Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Käesoojendused tsikklile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Käesoojendused tsikklile

Tere,
    Plaanis on ehitada el. käesoojendused tsikklile. Kuna poes on need mõtetult kallid ja mingit kunsti nende valmistamine ei paku siis küsin, et millist takistustraati kasutada? Olen otsinud vajalikke komponente aga siiani pole veel laia ja õhukest traati näinud, mida saaks lenksu ümber tihedalt keerata. Pinge on 12V voolutugevust VEEL ei oska öelda. Samas on mul juba saranene süsteem töötamas juba rutškade ümber (see küll poest ostetud) ning enda tulevase soojendi tahaks samasse lülitisse vedad (lülitil siis režiimid: high, off ja low).

Niisiis soovin abi selle takistustraadi leidmisel (kas seal kasutatakse üldse takistustraati?? )

Vs: Käesoojendused tsikklile

UP teemale

Comment

kas siit ehk midagi http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...cgi?ec=24a1b8c
      Head susserdamist !

Comment

Esmalt postitatud makuke poolt
        Niisiis soovin abi selle takistustraadi leidmisel (kas seal kasutatakse üldse takistustraati?? )
        Kummagi käepideme võimsus peaks olema umbes 20...25W. Sellest lähtugi traadi otsingutel.

Muide, vanaaja nipp oli paigaldada piklikke 10W (numbritule) pirne 2 tk kummagi lenksuotsa sisse käepidemesoojenduseks. Selline odav, aga toimiv rats.

Moodsamatel käepidemetel on kaasas lüliti, mis võimaldab vähemalt 2 võimsusasendit, parematel ka 3. Põhimõtteliselt piisab, kui on võimalus lülitada käepidemete elemendid paralleeli (kiireks soojenemiseks) ja jadamisi (normaaltööks).
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Aitähh, eks ma hakkan ehitama siis. Ei osanud esialgu võimsust pakkuda, mis peaks parajalt soojendama.

Comment

Olen kasutanud kunagi soojenduseks 36v ja vist kuskil 60W jootekolvi küttespiraali. 12v puhul on see soojus ehk paraski.

Comment

Ma väga kahtlen selles 25W jutus. 5-10W tundub palju loogilisem. 25W oleks mõeldav ainult termotagasiside korral.

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                Ma väga kahtlen selles 25W jutus. 5-10W tundub palju loogilisem. 25W oleks mõeldav ainult termotagasiside korral.
                Tehases toodetutel on võimsusteks 40...50W Start ja 20...25W Normal. Et maha ei põleks, peab olema üks käepide max 20W@12V. Ehk siis 7,2 oomi.
                Kusjuures jadamisi kasutades vahel isegi ei piisa sellest võimusest (10W käepideme kohta), oleneb muidugi konkreetse inimese füsioloogiast.
                Viidatud joonisel 40W saadakse 2 takistuskeha paralleelse ühendamisega, 20W saadakse jadamisi ühendamisega ja 10W lüliti sees olevat PWM modulaatorit kasutades. Viimane on üsna mõttetu asi, see antav võimsus on soojendamiseks liiga väike ja seade tekitab tugevalt raadiohäireid.

Küsi veel midagi
                viimati muutis kasutaja GU50; 14 m 2007, 13:08.
                Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

IMHO on võimsus antud kahele käepidemele, seega ongi 10W per käepide.

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                    IMHO on võimsus antud kahele käepidemele, seega ongi 10W per käepide.
                    10W käepideme kohta saame võimsust siis, kui kumbki käepide toimib jadamisi (kokku 20W). Kui paned need paralleeli, siis eraldavad kumbki a' 20W (kokku 40W). Algne küsimus oli, kui suurt võimsust peaks käepideme takistuskeha vastu pidama. Kui pole plaanis paralleelühendust kasutada, siis põhimõtteliselt piisab 10W takistuskehast küll, kuid praktikas kipub seda väheks jääma, 10W soojust siis. Soovitaksin hoopis teha 20W/7 oomi käepidemed (kumbki) ja kasutada sujuvat PWM 0-100% reguleerimist, mõlemad käepidemed paralleelis.

Comment

kui me paneme 12V 20W takistid paralleeli, siis on tõesti 40W. kui need aga panna jadamisi, siis mingist 10W per pide ei saa juttugi olla. 10W on kokku.
                      1 pide: R=U*U/P=144/20=7.2
                      2 pidet jadas: P= U*U/(R1+R2)=144/14.4=10 seega 5W pidemele, mis võib tõesti vähe olla.
                      vb on tõesti 20W paras, ma tõesti ei tea(eelistan nelja rattaga maapinnale toetuda), aga sellegipoolest võiks elektrotehnika teadmised vaidlemisel tiba paremad olla.
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Vaata kaua jõuad 25W jootekolbi käes hoida.
                        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

No mis kuradi soovitused... PWM my ass. Paneme veel PICi ka ja 232 ja USB.

Bimetall + 10..15W element per käepide ja asi jokk. Juhul kui on plaanis reaalselt asi valmis ehitada.

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                            10W on kokku.
                            Sry, tõepoolest, mõttekomistus Lasin asja valmistaja "tooteinfol" end ära hämada. Ja see 10W on siiski ebapiisav.
                            Karuteci paanikast PWM regulaatori asjus ma siiski aru ei saa, sest oman kogemust nimetatud seadmetega, mis on täitsa kenasti low-tech ja toimivad lahendused.
                            "40W" rezhiimis muide need pidemed veel ei kõrveta käsi kaugeltki mitte, nii et võrdlus jootekolviga ei klapi. Eks pistan ampermeetri vahele ja vaatame, palju reaalsed võimsused tulevad.

Comment

Igaks juhuks küsin, et kui ma sellele soojenduselemendile kohe kummist käepidemed ka peale tõmban, et kuidas ma saaks vältida nende sulama hakkamist?

Comment

Working...
                              X