Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Raadiosaatja skeem ja vastuvõtja vanast raadiost.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Raadiosaatja skeem ja vastuvõtja vanast raadiost.

Läheks vaja raadiosaatja skeemi 21 MHz sagedusele maksimaalselt 4W väljundvõimsusega (CB-sagedus, vabakasutus mõningate piirangutega saatja võimsuse üle). Vaja oleks skeemi ja täpseid andmeid vastava sagedusel toimiva võnkepooli kohta (kondensaator ja paispool rööbiti), kui olemasolev paispool on 165 mikrohenrit. Vastuvõtjaks olev "Meridian-210" on vaja teada, mis komponendi ma vahetan/eemaldan, et sellega saaks vastu võtta 21 MHz.

Resr._
    -Artificial_Intelligent-

Vs: Raadiosaatja skeem ja vastuvõtja vanast raadiost.

cb on ikka 27 MHz www.cbfoorum.pri.ee kerge soovitus: osta kasvõi sealt foorumi kaudu tööstuslik selle bändi jaam. Ise ehitamise isu saab rahuldada antennide ja näiteks korraliku toiteploki kokku ladumisega.

Comment

oi jumal appi! CB jaama pole mõtet küll ise ehitama hakata. See on umbes sama, nagu hakata kodus telekat või videomakki vanadest raadioosadest ise kokku panema. Osta ikka poest tööstuslik lällar, on saada igasuguseid mudeleid ja hinnad pole ka üldse üle mõistuse suured. Vaata: http://www.tehnoturg.ee/?id=b_b

Comment

Esmalt postitatud Radioman poolt
        oi jumal appi! CB jaama pole mõtet küll ise ehitama hakata. See on umbes sama, nagu hakata kodus telekat või videomakki vanadest raadioosadest ise kokku panema. Osta ikka poest tööstuslik lällar, on saada igasuguseid mudeleid ja hinnad pole ka üldse üle mõistuse suured. Vaata: http://www.tehnoturg.ee/?id=b_b
        No aga samas, kui on näha, et huvi on nii suur, et kuidagi enam ei saa, siis aidake nõu ja jõuga. Las aga pusib, Eesti Vabariigis üks joodik vähem.

Edit: Mitte, et ma teemaalgatat ses eelmainit pahes kahtlustaks, vaid mõtlen seda teemat üldiselt. Las noor (miks mitte ka vanem- pensionieas)inimene saab võimaluse, ja selle foorumi näol ka toe, end huvitava hobiga tegelemiseks.

Onju!

Appi nüüd kõik see rahvas ja püüdke olla tolerantsed.
        viimati muutis kasutaja tcumen; 06 m 2007, 23:18.

Comment

No aga samas, kui on näha, et huvi on nii suur, et kuidagi enam ei saa, siis aidake nõu ja jõuga.
          Kõige targemat nõu ongi juba antud: osta valmis jaam.Isetegemine on küll tore,aga on asju,mida ei ole lihtsalt mõtet ise kokku punnitama hakata.Selle hulka kuulub ka antud teema.Ma olen üsna kindel,et teema autoril ei jätku selleks ei aega,teadmisi ega vajalikke mõõteriistu.
          Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Ok jätame selle saatja, kus see ja teine.
            On teil progresiivseid ideid, mida peale hakata vana raadiovastuvõtjaga, et selle vastuvõtu sagedusala muuta? Nt UKV ala nihutada kõrgema sagedusele. Ja mingil kanalilt ka 27MHz kanti nihutada. Nädalavahetusel tahaks hakata tegelema raadiondusega.
            -Artificial_Intelligent-

Comment

ukv kõrgemale sagedusele saab kõige lihtsamini konverteriga, ennevanasti oli neid ikka elektroonika poodides müügil, käisid antennile vahele, mingi toide ka peale ja töötaskidki. Kiiks asja juures oli ainult see et läänemaailma fm ringhäälingu sagedusala on 20 MHz lai, meie idanaabritel aga juppmaad kitsam, ühesõnaga nii moditud raadioga kõiki kanaleid ei kuule. Mingi kanali 27 MHz kanti liigutamisega esimene jama on see, et kui isegi ära liigutad siis kuuled tõenäoliselt umbes kümmet kanalit korraga ja kogu asja tundlikkus on kergelt küsitava väärtusega. Teine jama on see et enamus elust käib seal sagedusalas FM modulatsiooniga, ringhäälingu vastuvõtjatel kõik need muud asjad peale ukv on AM.
              väike stiilinäide kuidas raadio sagedusala vahetamine käib
              http://www.hot.ee/kantemirov/taskuraadio.htm kui huvitama hakkas uuri ERAU foorumist täpsemalt.

Comment

See pole sugugi esimene selletaoline teema... ka mina kunagi uurisin siin, et kas saaks vana sangamaki raadio amatööride lainealale sättida Igatahes siit saadud vastused võtsid mul üritamise isu ära. Teoreetiliselt Viruvalge antud lingil oleva info järgi peaks saama ka mõnesid suuremaid raadioid ümber teha... aga 27 MHz peale sobivad küll vaid spetsiaalselt selleks ehitatud aparaadid. Eks otsi - lällareid saab juba üsna odavalt (mina ühe oma käsijaamadest sain saja krooniga) ja olen kuulnud, et väga hea õnne korral mõni jagab tasutagi.

Kusagil HAM foorumis oli link ühele lehele, kus on igasugu skeeme ja, tõsi, ka primitiivse mõne kanaliga CB lällari skeem on seal olemas. Eks tuleb vist see keht taas üles leida...

EDIT: lingid leitud.

http://www.electronics-lab.com/proje...017/index.html

http://www.electronics-lab.com/proje...018/index.html
                viimati muutis kasutaja paadikapten; 16 m 2007, 10:47.

Comment

Esmalt postitatud paadikapten poolt
                  See pole sugugi esimene selletaoline teema...
                  .... ka primitiivse mõne kanaliga CB lällari skeem on seal olemas. ....
                  Tõenäoliselt on jutt eriti sellest teemast:

Vanal lainealal (65,8...73MHz) töötava raadio ümberhäälestamisest nüüdsele lainealale (88...108MHz) on ka mitu vanemat teemat, otsing annab kõige sobivama...
                  Elektroonika töötab suitsu baasil.
                  Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                  Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Working...
                  X