Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

muusika ressiiverisse saamine arvutist

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

muusika ressiiverisse saamine arvutist

Mõte siis selline,et kuna pole ammu midagi kokku jootnud,siis miks mitte proovida jälle midagi.

Ideid ja mõtteid oleks vaja sellise lulla jaoks, millega saaks raadiolainetel kanda arvutist ressiiverisse heli. Algne mõte oli kasutada FM või AM alal mõnda riba ning seda püüda ressiiveri enda raadioga, kuid tglt pole see vajalik ja pole ka ringhäälingu vendasi ukse taha. Mõte oleks siis CB kasutada ning läpakas saatijaks teha ja ressiiver vastuvõtjaks. Mingit skeemi mis suudaks stereoheli USB toitelt saata ressiiveri juures olevasse vastuvõtjasse.

Kas AM alal ka muidu mingit CB-i ala on? FM-il oli see vist midagi sinna 27MHz kanti, kuid nii madalale mu ressiiver ei püüa.
    ostan rahamasina.... järelmaksuga

Vs: muusika ressiiverisse saamine arvutist

huvitav idee,ainult et CB laineala on just see laineala mida sinu ressiiver ei püüa.
    AM ja FM on erinevad signaali modulleerimise viisid ja sagedus ja lainealad siin rolli ei mängi.

Comment

Selge. Eks mu sõnastus ole kohati ebaselge, kuna ma eriti tark pole sellel alal.

Kuid kas sellist raadiosaatijat peaks olema ideeliselt teha võimalik olema, mis kasutab seda 5V orginaalis st ei vaja voltide tõstmist.

Sooviks infot just mõnelt, kes ehk on kokku puutunud mõne sellise skeemiga või oskab lihtsalt aidata.

Comment

Põhimõtteliselt võib ju otsida kohe mingi fm transmitteri ja ikkagi sellega teha, sesmõttes et kui sa paned tillukese antenni ja viiega toidad siis vaevalt kõrvalkorterisgi sinu signaali püüda saab. Nii on kõige lihtsam ja fm transmitteri skeeme on netis hulga, mõni ikka 5 v töötab või siis on kirjas et 9 on vaja aga viiega käib kah. Ise olen ühe huvipärast ehitanud. Mikrofoniga töötas väga hästi ja oli raadiost häält kuulda küll, muidugi antenniks oli mingi juhtme jupp ja tänu sellele et seinas on raudbetoon oli juba teisest toast rääkides häireid raadios kuulda. Küll aga ei õnnestunud mul sellise asjaga saata heli(loe:muusikat). Ma muidugi juhtisin mono heli sinna samastesse otstesse kus mul ennem mikker oli ja siis ma ei saanud midagi kätte. Kuidas aga stereot saata... ei tea.
        Condemn the hive.

Comment

Kas keegi oskab õelda, kas on mingeid signaali võimsus/levimiskaugus limiite mille puhul ei ole karta ringhäälingu vendi(nimetati neid vennikesi nii?) ukse taha, või piisab juba kui signaal naabri raadios välja tuunida annab? Oleks ikkagi lihtsam, kui ressiiverile pole vaja vastuvõtjat eraldi ehitada

Leidsin nüüd ühe kivil põhineva lulla mis tundub töötama vhemgi kui 5v peal, kuid see pole CB töötav. LINK
          Kivi maksab oomipoes 30 krooni kanti. Äkki keegi oskab kommenteerida. Is it worth to try?
          viimati muutis kasutaja iceincube; 20 August 2007, 11:34. Põhjus: kirjaviga

Comment

Seal on kirjas et kivi käib kohe vasta taevast kui saab ROHKEM KUI 3.5 VOLTI!
            Kui skeemist aru sad siis tundub igati lihtne ja loogiline ja nagu kirjas siis peaks stereo heli kandma. Ei tule sinna uksetaha kedagi, tee nii lahja et võtab aint toa raadiuses ja kes se sul ikka otsib kõrvalkorteris raadioga sinu kanaleid ja leides need, teab et see sina oled ja siis veel viitsib kuhugi helistada ja öelda. Kui sa ei lase oma piraatmuusikat mitte kellelegi teisele kui aint endale ei tule kedagi uksetaha.
            Condemn the hive.

