Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

labane sensorlüliti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

labane sensorlüliti

plaanin kokku klopsida puutesensorlüliti.

põhimõte:

opakas tööle tavalise võimendina, selle sisendit puudutades tuleb väljundist kisa/müra vms. Sellele järgi komparaator, mis väljundpinge tekkimise tõttu annab oma väljundisse ühe. LIHTNE.

Opakaks siis TL07x, kompaks 339.
    BTW, opaka toide +-15, kompal +15.

Kuidas nüüd asi lõplikult just kompa poolel lahendada?
    opaka osa sain kahe takiga kenasti tehtud (tagasiside timmin lõppfaasis). opa ja kompa vahel tuleb vist integreerimine dioodi ja lüüdiga teha. ja kompa referentsi ja sisendit ma pole veel normaalselt käima saand?!

Viitsib äkki keegi nobenäpp põhimõtte kenasti ära joonistada, kus kõik mu lahtised otsad on kinni tõmatud

Ahjaa, spets sensorkividest ei taha hetkel kuulda, kuigi need on kenasti olemas aga mulle natu liiga head ja kallid [KaruTEC ].

Kui puudutuse peale kompa väljundi kõrgeks saab, ongi mu jaoks mure murtud.

Suured tänud,

W@ldur
    Erilahendused.
    PS või mail.

Vs: labane sensorlüliti

Sa vaata et väljund avatud kollektoriga poleks. Kui on siis peab väljundisse pinge andma vist...

Comment

mille väljund?

kompal tuleb led maa ja outi vahele.
      Erilahendused.
      PS või mail.

Comment

mina paneksin kompal ledi läbi taki +pinge ja OUTi vahele.

Comment

Selline süstem eeldab võrgupinge olemasolu seadme korpuse ja inimkeha vahel. Asi ei toimi, kui kõik on ideaalselt varjestatud ja võrgupinget ei leki kuhugi. Samuti ei toimi asi, kui seadet kasutatakse patareide pealt telgis näiteks.
          Mingid lambid toimisid nii, et faasi otsa peal oli elektroonika ja andur läbi suuure takisti (10M). Ja kui sealt andurist kinni võtsid, maandasid anduri ära, kuna elektroonika on faasi peal, siis ta sai pinge peale ja reageeris.

Samuti pead sisendi kaitsma ülepinge eest, sest pole harvad juhused, kus staatiliselt taetult lähed seda "nuppu" vajutama.

Töökindlamad puutesensorid genereerivad mingi sagedusega impulsse ja mõõdavad mahtuvust. Kui puutud klemmi, siis suureneb asja mahtuvus. See töötab ka "telgis".

Kui ikka jääd võrgumüra püüdma, siis peale võimendamist detektor ja ja konde ja siis komparaator

Ja veel, 339 on vist ikka avatud kollektoriga varjant, seega maa suhtes voolu väljundis ei teki, pead ledi panema kas + ja väljundi vahele või väljundi läbi takisti plussi ja led maha

Comment

http://www.leds-buy.nl/modules.php?o...topic.php&p=22

see on vist see, mida ma kompa-hädas taga ajasin?

jep, led ikka plussi ja outi vahele. sry.

opakas-detektor-konde-kompa.

kahest asjast seal keskel ma aru ei saa hästi.

ja sedagi, et on vist igas kodus nii, et kui võimu sisendit näpid, siis hakkab oluliselt kõvemini urisema kui ennem?! sellel asi ju töötakski!!
            viimati muutis kasutaja W@ldur; 03 m 2007, 17:09. Põhjus: asi jäi vahelt ära :(
            Erilahendused.
            PS või mail.

Comment

Olen kusagilt kuulnud, et on olemas sellised sensorlülitid, et kui sõrme peale vajutad, siis läheb tuli põlema. Isegi vist ilma kopakateta

Comment

esimese opaka väljundist paned dioodi (suvalise) komparaatori sisendisse, noolega komparaatori poole. Komparaatori sisendist konde maha, konde valid katse-eksituse meetodil, sest see määrab, et ei hakkaks vilkuma võrgusagedusega ja samas liiga kaua ei jääks peale lahti lastes. Samas komparaatori sisendist ka takisti maha, no näiteks 1MOm. Ja komparaatorile nõrk positiivne tagasiside ja rakenduslävi kah kuhugi, see klassikaline värk.

Patareitoitega seade ei hakka märkimisväärselt undama, väljas seda enam, sellega pead arvestama. Ka korraliku maandusega asi ei unda eriti.

Comment

Sa vist mu topitud linki ei kaenud

see asi ei hakka kunagi patareidest söönux saama.
                  mix närk tagasiside yldse vajalik on? kas rakendusläve sättimisest ei piisa?
                  Erilahendused.
                  PS või mail.

Comment

Puuteandur LEDidega:http://www.makezine.com/blog/archive...ch_sensor.html
                    Ja veelgi huvitavam: http://cs.nyu.edu/~jhan/ledtouch/index.html
                    Ja 1 proovitud ning nati moditud skeem: http://superpositioned.com/files/dooralm2.pdf
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

viimati muutis kasutaja urmas78; 03 m 2007, 19:11.

Comment

"Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

Esmalt postitatud freeze poolt
                          see eeldab vist maa ja teise otsa koos näppimist?
                          mul on vaja aint yhe otsa oma :P
                          Erilahendused.
                          PS või mail.

Comment

http://www.discovercircuits.com/DJ-C...ges/5vmom1.jpg
                            "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

Asjad pole toiminud päris nii nagu vaja oleks ja seepärast probleem jälle päevakorras.

Siis lühidalt:

vaja vahelüli, mis panna näiteks audiosignaali ja LEDi vahele: signaal tekib, led süttib.
                              Nagu VU-meter tegelikult.

Võttes aluseks AN6884, siis seal on audio-signa võim, fikseeritud võrdluspinge ja 5 kompat. Seda juppi olen ise kasutanud, on tõesti hästi tundlik ja juba hästi nõrga signaaliga/puudutuse/myraga saab 1. ledi põlema.
                              sellest kivist oleks siis välja vaja rookida ainult yhe ledi põlema saamise mehhanismus.
                              [kas seda stabiga tehtud Vrefi saab ka toitepingest takiga/potega paika sättida?]

Ka selline asi on olemas yhel tegelasel: http://www.tekniikka.oamk.fi/~archy/vu-meter/index.html

seal ka kompad käigus.

Lõpplahendus ei lähe käiku telgis; täielikku maandust pole; algab opakaga, järgneb kompa!!!

Tänx kes viicivad kaasa mõelda!
                              Erilahendused.
                              PS või mail.

Comment

Working...
                              X