Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

suure kasuteguriga alalisvoolu "step up" konverter 220V saamiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

suure kasuteguriga alalisvoolu "step up" konverter 220V saamiseks

Tervist.

Tarvis oleks skeemi 12V pliiaku alalispinge konverteerimiseks 220V alalispingeks ja kuni 20-30mA tarbija ära toitmiseks. Lihtne oleks 2x12V trafo tagurpidi käima panna a-la http://www.i4at.org/lib2/inverter.htm ja väljund ära alaldada... aga tahaks ikka kõrget kasutegurit.

Üks võimalus on. http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/an_pk/1751 kuid sellel on voolu na vähevõitu.

Veel on võimalus kasutada impulsstoitekat ja kõrgemapingelist mähist.

Esimene skeem on lihtne ja odav, teised lähevad aga kalliks, kuid akut jätkub kauemaks mis on rakenduses vägagi vajalik omadus.
    es7sys

Vs: suure kasuteguriga alalisvoolu "step up" konverter 220V saamiseks

räägi ausalt, mida toita kavatsed.

Comment

Ei räägi

Tegelt poes müüdavaid 100 LED'ilisi poola kuusetulesid. Kuigi jah ma võin ta juppideks ka lõigata otse 12V toitmiseks.
      es7sys

Comment

lõika sealt see trafo välja (kui on) ja töötab 12V peal. või vaheta pirnid 12V omade vastu ja töötab. tuleb kokkuvõttes kindlasti odavam. ja mis ajast 100 LED'i 40mA tarbivad? jadasse pandud kuidagi kõik ve?

Comment

Kõige suurema kasuteguri saab tõesti otse toites, ilma muundita. Ehk su skeem võimaldab seda.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Isendi kõhtu vaatatu järgi on tegu otse võrgust toidetava ahelaga. Kõigepealt sildalaldi 4 dioodiga 1N4007 ja seejärel LED'id 3V ja 11mA. Arvatavasti on ka kuskil mingid takistid, sest ühendusviis on 50 järjestikku ja seda siis 2 ahelat.
            es7sys

Comment

Need Poola kuusetuled on jah jadamisi 100 valgusdioodi, põlevad 220V ühe poolperioodiga ehk siis vilguvad 50Hz sagedusega.

Oleks vist mõistlikum kogu see asi lõigata 6-LED juppideks ja need omakorda paralleelselt. LED-d on seal suhteliselt ühesugused ja usun, et paralleeli võib panna küll.
              Tuleb ainult jälgida kas nad pole "üks ühtpidi ja teine teistpidi" ühendatud. Selleks et vilguksid ~220V-ga vaheldumisi.
              12V->220V (efektiivne) konverter läheks omajagu maksma ka siis kui see mõeldud ainult 30mA koormusele.

Comment

Minule ei meeldiks 220 volti alalispinget kuuse peal. Liiga ohtlik. Jaga juppideks ja pane 12voldiste segmentidena.

Comment

Jah, lähebki juppideks...

Karutecile: Asi on kättesaamatus kõrguses ja välitingimusteks... elektrolüüsi pärast kah mõistlikum väiksemat pinget kasutada.
                  es7sys

Comment

Working...
                  X