Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

    Asi on selles, et mul on vaja vahest autost väljas muusikat kuulata (rannas kasvõi, kui akut kaasa vean).
    Kas sa kavatsed hakata randa kaasa tassima auto akut???Pealegi ma arvan,et sinu kõrval päevitavad kaaskodanikud ei ole üldse selle üle rõõmsad,kui sa hakkad nende rahu häirima oma tümpsuga.Kui sul on nii kangesti tarvis rannas tümakat kuulata,siis võtad pisikese patareidel töötava pleieri ja kuulad läbi kõrvaklappide.
    Vana helitehnika remont Pärnus

    Comment


      #17
      Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

      müügil on olemas autosüsteemid-kõlarid ja võimendi ühes korpuses.mugavuse jaoks veel sang küljes kah.see on mõeldud just sellise juhuse jaoks.
      aga toide tuleks võta siiski eraldi juhtmetega akult,mitte aga sigaretisüütajast.

      Comment


        #18
        Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

        Ärge ärrituge kaasfoorumlased. Mul on enda rand ja lähemal kui 200m ei ole ühtki hinge suvel. Neid valmiskaste ma tean ja olen uurinud aga just on soov ise ehitada. Iseenesest mul on suur huvi just selle töö käigus natuke teadmisi ja ehitusrõõmu kogeda.
        niisiis olen vaadanud valmis kõlarid: http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=2098
        http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=291
        http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=211
        http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=90
        ja siit klemmid- http://www.avsk.ee/tooted.php?cat=9923
        Niisiis, mida soovitate sellest nimekirjast osta? Kas see, kui kõleri juurde on märgitud 80W näiteks, kas see võimsus saavutatakse siis, kui mõlemad kõlarid mängivad, või ainult üks?

        Comment


          #19
          Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

          miskipärast ei hakkanud võimendi silma,ilma selleta ei tee ju valjuhääldi piiksugi

          Comment


            #20
            Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

            Need 4" elemendid ei hakka küll normaalset häält tegema.
            Vana helitehnika remont Pärnus

            Comment


              #21
              Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

              lugege järgnevat teksti ja mõelge tõsiselt oma vajaduste üle järele...
              100W kanalisse tähendab stereo puhul 400W tarbimist, pingemuundur tahab oma ja nii saame ligi 500W. 480W/12V=40A, sigareti süütaja maksimum on 10A... autoakud on reeglina vahemikus 40...80Ah, seega tund-kaks ja nagunii on kööga
              80W 4" piiksujal on ilmselt hetkeline koormustaluvus, mitte aga mingi reaalne väljundvõimsus(nt S90 10" basside juures on nimivõimsus 35W)
              ise tegin kunagi ka sarnase projekti. sõbra käest sai ostetud pisikeses puitkastis Audesi 10". esialgu oli teisele vuufrile plaanis paariline teha, aga kuna seda üksikutki suurt ei kasutanud, siis loobusin ideest. sai siis kasti esipaneelile auk saetud ja sisse topitud ca 2*10W RMS auto makk. kast sai endale veel 7Ah aku(suuremat riiulil ei olnud), sanga, väljundi teise kõlli tarvis, antenni, 12V sisendi/väljundi ja 220V toiteploki, mis küll oli aladimensioneeritud(220V otsas mängides sai pikapeale aku tühjaks), aga tagas siiski hommikuks täis aku, et aianurka nokitsema minna. sõltuvalt kuulamisest pidas asi vastu vähemalt tunni(2 kõlli ja pea max võimsus), aias rohides monokastina ca 4h. topeltkõlaritega rannas lärmates oleks ilmselt suht kiirelt lõuga saanud. heli ja raadio tundlikus olid paremad igasugusest sangast, puudus patareide probleem ja ka sigareti süütajast sai laadida(ca 2A max), kui mootor töötas. kerge ei olnud, ilus ei olnud, aga töötas ja maal erinevatesse tööpunktidesse kaasa vedada oli hea. oleks veel 17Ah aku olnud...
              paraku aku suremise ja eemaldamise järel suutis paps toite tagurpidi 12V otsast sisse lasta ja raadio sai elektroonika paradiisi, võim jäi millegipärast ellu. polaarsuskaitset ei olnud, oli vaid sulavkaitse, mis korras akuga kastile vale polaarsuse andmisel imekähku haihtus(24V) nii see leiutis seisma jäi...
              viimane sünnipäev vabas õhus sai peetud Dynacord aktiivide(ca 100W RMS per kast) saatel. kastid olid kümmekond meetrit peolistest eemal ja sellegipoolest pool võimsust osutus juba liigseks...
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

