Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Helikaardi opamp vahetus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Helikaardi opamp vahetus

selle opvõimendi vahendamise lugu tuletas meelde ühe mu tuttava kaalujälgimise loo.nimelt leidis ta ühel päeval,et temasugune ontlik naisterahvas peaks vähemalt 12-15kg kergem olema.ja et järsk kaalumuutus liigaohtlik on,siis mõtles ta seda saavutada umbes aastaga.see oli ausõna,raske aasta.mõnikord oli mul temast isegi kahju.
    ja tulemus?selgus,et ta oli aastaga ainult 2kg juurde võtnud.te ei kujuta ette,kui õnnelik ta oli.
    midagi sarnast on ka qwerty helikaardi täiustamisega.suur rõõm on juba sellest,et täiustamise käigus kaart peesse ei keeratud.ja kui helis midagi muutus-siis pidigi ainult paremaks saama.ikkagi pikalt vaeva nähtud.

Comment

Helisüsteem siis arvutil selline: SB X-fi -> NAD C325BEE võim -> Dali 808 kõlarid.
      Mis helipildis täpselt muutus? Seda saaks kõige paremini teada kui kuulata paraleelselt moditud ning modimata kaarti. Kuid Niipalju, kui enne ja pärast effektist meeles on tulid eeskätt kõrgemad helid paremini esile ning dünaamilisus oli parem.
      Üks asi mida hiljem tähele sai pandud on see, et detailsust tuli kõvasti juurde. Näiteks kui filmis Keegi nö kaadri taga liigub või nö kõrvalosatäitjad räägivad on seda kuulda. Enne pole seda nagu tähele pannud. Viimane asi tuleb esile just klappidega kuulates.
      viimati muutis kasutaja qwerty; 04 m 2007, 15:38.

Comment

kurb värk
        vähemalt minu kogemus näitab, et kui kõrged hakkavad rohkem esile tükkima (just psühholoogiliselt), siis tegelikult võrdsustub see sellega, et üles otsa lisandus tegelikult moonutusi.
        aga ma igaks juhuks kordan üle - see kõik ei pruugigi nii olla, kuna aru ma taipan, et keegi pole muutust üle mõõtnud.
        dünaamilisuse suhtes ma eriti ei kahtle, kuna omamüra uuel opakal on oluliselt väiksem ning see mõjub vägagi.

Comment

Sai siis rightmark audio analizeriga midagi testitud ka. Ise nendest graafikutest eriti midagi ei jaga, seega võiksite asjasse valgust heita
          Testisin muidu 1,5m odava kablaga, kuna muud polnud võtta, kuid see ei tohiks eriti tulemusi mõjutada vist.
          www.hot.ee/qwerty009/xfi.pdf

Samas pani mind mõtlema ka selle testi metoodika. Väljundsignaali tulemused saavad olla ju täpselt nii head kui on sisend?

Comment

See rmaa on "suhteline", ning ainult referentsiks hea, kui mõõta enne ja pärast. Iga parameetri paranemine tegelikult ei tähenda veel, et paremaks läks. Päris üheselt võtta ei saa. Nt IMD annab sul suht hea tulemuse numbriliselt, kuid vaadates seda, mis seal 7k signaali ümbruses toimub ... see on üsna jube. THD istub ka enamuses paaritute peal = ei ole hea.
            Madalas otsas kergelt tõusev joon viitab kogemuste kohaselt sellele, et alaliskomponendi eemaldamise lüüdid on kuskil mõõteahelas suht viletsakesed või liig suure mahtuvusega. Järsk kukkumine (või teinekord ka säbru) kõrgetel sagedustel aga tavaliselt viitab DAC'i või ADC viletsale toitele (eeldusel, et DAC/ADC on ise hea).

kaablist ... üldiselt mõjutab küll. pakun, et erisused Crosstalkis võiks olla kaablist ja samuti ka THD peal moonutuste tõus kõrgema harmoonilise poole. Ajaviiteks võid proovida kaabli liigutamist ühele ja teisele poole ning jälgida muutusi tulemustes

testi metoodika on täiesti tavaline, kuid kumb sul hetkel viletsam on, saad teada ainult nii, et katsetad võimalikult palju erinevaid allikaid ja erinevaid sisendeid. rmaa on hea ja kokkuvõtlik, kuid täpsemalt mõnele probleemile lähenemiseks on siiski vaja spetsiaalset spektraalanalüsaatorit.

