kuhugi. Probleem on ikka veel aktuaalne, ei ole uut ADC´d saanud kuskilt, et proovida seda.

Selline näeb see aparatuur välja:
                        www.hot.ee/aise/Dice_DSP.jpg

Mul on mõistus otsas, olen juba igasugu imeasju proovinud.

Probleemiks ikka see sama koputav heli kui volumet muuta, vahet pole kas + või -. Kui mängib vaikselt siis käib läbi selline koputus (bass) aga kui kõvasti mängib siis käib läbi krõps (kõrge).

Nagu enne mainisin, siis CD-Box´ga seda heli ei ole (toide on mõlemal samast kohast).

Kas digitaalne audio on mingite kindlate standardi järgi või võib ta olla erinev erinevatel seadmetel?
                        viimati muutis kasutaja aise; 14 m 2007, 20:51.

Comment

Arvatavasti on kotermann toiteahela maanduses... kas maajuhet ringi tõstes või jämedamaga asendades muutub koputuste tugevus?
                          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt
                            Arvatavasti on kotermann toiteahela maanduses... kas maajuhet ringi tõstes või jämedamaga asendades muutub koputuste tugevus?
                            pole vahet, kuskohast see maandus on võetud või mis kaabliga. olen proovinud võimendi maandusega kokku panna, otse akust, cd-box maanduse küljest jne. ikka täpselt sama koguaeg.

viga on võimendis või ADC´s (pigem ADC´s kuna cd-box´ga seda heli pole), aga mulle ei jõua kohale kuidas saab volume muutmine sellise heli tekitada. muidu mängib ilusti aga kui volumet vajutada tekitab selle jama sisse.

digi signaal on ju ainult ühesuunaline, st midagi tagasi võimendist ADC´sse ei tohiks minna?

ega kellelgi pole mingit digiväljundiga asja millega saaks proovida.

Comment

takke oled püüdnud maa ja signaali vahele ühendada? on kogemusi, kus pleierid krõbisevad ja sahiseva, kui väljundis koormust pole.
                              boks annab puhta heli, kuna see ongi ehitatud ca 10k või suuremale koormustakistusele. pleier on aga optimeeritud tavaliselt 32 oomile
                              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                              X