Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

TDA 7294 "High Efficiency Application Circuit"

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: TDA 7294 "High Efficiency Application Circuit"

Esmalt postitatud Jyrka poolt
    Ma ei ole öelnud, et ei tule välja, lihtsalt investeerida mõttetusse projekti on mõttetu, aga kui mees tahab, siis las teeb.
    Mul sarnane projekt ootab vaba aega, muidugi mitte selle kiviga, seetõttu kujutan ette kuidas seda korralikult teha, aga korralikult sa seda veel valmis ei tee. Näiteks pole sul toitest aimugi kui arvad, et äkki TC-250 ära ei toida, mul
    trafo hulga lahjem planeeritud.
    no ega ma ainult seda ühte TDA'd sellega toitma ei kavatse hakata..see oleks ju mõttetu priiskamine

Comment

Olen selle TDA7294`ga juba aastaid igasuguseid võimendeid teinud (70W-400W cain-clone varjantideni välja)ja tegelikult on tegemist suhteliselt hea hinna/kvaliteedi suhtega kiviga. Üle +/- 28V-32V DC toitepinget ei soovita kuna siis muutub see võimukivi ebastabiilsek(st. hakkab heli kahisema,liigkuumeneb, üle +/- 40V DC puhul võib rikneda koheselt jne.) +/- 28V-32V saamiseks peab olema trafo kummagis õlas väljundpinge soovitavalt kuni 0,5% erinevusega 19V-21V ja seejures sellise projekti jaoks 250w-300w trahfost piisab, peaasi et el.lüütkondensaatorid oleks peale alaldit vähemalt 15000MF. Kui skeemi kokkupanekul tükid eksima ja liigselt vigu tegema, siis poodi uue kivi järele.
      viimati muutis kasutaja Max27; 30 May 2007, 03:50.

Comment

Esmalt postitatud Max27 poolt
        Olen selle TDA7294`ga juba aastaid igasuguseid võimendeid teinud (70W-400W cain-clone varjantideni välja)ja tegelikult on tegemist suhteliselt hea hinna/kvaliteedi suhtega kiviga. Üle +/- 28V-32V DC toitepinget ei soovita kuna siis muutub see võimukivi ebastabiilsek(st. hakkab heli kahisema,liigkuumeneb, üle +/- 40V DC puhul võib rikneda koheselt jne.) +/- 28V-32V saamiseks peab olema trafo kummagis õlas väljundpinge soovitavalt kuni 0,5% erinevusega 19V-21V ja seejures sellise projekti jaoks 250w-300w trahfost piisab, peaasi et el.lüütkondensaatorid oleks peale alaldit vähemalt 15000MF. Kui skeemi kokkupanekul tükid eksima ja liigselt vigu tegema, siis poodi uue kivi järele.
        noo 15000MF konded on mul olemas ja kerimisega pole probleeme veel tulnud , aga ma ise mõtlesin ka nätuke väisemaid pingeid kasutada...sest ,et ei ole nii suur soov viimast sellest välja pigistada mitte +-40 ja +-20 (nagu skeemis näidatud) vaid midagi väiksemat?

Kas see suhe peab jääma samaks ? +-40 ja +-20 et siis nagu kahekordne vahe?

mõtlen seda skeemi millele teema alguses viitasin !

Comment

nüüd läks asi lõplikult käest ära.ütle,miks sa just selle skeemi valisid.miks tüüpskeem ei meeldinud?

Comment

Aga vaata seal datasheetis lk 3 on pingete/voolude tabel

Comment

Esmalt postitatud --innuke-- poolt
              ...aga ma ise mõtlesin ka nätuke väisemaid pingeid kasutada...sest ,et ei ole nii suur soov viimast sellest välja pigistada mitte +-40 ja +-20 (nagu skeemis näidatud) vaid midagi väiksemat? ...
              Millisel koormustakistusel kui suurt väljundvõimsust Sul õigupoolest tarvis on?

Kui just eesmärgiks omaette ei ole lihtsaid asju võimalikult keeruliselt teha

Comment

ära keeruta.ütle otse,mida sa sest võimendist ootad?
                sinu valitud skeem on mõeldud võimendi kasuteguri suurendamiseks,midagi muud ta ei anna.aga kui lugeda eespool olevat juttu toiteplokist,siis ei näe mingit põhjust seda skeemi kasutada.kasuta tüüpskeemi ja +/-35V toitepinget
                (äärmisel juhul +/-37V,suuremat ei maksa kasutada)saad igati korraliku võimendi.