Võrdluseks, mul rmaa annab cd mängija kohta kõik parameetrid "excellent", fr - +0.02:-0.04, noise - 95.8, dynamic - 95.4, thd - 0.0026, imd - 0.0055, cross - 96.3, imd% - 0.0060, kuid samas seda ei saa tulemuseks soundikate endi väljundite kohta.... sisendiks eraldi "mõõtelappari" külge ühendet usb live ja usb roland, mõlemad annavad pisut erinevaid pildikesi, kuid tulemused jäävad mõõtevea piiresse... ja mitte üks komponent mõõteahelas ei ole kolvi poolt puutumatuks jäänud
            viimati muutis kasutaja jaanuke; 11 m 2007, 02:57.

Comment

Proovisin siin huvipärast ühte teist kaablijuppi (1m 3,5mm RCA'ks vahejupp 1m RCA 3,5mm'ks) antud juhe ei olnud kokkuseotud ning läks üle põranda.
              Tulemused siin: www.hot.ee/qwerty009/xfib.pdf
              Niipalju kui mina aru saan tuli häireid oluliselt juurde, eriti hakkab silma 50hz võrgumüra mis kõrvalolevast elektrijuhtmest sisse tuli.

Ning oskaks keegi ehk selle Intermodulation Distortion'i värgi lahti seletada? Vaatan, et igal pool on 50hz kandis mingi suht suur spike (üldse ka teiste kaartide testide juures).

Leidsin netist ühe RMAA testi kus oli võrreldud 3'e helikaarti. http://www.elitebastards.com/page.php?pageid=11421
              Niipalju, kui mina sealt graafikutelt välja loen on seal olevad moonutused suhteliselt suured?
              viimati muutis kasutaja qwerty; 11 m 2007, 12:48.

Comment

imd puhul vaadatakse, kui palju madal signaal mõjutab kõrgemat. st, palju kannab kõrgem endaga kaasa madalamat. rmaa puhul kasutatakse 60hz ja 7khz ning seejärel vaadatakse, kui palju on 7khz juures kahele poole 60hz lisaosasi. kui lähemalt vaatad seda 7khz signaali, siis näed, kuidas põhisignaalist jääb ühele ja teisele poole 60hz haaval pisikesi piike.
                täiendavalt olen digiaudio puhul tähele pannud, et imd on üsnagi sõltuvuses muuhugas ka digisignaali jitterist.

see võrdlus seal .. enamuses paistavad ülevõimendusest tulenevad moonutused ... eritihda puhul.

Comment

Suur tänu sulle jaanuke asjalike vastuste eest (Y).
                  Huvitaks veel muidu kuidas Stereo Crosstalk tabelit vaadata. Mis seal ideaali puhul olema peaks jne.
                  Sportlikust huvist tahaks hiljem veel jootekolviga kaardi kallal käia ja vaadata kuidas asi tulemusi mõjutab. Peale kondede vahetuse seal vist enam midagi eriti teha ei anna? (line in opamp ka, kui selline asi eksisteerima peaks?).
                  Katsun kaardist korralikud makrovõtted teha kui fotoka saan, kuid kui keegi praegu midagi soovitada oskab andke tulla.

Comment

crosstalki peal peaks ideaalis olema "mittemidagi"

sportliku huvi suhtes soovitan arvestada, et ükspäe see kaart sureb ära ning lõpetab rikkis asjade kastis.... aga vähemalt kogemusi saab kuhjaga

paljudel soundikatel on sisend otse ADC peale. ainult elementaarsed rc filtrid rf ja dc eemaldamiseks. üldiselt kipuvad need paremini performima.

kui üldiselt soundikatest jaurata, siis peaks parema tulemuse saama usb2 või fw liidesega pudinatest. neid saab vähemalt arvutist ära eraldada ja sellega palju-palju probleeme juba eos vältida.

Comment

Working...
                    X