Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Selline kysimus,et kas kuidagi saaks sedast dimmeri ümber tuunida,et pärast lüliti avamist/sulgemist laelamp sujuvalt ntx 3 sekundi jooksul ära kustuks.Google ei andnud vastust mulle.Vähemalt mitte minule.
kas dimmer kui selline on koos potega juba olemas?
kui jah, siis mina panex pote asemele digipote ja timeri/contra põlemise/kustumise suunas impulsikesi saatma.
Dallase digipoted ei kannata sümistori juhtimiseks vajalikku voolu ja pinget (võib-olla mingis eriti kavalas ühenduses saab ka, ei ole päris kindel). Kui kasutada kontrollerit, on digipotekas ülearune, siis saab juba softiliselt dimmerdada. PIC12F629 maksab vaid 35 raha! Eeskujusid koodi väänajatele on netis kuhjaga, isegi minu tagasihoidlik ventilaatori kontroller sobiks lähtepunktiks. R-dimmer vast kah.
Link: http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page347.htm
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Pic-i jaoks peaksin ma ju ka alalisvooli tolle toiteks aretama.Siis teeks ennem juba sedasi,et alaldaks kohe 220v alalisvooluks ning siis tavalise transiga teeks selle sujuvkustutuse.Aga ma ei taha vooli alaldada ning tahaks tavalise lüliti taha selle ära mahutada.Aga vahelduvvoolu korral ei tule midagi pähe,kuidas asja ellu viia.
Katsuge aru saada, inimeseloomad, et PIC ei ole lahendus kõikidele teie probleemidele. Dinistori, kondeka ja türistoriga saab probla ilusti lahendada ja skeeme on netis küll, otsima peab.
Kõige lihtsama dimmeri saab 3-e jupiga. Teha nendega ka valguse automaatne sujuv süttimine pole enam niisama lihtne. Taheti vist seda.
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Kavalat systeemi kasutatud seal dioodisillaga.Ise ei tulnud selle pealegi.Aga seinsaisese lyliti alla oleks suht napikas seda kogu jama ära mahutada...
Kaval tõesti! Sild on vaid türistori jaoks, sümistori kasutamisel pole seda vaja. Muud kola samuti mitte, oluline on vaid ahel R8..R10 konde ja transs.
Kaval tõesti! Sild on vaid türistori jaoks, sümistori kasutamisel pole seda vaja. Muud kola samuti mitte, oluline on vaid ahel R8..R10 konde ja transs.
Siis on asi ju lihtne.Ise eespool seletasid,et asja pole võimalik lihtsalt lahendada.Kuigi kahtlane tundub sümistori seal läbi dioodi alalisvooluga juhtida.Üht poolperioodi ei tohiks siis asi ju lülitada.
Ei, ütlesin et polegi nii lihtne. PICi kasutades tuleks skeem lihtsam aga... avhet pole.
Sümistor püsib juhtpinge olemasolul lahti mõlema poolperioodi vältel. Mida küsimusega mõtlesid? Originaalskeemis on hoopis türistor ja ta saab endale kaela vaid pulseeriva alalispinge, polaarsusega pole mingit muret.
Comment