Comment

Ütleme nii , et soov on teha midagi sellist mida tavaliset keegi ei viitsi teha...mina aga viitsin sest mulle meeldib kui asi on
                  1) keeruline (mitte nagu tüüpskeem mida kõik siin hoolega kokku laovad)
                  *tüüpskeemi olen juba proovinud
                  2) selle skeemiga ei viitsi paljud jamada (mina viitsin )
                  * ostsin oomipoest 4 tda7294 ja tüki hinnaks tuli 40.-
                  * ei oota võimult midagi kui et ASI TÖÖTAKS JA ENDAL OLEKS HEA MEEL !!!
                  3) JA valisin JUST SELLE SKEEMI SELLEPÄRAST ET SEE ON VEIDIKE KEERULISEM KUI TÜÜPSKEEM !

*****MIKS MINNA OTSE KUI SAAB KA RINGIGA! ****

*ÄRGE PANGE PAHAKS....MULLE MEELDIB LIHTSAID ASJU KEERULISELT TEHA....SEST NII ON PÕNEVAM

Comment

mis siis soovitada.kahe pinge asemel kasuta kolme(+/-15V;+/-25V;+/-40V)see teeb asja mõnusalt keerulisemaks ja teoreetiliselt parandab veelgi kasutegurit.
                    ainuke asi,et radiaatori pead suurema valima kui tavaliselt(norm. on 600cm2,igaks juhuks arvesta 900cm2 või lisa ventilaator)

Comment

Ega nüüd üle mõistuse keeruliseks ka ei hakkaks esialgu minema see käiks hetkel üle minu võimete .....peab veel harjutama et sellist asja teha

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt
                        mis siis soovitada.kahe pinge asemel kasuta kolme(+/-15V;+/-25V;+/-40V)see teeb asja mõnusalt keerulisemaks ja teoreetiliselt parandab veelgi kasutegurit.
                        ainuke asi,et radiaatori pead suurema valima kui tavaliselt(norm. on 600cm2,igaks juhuks arvesta 900cm2 või lisa ventilaator)
                        katsetusi teen 1790cm2 radikaga.....vähemalt olen kõikide projektidega nii teinud....et kindel olla

Comment

ei saa ma sust aru.see on nagu raisata bensiini 100krooni eest,sõites mööda erinevaid poode kõige odavamat tikutoosi otsides.

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt
                            ei saa ma sust aru.see on nagu raisata bensiini 100krooni eest,sõites mööda erinevaid poode kõige odavamat tikutoosi otsides.
                            ei no asi selles et mul ju 4 kivi seisavad niisama ja siis tarvis nendele vool sisse ajada ja kuna õhtuti igav kah siis, et mitte teha mingit lihtsat skeemi valisin keerulise...mis siis nii arusaamatut on ? RAHA SIIN ILMAS POLE MINU JAOKS KÕIGE TÄHTSAM....SEE ON TARBEVAHEND...ja see projekt läheb mul maksma 450.- kusagil laias laastus....see raha kaob tavaliselt ära kusagile...seega pigem ehitan endale midagi mis jääb alles ja millega võibolla saab veel tulevikus ajusid ragistada

Comment

Esmalt postitatud --innuke-- poolt
                              Mis teha kui näpud sügelevad tahaks midagi enamat teha kui need pisikesed võimud "10W" "20W" ja stereo "30W" võimud juba tehtud,,,,lähen järjest suuremate kallale..
                              Tee parem 50W võim TDA7265 sillatud varjant. Paar kondet, toide ja asi töötab. Tõenäosus, et midagi valesti läheb või lihtsalt kivi ära põletad on 10x väiksem. Nende TDA7294(nagu ka teiste kividega) peab vist väga ettevaatlik olema. TDA7264( põhimõtteliselt sama, mis TDA7265) olen kaks tükki tööle saanud, samas TDA7294 pole kolmest kivist ühtegi tööle saanud. Loomulikult on viga minus, mitte kivis. Lihtsalt, mida lihtsam on skeem, seda vähem peab kivi näppima ja tõenäosus, et kivi ellu jääb, on suurem. Ja keerulise skeemiga on väga lihtne vigu teha.

Comment

Minu kunagine kogemus ütleb, et põhivead (eeldades, et skeemi lugeda osatakse, see on õige, toitepolaarsust ei aeta segi, toitega ühendatud kivikorpust ei panda massiga korpusse kinni jms elementaarsused),
                                mis tehakse on:

1. halvasti planeeritud trükiplaat, so rajad liiga pikad/peenikesed, massid plaati mööda laiali ja

2. toite- sisendi- ja väljundjuhtmed puntras, pikad, peened, varjestamata

+ enamasti tehakse mõlemad vead korraga. Kivi läheb genereerima ja põleb maha.

Kivivõimudel on tõepoolest väga vähe osi, aga seda olulisem
                                on nii helikvaliteedi kui kivi eluea suhtes õige montaazh ja enda eelnev harimine sel teemal (-;

Comment

Working...
                                X