Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Helile reageeriv dioodlambi skeem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Helile reageeriv dioodlambi skeem

Selle skeemi järgi sai siis kokku tinutatud see:

Aga asi käima ei läinud, või õigemini ma ei oska seda käima panna. skeemi peal on näidatud +9V, aga kuhu ma panen patarei - poole? Ja kuhu need maanduse otsad jooksevad? Sealt kust skeemi sain, ei ole selle kohta midagi räägitud, ainult selle kohta, kuidas seda asja hiljem kasutada. See on mul esimene tinutatud agregaat üldse, nii et.

Vs: Helile reageeriv dioodlambi skeem

Maandus patarei negatiivsele klemmile, 9V positiivsele, + märgiga poolele.

Kas mite 1M takisti LEDi ees on liiga suur pole- 9V juures peaks olema see kõigest ~300 oomi ?

Comment

Vat ma ei tea, pole mina seda skeemi kokku pannud. Aga ei tööta see nii nagu sa soovitasid? See ühe megane takisti vahetada mingi selle sama 220k takisti vastu?

Comment

Mhh, kas tinutuskolbi kuumus mikrofonile ei võinud ära teha? See välja vahetada ja ettevaatlikumalt teha. Kasutasin küll tükikest plaati seal vahel, et otsest kuumust vältida, aga nende jalad on nii lühikesed, ca 5mm. Juhuslike sildühendusi tinast jäänud ei ole, jalad kuskil koos ei ole valest kohast. Kondekad on vist õieti pandud, hall noolega pool miinuse poole, need kolme jalaga asjad panin nii nagu nad loogiliselt skeemi pealt paistavad, muud moodi nagu eriti ei andnud. Takistitel vahet ei ole mis pidi neid panna. Või teine võimalus et ma tinutuskolbiga lasin mõne komponendi liiga kuumaks äkki?

Comment

1M on kindlasti liiga suur. Sobivam väärtus oleks 470 oomi või nati rohkem. Kuni 1k-ni välja. Arvatavasti oligi skeemis algselt mõeldud 1k (kilo-oom).
          Maandused ühendada omavahel kokku ja patarei miinusega, nagu eespool märgiti. Siis peaks töötama.
          Esimese transi kollektoril peab (maa suhtes mõõtes ) olema umbes pool toitepingest ehk 4,5V. Kui see on väga mööda, on esimese astmega midagi. Mikrofoni otstel peab olema ka kuskil 4...6 voldi ringis.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Eks tuleb siis sammud oomipoodi seada. Kusjuures felch, ma sirvisin just su artiklit arvutikasutajas. Kus sa neid raadiolampe (avataril) käsitlesid. nii tegin testimõõtmise patareil, sain 9,39V ja siis proovisin mikrofoni otstelt ja sain mingi 1,2 V ja transistori jalgadelt sain mingi 0.05V(mõõtsin skeemi järgi vaadates ülemiselt ja alumiselt jalalt)

Comment

Mikrofoni pinge võib isegi õige olla. Proovi tema peale tugevasti puhuda ja vaata, kas pinge kõigub veidi.
              Esimese transi jalgade (E-K) vahel ligi null näitab et see transs on täiesti avatud (nagu lühis) ja ei saa kuidagi signaali võimendada. Kontrolli tema ümbrus üle.
              Pilti vaadates...oled ikka kindel et see vastab skeemile???
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Minu esimene tinutus, näeb lohakas välja küll aga sildu kuskil ei ole. Teine plaat tuli puhtam välja. Transistori peale on kirjutatud C547B W40, skeemil on BC547.

Comment

Trans on õige, neid tähistataksegi nii. BC547B siis.

Comment

Miskipärast tundub, et oled transi emitteri ja kollektori ära vahetanud. Õige on võtta transs ette kirjad enda poole ja jalad allapoole, loed vasakult paremale: kollektor-baas-emitter.

Comment

Mnjah, kollektor-emitter vahetuses jah. Vaata ka
                      http://pdf1.alldatasheet.net/datashe...PS/BC547B.html

Comment

Olgu, vahetasin emitteri ja kollektori, vahetasin takisti nõrgema vastu. Keerasin isegi uue skeemi kokku uutest komponentidest, aga mis ei tööta, see on skeem. Teise skeemi pealt mõõtsin LEDi pealt ja sain 7,millegagi volti. Viskasin kupatuse kasti laagerduma, ehk aitab see

Comment

Working...
                        X