Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

4.7uF Ceramic

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

4.7uF Ceramic

DC/DC converteri skeemis on väljundkondensaatori juures kiri "2 x 4.7uF Ceramic".
    Kuidas seda mõista?
    Kas sinna tuleb panna 2 keraamilist 4.7uF kondensaatorit paralleeli?

Tevalo online kataloogist ei õnnestunud mul nii suure mahtuvusega keraamilisi kondensaatoreid leida. Kas selliseid üldse on olemas või olen ma millegist valesti aru saanud?

Skeem on pärit LM5000 datasheedist nii et teoreetiliselt peaks see 18V DC-st tegema 48V DC

Ja kui juba küsimiseks läks, siis kas selle skeemi 33uH induktiivpooli võib ise õhksüdamikuga kerida või peaks ferriitsüdamikku kasutama vms?

Vs: 4.7uF Ceramic

SMD kondekate seast otsisid?
    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

SMD-dega http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...age=!65-544-14 on see probleem, et tevalost saab neid miinimum kogus 3000tk
      aga mul oleks ainult 3 vaja.

Kas äkki on kellegil kuskil kodu või töölaua nurgal see 3000tk vedelemas, et olen nõus sealt no max 30 tk omistama.

Kas need http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...age=!67-123-43 sinna skeemi ei sobi? Ei ole küll keraamilised aga...

Ja pooli kohta küsimus endiselt õhus, et kas südamikuga või ilma?

Comment

Üks samm tagasi - keraamilised kondekad - ja paar korda edasi - keraamilised kondekad ühekaupa (individual units)

http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=65-900-04#!65-900-12

http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=65-769-87#!65-834-70

http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=65-769-87#!65-834-62

Poolimajanduses ma spetsialist ei ole, olen kõik ostnud. Siiski, minu diletantlik eelistus on toroid, kuna sellel on väiksem puisteväli.

Comment

Drosseli mis sinna sobid võid minult saada - 70,- maksab.

Comment

Tänud Andreie, leidsin üles.
            KaruTEC-ga suhtlen privas.

Küsimus endiselt lõpu kondede kohta, kas neid peab 2 tk paralleelis olema või mismoodi neid sinna peab panema?
            Kui muu ei aita, siis saan ilmselt vastuse katseeksituse meetodil.
            Ilmselt nende kondede valesti panemisest skeem maha ei põle.

Comment

keraamika jah, kuid arvesta et need peaksid olema vähemalt 63V ning X7R keraamikast.
              vaevalt et mujalt kui Digikeyst vöi Mouserist leiad. mul on 50V 1206 kestas aga liiga piiri peale jääb.
              drossel tasub kah spets osta ( kinnised õhupiluga ), sobivaid pakub taas Digikey - CDR seeriast midagi. kui suur max koormus tuleb ?
              mingil juhul ei soovita toroidi - sel tekib väga järsult küllastus, õhupiluga poolid ses osas märksa leplikumad.

Comment

Koormust iseenesest palju ei tule kuna plaanis kasutada mikrofonile phantom poweriks - Imax 20ma
                Kas selles skeemis on veel elemente, millele peaks erilist tähelepanu pöörama.
                Mis juhtub siis, kui selles skeemis kasutada bibolaarseid elektrolüüte?
                Kolme detaili eraldi välismaalt tellida tundub mulle veidi tülikas.

Comment

Ahjaa.. mul on 1u 100V keraamilisi, kui neid panna 2tk peaks sobima küll.

Comment

Esmalt postitatud raivo poolt
                    mingil juhul ei soovita toroidi - sel tekib väga järsult küllastus, õhupiluga poolid ses osas märksa leplikumad.
                    Soh. Ma just vaatasin arvuti emmede pealt, neil toroidid täiesti kasutuses.

Kondekate pingetega astusin täiega ämbrisse.

P.S. hee, mõtlesin, et lihtne 555-e baasil (HA17555-l on näiteks väljundvool kuni 200mA) charge pump/voltage multiplier ja stabilitron võiks ka asja ära ajada ja oleks odavam ka. KUID: jällegi panin lubatud pingega mööda. Lõpetan tänaseks nõuannete jagamise, tuleb elukindlustus odavam.
                    viimati muutis kasutaja andreie; 03 April 2007, 16:58.

Comment

Mina nüüd küll nii kategooriline ei oleks. Toroidis tekib küllastus siirdeprotsesside puhul, samuti on teatav probleem trafodel, kuid uuemad kivid on enamasti current-mode juhtimisega ja see elimineerib paljud probleemid mis 80ndatel tõesti aktuaalsed olid.

Toroid on valik nr. 1, ülejäänud on kompromissid.

Comment

tooks natuke selgust asjasse.
                        toroidide fännid arvatavasti peavad silmas mikrometallist rõngaid, need töesti sobivad muunduritesse, kuigi kadude ja kõrge töötemperatuuriga näib seal tõsiseid probleeme olema. ise pole nendega tegelenud ega oska kommenteerida. kuid see on hoopis teistsugune materjal kui ferriit, ning jäi mulje et ikka tõsisemate muundite kui 20mA jaoks.
                        http://www.micrometals.com/appnotes_index.html

ferriidist rõngad aga pole küll hea valik.
                        National ja Linear kumbki soovitab sellise klassi DCDC muundurite jaoks ferriitpotte, st väljast on magnetring suletud, kuid keskel öhupilu. 300kHz juures on pott RF-läbu osas vaiksem kui toroid.
                        üks valik on :
                        http://www.sumida.com/en/products/power_main.php
                        ps ei kohanud seal ühtegi toroidi .
                        viimati muutis kasutaja raivo; 03 April 2007, 19:03.

Comment

Ferriit ei sobi tõesti kuigi hästi, juba oma madala küllastusvoo pärast.
                          Raudpulber (iron powder) sobib hästi. Eriti hästi sobib -26 südamik, kuna on tugevalt mittelineaarne ja see on vähemalt buck topoloogias pluss.

Comment

Kulla gurud, vaadake ikka nõutavat voolu ka - 20mA. Kas sel juhul on tõepoolest mõtet mässata impulssmuundite, drosselite jms-ga? Kes seda häiret jõuab maha šuntida? Äkki ajab tavaline taimeri 555 baasil muundi kah asja ära? Või MAX865. Või midagi sarnast, lihtsat? Või ma eksin väga...võib olla küll.
                            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Vaatasin. On jah krt 20mA. Otsi netist phantom power supply, peaks leiduma igasugu skeeme.
                              Aga kodanik Felch, tee mida tahad häired tekivad nii või naa ja LC ahelas on need siiski sõbralikumad. 555ga tehtu on samuti impulssmuundi või mis ?

Comment

Working...
                              X