              Comment


                #22
                Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

                Kui akut kaasa vead, siis ei ole ju oluline, et ta peab sigari süütest võtma voolu. See Tuleohtlikus, see ei ole nagu nali. Kui sul on juhtumisi mingi vana aku, mis ikka omab veel väge sees, siis topi sinna kahe klemmi vahele üks peenike juhe, naksti põleb pooleks ja siis vea üks jupp seda kaablit, millega autoaku muidu auto külge on veetud, näiteks - juhe ja imetele siis, läheb soojaks, punaseks, vast maha ei põle kohe. Kui sa nüüd kakud omal selle sigarijupina sealt välja ja vaatad neid juhtmeid seal taga, siis ausaltöelda(oleneb autost kindlasti) ei tahaks isegi mitte seda sigarisüütajat seal kuumaks ajada. Probleem täiesti mõistetav ja kui oleks mingi lihtne lahendus, siis kindlasti ka öeldaks. Ehita kohe niimoogi üks suur ja uhke kast, et topi sinna kirstu kaks tanki akut ja võim, pane kõlarid kah sinna kõlge ja siis pagassi. Siis tõstad sangadest maha kirstu ja keerad asja lärmama, hiljem tõstad vagunisse tagasi. Kaks akut sellepärast, et üks on siis nagu reserv, et lylitad ümber kui kuuled et hakkab vaikseks jääma, kodus jälle laed järgmiseks peoks, või tee kohe sellised "kiirühendus auto-imeklemmid - laadija" et keerat sutsti kapotiall suvalisele vagunile juhtmed külge ja sõber tuuritab üks 10 tundi ja akud täis, või vead kohe käimiseajal kapotialt kaabli oma kirstuni. ja võimuna kasuta siis juba äkki mingit valmis lahendust, kui sa just ei taha ehitamisrõõmu(pettumiserõõmu) saada. Mul oli sarnane probleem, muidugi ei tahtnud ma metsikut subaka peksu 100w väe juures, vaid mingid nagu sanga ehitada. Lõpuks tuli igavene raske kärakas, palju suurem kui poest ostetud sang ja siis ta töötas ühe 12v 17Ah(vist) aku pealt, mida siis kodus tuli laadida. Hääl oli vahva, magnetoolal oleks olnud veel vahvam aga jah Kusagil keldris vedeleb, loll peab olema kes seda seljads metsa viitsib tarida selleks et mõned tunnid metallicat kuulata saaks

                EDIT: miks ma ennem reuteri juttu ei näinud, suht samad
                Condemn the hive.

                Comment


                  #23
                  Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

                  Nende arvamust põhjal võiks öelda, et ma ei hakka selle projektiga jamama aga siiski. Kui nüüd väga aus olla, siis tahan teha selle süsteemi atv tagakohvrisse, et vahel seistes tasakesi kuulata. Süsteem ei pea mingi megavõimas RMS jms olema. Mida arvate, ei tasu jamada siiski?

                  Comment


                    #24
                    Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

                    kumb sulle tähtsam on.kas ise teha,või omada heliallikat atv tagakohvris?viimasel juhul soovitan sulle eespool pakutud sangaga varianti.
                    ja kui rahalise poole pealt,siis osta tuleb odavam.
                    kui aga ikkagi ise teha tahad,siis alusta välisest.algul vaatad,et kui suured valjukad üldse ära mahuvad,seejärel teed võimendi.12-15W on täitsa piisav.

