Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Impulssmuunduriga keevituse skeem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Impulssmuunduriga keevituse skeem

    Terekest!

    Äkki on mõni foorumikaaslane leidnud mõne inv. keevituse skeemi või äkki mõnda ise lahti lõhkunud? Huvitab just trafo suurus ja tüüp( EI; toroid) ning ka voolupiiramise süsteem. Oleks plaan endale midagi sarnast ehitada, sest mul vedeleb kasutult posu IRFP17N50 ja ka 50A 1200V ultrafast dioode. Kontrolleriks sobiks minuarust SG3525 või SG3524, põhilised raskused peidavad ennast just voolupiiramises ja ka trafo mähkimises. Tahaks asja teha full-bridge-na
    Wtf?

    #2
    Vs: Impulssmuunduriga keevituse skeem

    PWM ongi ju vool, konstantne pwm võrdub vastav vool. Ja seda ma tahan näha kuidas sa hunnikut väljakaid selle yhe kiviga juhid, kui tahad kasutegurid peab gate impulss olema kiire tõusu ja langusega. Halvimal juhul põletad oma transid maha.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

    Comment


      #3
      Vs: Impulssmuunduriga keevituse skeem

      Inverterkeevituste skeeme on olnud mõnedes "Radio" ajakirjades, kui mälu ei peta siis oli üks käesoleva aasta aprillinumbris-mingisugune "COLT 130" nimeks, lugesin sellest veidigi, oli vist hispaania firma. Seal oli 4 transsi, mingi 60A voolule ja juhtimiseks ka seesama SG kivi. Trafona kasutati selles EI core E55 oli igaljuhul mingi kombinatsioon-ei ole seda ajakirja hetkel käes seega täpselt rääkida ei oska. Üldjuhul nad kasutavad EI tüüpe, toroid ei ole inverterkeevitustes küll eriti levinud, vähemalt jõutrafona. Aga vaata ja otsi-ehk leiad sealt midagi meelepärast. Veel: Miks just inverter? Need ei ole ju tegelikult õiged tööriistad-vähemasti need mis tavakodanikule taskukohased on- 3-4k eest ju tööriista ikkagi ei saa (sellise hinna eest on neid kauplustes mitmesuguseid), ka ei ole niisugused mõeldud püsivalt pikemaajaliseks tööks. 20+ kilo eest saab juba küll tööriistamoodi asja (25 000.- nt. saad juba CEDO inverteri mil isegi TIG ostsillaator sees ja vool kuni 250A niisugust aga ise kindlasti valmis ei ehita kui puuduvad vastavad teadmised. Või kui ka ehitad siis läheb see kordades rohkem maksma (nt. katsetamiste näol ).

      Comment


        #4
        Vs: Impulssmuunduriga keevituse skeem

        Üks külamees mul ehitab TIG inverterit.IGBT transsidega tahab siis tüürida ja trafodena kasutab teleka laotustrafosid(kõrgepingepoole).Rohkemat ma ei tea,pole ammu näinud.

        Comment

        Working...
        X