Comment

Vaatasin nüüd datasheet-ist järgi. Ongi kuramus maksimum 3,6V täpselt. Sellega ka küsimus. Kas on olemas mingit head lihtsat kindlat viisi 5V pinge piiramiseks näiteks 3V peale? Mul ei tule meelde mis need olid, kuid on olemas mingid kolme jalaga komponendid, ning nendega sai pinget piirata takisti poolt määratud tasemele.

Comment

kui kaugele sul arvuti vastuvõtjast jääb?kui teisse tuppa,siis võid kindel olla et naabrid hakavad kuulma su muusikat paremini kui sa ise.
                aga tee kindlasti asi valmis ja anna hinnang.ma kiiruga vaatasin üle kõik kommentaarid mis leidsin.arvamused jagunesid kaheks.oli kiitvaid(aga eks see ole ka loomulik.kes see ikka oma lapsukest laitma hakkab).aga oli ka kritiseerivaid.kaebati et moonutusi on väga palju ja sagedus pole stabiilne.
                nii et tee valmis ja kanna tulemustest ette

Comment

Esmalt postitatud iceincube poolt
                  Sellega ka küsimus. Kas on olemas mingit head lihtsat kindlat viisi 5V pinge piiramiseks näiteks 3V peale?
                  Takisti ja sinine või valge valgusdiood

edit :krt vaatasin kapsast järgi: punased rohelised LED-id on alla 2,2 V ja sinised valged üle 3,6 V -seega vist see nipp ei tööta.
                  viimati muutis kasutaja klm; 21 August 2007, 00:04.
                  MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                  KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

See probleem saab lahendatud pingestabilisaatoriga. Üks foorumlane soovitas lm317 seeriast midagi. Kohe kohe palgapäev tulemas, siis ostan selle stereo FM kivi ära.

Loodan, et mu tester alles on. Kuhugile olen jätnud, kuid ei mäleta kelle juurde
                    viimati muutis kasutaja iceincube; 21 August 2007, 16:26. Põhjus: stabilitron -> pinge stabilisaator. kurask sassi ajasin.

Comment

tee enne plokk valmis ja katsetamiseks võta pinge kolme 1,2V toiteelemendi pealt.kui asi toimib,siis on aega mõelda,et kuidas see pinge usb august kätte saada.

Comment

Esmalt postitatud iceincube poolt
                        See probleem saab lahendatud stabilitroniga. Üks foorumlane soovitas lm317 seeriast midagi. Kohe kohe palgapäev tulemas, siis ostan selle stereo FM kivi ära.

Loodan, et mu tester alles on. Kuhugile olen jätnud, kuid ei mäleta kelle juurde
                        Eks stabiltron ole jah kõige õigem, kuid väikeste voolude ja pingete korral saab valgusdioodi stabiltronina kasutada, lisaks ei tooda LED-id müra.
                        Kui aus olla on ka 3 V pingega LED-e , olid teised pindmontaažiga LED -ide lehel.
                        näiteks see : http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...-72#!75-315-69
                        kui just tegu trükiveaga pole. Kuna teised pinged on antud üks koht peale koma aga see ühekohalisena.
                        Sellel jääb vist voolutugevusest väheks:
                        MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                        KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Soovitati mõlemale poole pingeragulaatorit konded panna. Peaks stabiilseks tegema küll vast? Igastahes ideed on koos, vaja nüüd aega vähe, kuni papp laekub, et saaks tellima/otsma minna.
                          viimati muutis kasutaja iceincube; 21 August 2007, 16:29.

Comment

Küsimus, pakiline,
                            Mis asja seal 38Khz-ise kvartis all mõeldakse.. mis see on. Tahan täna poest läbi käia.

mis nende alt täpsemalt see olla võiks?
                            viimati muutis kasutaja iceincube; 23 August 2007, 16:35. Põhjus: valeandmed

Comment

ega ei leiagi.võtad 3,686MHz kvartsi ja teed jagamise 97-ga

Comment

Working...
                              X