Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ranteloni toiteplokk

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ranteloni toiteplokk

Rantelon teatavasti teeb oma antennivõimenditele ise toiteplokke. Ehitavad odavatest valmistoodetest.
    Mul on siin üks nende 17V 200mA isend. Stabiliseerimata muidugi, annab välja ~23V koormuseta. Muidugi võimendi ise on 16-20V (~100mA) ja pinge arvatavasti langeb selle ühendamisel.
    Aga probleem on järgnev, nimelt nende toiteplokis, mis on tehtud ümber MW691'st (3-12V 500mA stabiliseerimata toitekas) ja mille skeem on siin, on paralleelselt väljundiga 555-oomine takisti. Võibolla on pool watti. Aga selle aja jooksul, mis ta võimendit toitnud on (~5a), on ta edukalt kütnud seal. Getinaks on kõik must, takisti jalad pehmed. Läheb ju tulikuumaks. Vastu suuremat lüüti ka veel.
    Ma ei saa päris täpselt aru, milleks seda seal vaja on. On see viga? Või lisakoormus, et pinge oleks madalam? Selle toite originaalskeemi pole mul ka, nii et ma ei tea, mida sinna lisatud on.
    Mõtlesin, et küsin Rantelonist selle kohta midagi... sest noh, sellist kuuma takistit ei tohiks ju seal olla? Äkki on selliseid toiteplokke veelgi tehtud.

Mida arvate?
    Skeem sai loodetavasti õigesti maha joonistatud. Huvitav skeem samuti. Pole varem näinud sellist lahendust. Pingekordisti?
    Hmm... ega ma muidugi ei loodagi, et Rantelon mulle uue toiteploki annab või parandab, aga aga võibolla oleks see teadmine neile kasulik.
    Praegu ma mõtlesin, et võibolla õnnestub parandamine nii, et takisti ära võtta (pinge tõuseb ~25V'ni) ja C1 mõnele ülemisele väljavõttele tõsta. Võiks tulla hea, ehk? Seal olid vist ~1.8V väljavõtted. Võin muidugi eksida ka.
    viimati muutis kasutaja ketas; 17 m 2007, 16:39.

Vs: Ranteloni toiteplokk

Esmalt postitatud ketas poolt
    ... Ehitavad odavatest valmistoodetest.
    ... on paralleelselt väljundiga 555-oomine takisti. Võibolla on pool watti. ... milleks seda seal vaja on. On see viga? Või lisakoormus, et pinge oleks madalam? ... Huvitav skeem samuti. Pole varem näinud sellist lahendust. Pingekordisti? ...
    On jah pingekordisti. Ju siis muidu oleks pinge selle olemasoleva trafoga (oli ju vaja odavalt kättesaadavatest juppidest teha) natuke väheseks jäänud. Vast aga pingekordistiga oli paljuvõitu ilma koormuseta olekus ja pandigi parasiitkoormuseks takisti lisaks. Pingekordistiga alaldi on suurema väljundtakistusega ka, nii oli võimalik väljundpinget "mõjutada". Korrektne see pole, vanasti öeldi - haltuura...
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Vs: Ranteloni toiteplokk

Esmalt postitatud fre poolt
      On jah pingekordisti. Ju siis muidu oleks pinge selle olemasoleva trafoga (oli ju vaja odavalt kättesaadavatest juppidest teha) natuke väheseks jäänud. Vast aga pingekordistiga oli paljuvõitu ilma koormuseta olekus ja pandigi parasiitkoormuseks takisti lisaks. Pingekordistiga alaldi on suurema väljundtakistusega ka, nii oli võimalik väljundpinget "mõjutada". Korrektne see pole, vanasti öeldi - haltuura...
      Kui aus olla, siis pole ka pingekordisti mingi halb asi. On vaja suuremat pinget ja väikest voolu - õigustab ennast täiesti.

Ma millegipärast usun, et see takisti oli seal juba varem. Plaat on originaal ja sealt on näha et see on just väljundis paralleelselt olnud. Kui seal muidugi mingi muu detail ei olnud, nt. väike lüüt. Mul selline plokk muidu olemas, aga lahti võtnud ei ole.

Nii, vahepeal ehitasin asja ümber. Uus versioon: http://kodu.neti.ee/~madis555/tmp/rantelon_psu_mod.png

Annab välja natuke üle 20V. Muidugi ma ei tea, kuhu see koormusega langeb. Võimendil endal on praegu suur 1A MW topsik 12V peal. Koormusega oli vist ~14.5V. Eks ta nüüd võimendab veidi vähem

Ja noh, sain toite korda... aga siis pidin ennast siniseks vihastama. Hiinlased kuradid on uue RCA standardi teinud :P Pesa on liiga jäme ja pistik ei sobi sisse. Sellist asja ma pole veel enne näinud. Tuleb ilmselt ka selliseid asju edaspidi kontrollima hakata. Kurb muidugi.

Comment

Working...
      X