Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

eepromm

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Alusta sellest et digitaliseeri mess ära. Sul on vaja 8-bitilist kodeeringut, set mälu on ka 8-bitine.

Kunagi ürgsetel aegadel kui 286-d ruulisid, oli selline asi nagu Covox. Helikaarte ju polnud veel. Selle skeemis olidki nood R-2R takimaatriksid, signaal sülitati välja LPT-pordi kaudu. Skeemi saad nt sealt. Digimisega on asi natc keerulisem, Covoxil oli vist ka variant selleks, kindel ei ole.

Mäluga saad teha muud ka, nt. n arvu programmidega jooksvad tuled. Mõte ikka sama: mingi loendi ketrad aadresse ja vabaks jäävate aadress-sisenditega muudad reziime (lülitiga maha või toitesse). Väljunditele siis läbi puhvrite lambid/LEDid vms.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ma netist siis ka uurin seda asja. Covoxi värgi skeem mul peax isegi vist kuskil olema... Aga jah.. Ega äkki mingeid näiteid ei ole, nagu projektid või manuaalid ... mida iganes

Comment

Bii leidsin terve hunniku programeerijaid. Silma hakkas see;
        http://www.qsl.net/iz7ath/web/02_brew/17_e...h/pag05_eng.htm

Sooviks kommentaare. Plaanis on valmis ehitada.

Comment

Ega ei jäta teid veel rahule
          Ega kellelgi seda uv lampi polex müüa/ärida nagu pragrammaator on peaaegu valmis. Lugemiseks peab siis olema Vcc 5v ja GND. Ja kirjutamiseks Vpp vasavalt kivile. we? Tegin selle KISS programmaatori

Comment

Täpselt nii: lugemiseks vaid +5V toide ja kirjutamisel kõrge spannung vastavalt (kivi) maitsele. Enamasti 12,5V.
            UV-lamp on, võin sul plaati valgustada aga ära ei müü. Lambi saab Megaluumenist, 200.- ja kopikad.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Alusta sellest et digitaliseeri mess ära. Sul on vaja 8-bitilist kodeeringut, set mälu on ka 8-bitine.
              mul oli kunagi üks venelaste prom, kus sees (kohe tehasepoolt) üks siinuse periood. plaanisin kunagi tema peal teha digitaalset generaatorit. loendurist aadress ette ja väljundist digi-ana muundurisse. paraku jäi see projekt tegemata.
              GSM: 5039624

Comment

MNJAH. Tallinn nagu viljandist väga kaugel, et kive kustutama tulla. Kui ma panen mingi eelnevalt kirjutatud kivi pesasse, ja üritan lugeda, siis ma peax ju saama mingi info kätte?(tehases kirjutatud, oletatavalt terve Imelik jutt oli mul vist. pean vist otsima kuskilt viljandist seda uv, ega äkki TEVALOS seda pole? Mis võiks olla otsingusõnad, et leida mingeit experimente eprommidega?

Comment

Kui ma panen mingi eelnevalt kirjutatud kivi pesasse, ja üritan lugeda, siis ma peax ju saama mingi info kätte?
                  Peaks saama ja saad ka kui programmaator funksib. EPROMidel ei ole koodi kaitset, ei ole võimalik.
                  pean vist otsima kuskilt viljandist seda uv,
                  Tevalos ilmselt on aga kas Viljandis on Tevalot? UV kustutajate hinnad on soolased, enne saada juba ELSiga mulle...
                  Vanasti müüdi sellist kosmeetika jms otstarbelist lampi, 19 rubla maksis. Sellega kustutan ise. Paned kivid lambi kaitsevõrgu peale, aknad allapoole ja hoiad 5..15m.

Comment

Peab vist ise ikka selle uv lambi endale soetama no kui maksabki mingi 200-300 eeku. ELSiga tallinna kive saata saaks selle eest ju ainult mingi 4-6korda! Tevalot jah Viljandis ei ole, võiks muidugi olla. Programeerija sain valmis. Töötab ja puha. Praegu on mul 9eprom sarjast 27Cx ehk 2716,27c64,27c256. Neid on õnnestunud ilusti lugeda. Aga kui ma loen näitex selle eprommi sisu mis siis edasi???????? Ja mismoodi peaks se softijupp olema kirjutatud, mis läheb rommi ning mis keeles?

Comment

Ega tolle EPROMi sisuga midagi teha küll ole. Ainult niipalju et veendud oma masina töökorras olekus.
                      Kirjutad 1puha mis keeles: C++, kasvõi asssembler. Tähtsam on mida kirjutada. Millist proset kasutad oma skeemis ja kõigepealt - mida üldse tahad teha.

Comment

Võin ju lambist panna: Jooksvad tuled, vilkuvad tuled,signaali peale jooksevad ühte pidi, teise signaali peale teist pidi.... mida iganes. Kirjututamise võimalusi on mul Visual basic, Visual c++, borland pascal 7.0(ka windoosale), turbo pascal for win, qbasic 4.5. Sellel eprommil on siis nagu mingid väljundid ja sisendid+ clock ja reset. Ei leia nagu inffi kuskilt selle kohta. Kui ma mingi sisu alla tõmban on ta mul bin või hex formaadis, aga ega seda kuidagi taastada "programmiks" ei saa?

Comment

Saab küll. Selleks on disassembler. Enne pead muidugi teadma, mis prose koodis asi kirjutatud.
                          Kõrgkeelset (C, Basic) teksti taastada ei saa.

Comment

eeswtpoolt võib näha milles ma kijutada saan, aga mida... Eprommi võib siis natuke lpt pordiga võrrelda, eks? 8sisendit/väljundit. Ning veel aadressiotsad. Aga tahaks nagu praktikasse jõuda...

Comment

Eee...i saa aru?
                              Kuda Sa EPROM'i LPT-ga võrdled?
                              LPT ju ei oma aadressiotsi :P
                              Ja EPROM ei ütle Sulle kunagi, et ta on 'BUSY'
                              või 'PAPER END' ;D
                              Samuti puudub EPROM'il oskus mingi siini poole pöörduda või katkestust nõuda

Pole vahet kustpoolt LPT-d vaatad, masina või perifeeria poolt - EPROM'il pole temaga midagi võrrelda

Pigem võiks EPROM'i vaadelda kui suurt hulka maatriksisse pandud trigereid

Comment

Trigeritega võrdlus on õige sest just neid sisaldab iga mälupesa.
                                Aadressiotci on samuti >8 (enamasti).

Comment

Working...
                                X