Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ultrafast dioode ja 50Hz sageduse loomine.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ultrafast dioode ja 50Hz sageduse loomine.

Mul siis plaan ehitada 12V-220V muundi.Trafo on keritud ja asja olen proovinud ning saan ca 30kHz sagedusega vahelduvvoolu primaarmähiselt.Niisiis keegi võiks mainida,et milliste dioodidega ma selle pinge siluda saaksin??Monitoridest leidsin dioode(ultrafast),aga nendel on seal mingi ntx 1000V -50V.Ja seega diood laseb alates 50V teistpidi läbi.Seega need ei sobinud(katsetasin).Niisiis soovitage dioode mulle,mida saaks vastava pinge/sageduse juures dioodisillana kasutada.Voolutugevus siis alates 3A ja pinge peab ka 220V silumiseks sobiva varuga jääma.Ja kuidas siis sageduse jama lahendada?? Ise mõtlesin alguses sedasi,et asi teha nagu kahe mähisega ja siis kord on mähis transistoriga lylitades üht pidi sees,kord teistpidi(saate aru küll).Aga Trafole oleks mähise pealekerimisega kitsaks jäänud,seega tegin yhe mähisega.Nüüd lahendaks siis asja 4 transiga lülitades.kasutaks siis kasvõi tavalist seda multivibraatorit 50Hz vilgutamiseks ja siis optronitega eraldaks näiteks asja.Niisiis soovitage dioode ja transistore(võimalikult odavaid) selle eksperimendi elluviimiseks.
    otsija
Working...
X