Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

türistorite juhtimine...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: türistorite juhtimine...

Huvi on ikka. Eks ma ootan.
    * * *

Comment

Sobivad väga hästi MAZ tüüpi elekterkraana ballast-takistid.

Comment

Kasutatakse ka vanemate trollide takisteid aga Puurmanis vist trolle ei ela. Nendega on reguleerimist hea lihtne teha kuna materjal on ca 3mm paks ja 10 lai , võtad võimsa(100A ja suuremad) kaitsmepesa ühe poole(osad on sellised, kitsa piluga) ja kinnitad sinna keevituse kaabli ja vajadusel tõstad seda siis takistil üles või alla. (ilma pildita nati raske aru saada aga asi suht mugav)

Comment

Trollide takisteid siin tõesti ei leidu. Ma ei teaks ka tehases neid olema. Siin on tehas, kus kunagi toodeti starte ja kaminaid. Tehti veel igasugust muud jura.
          * * *

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt
            Aga tundub et huvi on. Kannata mõni päev, teen omale asja selgeks ja annan vastuse siiasamma foorumisse.
            Nonii. Sai suure suuga lubatud, aga jah ... Eelpool mainit tegelinskile sai soov edastatud ja lubas lahkelt andmed otsida ka. Nüüd aga juba pea kaks nädalat möödas ja tüübiga enam ühendust ei saa. Täna oli meil töö juures käinud, aga minuga ta ei kontakteerunud. Ilmselt ei tunne ta antud tegevusest endale tulu tõusvat ja ei viitsi asjaga tegelda. Sorry!
            Aga ma arvan et nende takistite kohta peaks ka kirjandusest andmeid saama, mõnest vanemast keevitusega seotud käsiraamatust, võibolla ka mõnest elektrialasest. Neid takistuskaste on minu teada ka tööstuslikult tehtud.

Comment

Kas trafo südamikku ei anna ümber ehitada. Tavaliselt nendel iseehitatud aparaatidel reguleeriti südamiku ristlõike muutmisega saadavat voolu.
              südamikust olid keskmised tükid välja lõigatud ja siis liigutati nende kohtadel metall klotse lähemale kaugemale.
              Samamoodi ka nendel pisikestel müüdavatel elektroodkeevitustel toimub asi (keeratakse eest nupust seda)

Comment

Kas see ka mitte tohutut puistevälja ei tekita? Põhimõtteliselt ma proovin seal üht-teist. Trafo ringi ehitamine müütuks üsna suureks tööks.
                * * *

Comment

Sellel kinoaparaadi kolmesambaga transformaatoril see keskmise samba õhupilu reguleerimine eriti vist ei õnnestu, kuna südamik on sellise ehitusega (omal ka kodus sellisele kirjeldusega trafo keevitusagrekaadis kasutuses). Ise sai monteeritud sekundaarahelasse enne alaldi silda kolme sambaga muudetava õhupiluga trossel, mis sai ühest teisest umbes samasse suurusjärku kuuluvast trafost tehtud. See oleks üks sujuvamaid ja töökindlamaid viise voolutugevuse reguleerimiseks. Peale alaldit soovitan kasutada vähemalt 150V nimipingega ja vähemalt 10000 mikrofaradist elektrolüütkondensaatorite plokki, see tagab stabiilsema väljundpinge ja keevisõmblus tuleb isegi sittade elektroodidega ilus ning metalli (vanametalli) on suisa lust tükeldada. Mul juba 15 aastat keevitaja staaži, 10 sellest olen keevitanud elektrood keevitusega, praegu ei taha enam mõelda ka sellest tagi tekkimisega seotud jamast.

Comment

See drosseli mõte tundub üsna heaMül on isegi võimalus selline drossel teha. Ainuke viga, et siis hakkab see keevitus kaaluma 60kg. Aga ma arvan, et elan selle üle.
                    * * *

Comment

Ma ei tea kas sa sellistele asjadele ligi pääsed,aga on olemas ka veel spiraaltakistid,mis on nii 12cm läbimõõduga ja üle 30cm pikkused.Nendega on suht lihtne reguleerida voolu-lihtsalt teed mingi hargi vms. ja pistad selle hargi sinna spiraaltakisti lehtspiraali külge.Voolutugevus oleneb sellest,kui pika osa sa spiraalist ühendad.Voolu kannatavad nad rohkem kui sul vaja võib minna.

Comment

Working...
                      X