                    Comment


                      #25
                      Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

                      Võimalus oleks ka ju veel nii, et ostad ühe odava maki, mingi mis keerutab mp3 plaati näiteks. Hästi otsid saad äkki 500-600 jaga kätte, noh, siis peksad asja tükkideks, viskad igasuguse pasa sealt minema (korpused ja raadio antennid, ja seinavoolu toiteplokid...) ja siis ehitad nagu selles t omale sinna taha, mingi selline makk, mis nagu patakade pealt mängib. Paned elementidele pikemat juhtmed ja paigutad sinna kuhu ise tahad(või paned koha sama väärtusega uued(paremad) kõlarid asemele) noh siis leiutad veel kuidagi need muud tähtsad nupud sinna käepäerasteks ja valmis. Patareisid saab igast poest, ja muidugi kui nuputada saaks sellinse asja mis niikuinii patakate pealt jookseb ju atv aku pealt kah panna käima.
                      Condemn the hive.

                      Comment


                        #26
                        Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

                        No, asi selge. Hakkan komponente otsima. Teile kõigile suured tänud.

                        Comment


                          #27
                          Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

                          Esmalt postitatud makuke poolt
                          Asi on selles, et mul on vaja vahest autost väljas muusikat kuulata (rannas kasvõi, kui akut kaasa vean).
                          Üks loll ja täiesti asjasse mittepuutuv küsimus: Miks sa rannas muusikat kuulad, kas merekohin ei ole piisavalt hea ? Või kardad oma mõtteid niivõrd, et pead need muusika alla matma ?


                          Ma ei nori, Lihtsalt on selline tuju täna ...

                          Comment


                            #28
                            Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

                            mina soovitan sellist projekti teha mingi vana automaki peale, sellele saab ilusti enne lõppvõimu nt iPod jaoks sisendi teha ja vahel raadiot ka hea kuulata. elementideks võimalikult suured lairiba papid, puust kast ja saad igal juhul parema heli, kui mingil suvalisel sangal. patareid unusta kiiresti ära(mina ei taha neid elemente hiljem looduses vedelemas näha), aku(de) hind tuleb tasa 4...5 laadimistsükliga ja pliiakul peaks neid tsükled vähemalt 100 jagu varuks olema. pealegi saad akuga kasti ringi vuramise ajaks ATV külge ühendada ja sedasi lisenergiat oma muusikakastile tekitada
                            kui lihtsalt mp3 tümistajat tahad, siis nt Logitech 2.1 komplektile saad ka aku lisada ja pisikesed kõllikesed vuufri külge kruvida
                            kõik see ainult juhul, kui on tugev isetegemise soov. rahalisest küljest saad igal juhul tünga
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                            Comment


                              #29
                              Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

                              Mina ütleks nii palju, et ülal postitaja idee on antud juhul 1 parimaid ja lihtsamaid. Mul on palju sõpru kellel on 4.1 arvutikõlarid rolleritesse ehitatud. Vool tuleb akult ja ongi kõik, paned pleieri juhtme otsa rippuma ja kõik töötab efektiivselt. Kui need tavalised arvutikõlarid jäävad nõrgaks, siis osta tugevamad. Näiteks on 4.1 kõlareid millel on kesksagedus kastides sees 2 elementi, ja need mängivad juba päris viisakalt. Sa pead ainult kohandama toite, sest originaalis tarbivad nad 220V, võtad toiteka vahelt ja piisab vist.

                              Comment


                                #30
                                Vs: muusikaprojekt auto sigaretisüütesse

                                Esmalt postitatud kpihus poolt
                                Üks loll ja täiesti asjasse mittepuutuv küsimus: Miks sa rannas muusikat kuulad, kas merekohin ei ole piisavalt hea ? Või kardad oma mõtteid niivõrd, et pead need muusika alla matma ?


                                Ma ei nori, Lihtsalt on selline tuju täna ...

                                Ma olen eluaeg muusikaga elanud ja kuulan igas võimalikus kohas, kasvõi väga vaikselt. Minule on muusika kui elu taustalaul. Lihtsalt niivõrb meeldib muusika.

                                Comment

                                Working...
                                X