Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

jalgrattale alarm

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    jalgrattale alarm

    kaskelligil on mõnda skeemikest pakkuda rattale alarmiks jaoleks ka hea kui kellegil oleks mõni mõte kuidas see sede panna et karjuma hakkab olen selle peale mõelnud igadi pidi aga pole suutnud välja mõelda nihukest et oleks kõige kindlam et kui keegi tahab ära ajada et ikka karjuma hakkab mitte ei streigi...

    #2
    Skeemi väljamõtlemine ei ole vast kõige suurem probleem. Midagi mõtleb ikka välja. Paigaldada seda skeemikest saaks nt. raami sisse. Töökindla sisse-väljalülimisega saaks ka hakkama ( nt. herkon, mis on paigaldatud lenksu sisse ja mingi pulk magnetiga, mis juhib seda herkonit, või lihtsalt võtmega lüliti), kuid probleem võib minu nägemuse järgi tekkida töökindla anduri osas(mingi raputamise andur või nt. raskusele reageeriv kontakt, mis on paigaldatud sadula alla). Röökuriks võiks kasutada miniatuurset piesot (suhteliselt väiksem voolu tarbimine, võrreldes teiste röökuritega, sama lärmi puhul), kuigi 100 dB on vist raske saavutada. Ka see oleks peidetud raami sisse (sobivam oleks see toru, mis jääb sadula alla). See on esimene mõttesähvatus, mis torkas pähe. Ehk leidub paremaid ideid.

    Comment


      #3
      odava löögianduri saaks vinüülplaadimängija nõelast?
      KES SOOVIB, SEE PROOVIB

      t-linespeakers.org

      Comment


        #4
        Jah, loomulikult, sest labasemad nõelahoidjad on pieso plaadikesega ja selle signaali võimendamine ei ole probleemiks.

        Comment


          #5
          aga ehk kellegil on alarmi enda joonist niiet kui korraks ühendus tekib hakkab karjuma mõtlesin teha asja niie et võtan ühe metall toru jupi umbes 1cm sinna sisse asetan ühe vedrukese mis paintub hästi ja kui paigal on siis vedru ei liigi ja kui müksu saab siis vedru puutub korra vastu toru ja tekib hetkelineühendus ja selle peale võiks karjuma hakata...kas on selline asi võimalik teha.

          Comment


            #6
            Noh, anduri probleemi oled sa siis lahendanud. Jääb veel elektroonika osa. Kujutan ette, et sel juhul vajaksid skeemi, millel oleks mingi viivis, et ei rakenduks signa sisselülimisel koheselt ja annaks andurile aega rahuneda. Sama ka väljalülimisel. Sellega peaks hakkama saama kahe 4011 kiviga + näpu otsaga takke ja mõni konde. Kolmas 4011 oleks siis helisagedus generaatoriks ja selle pige tõstmiseks suurema lärmi saavutamiseks.Ja peakski olema esialgu nagu kõik.

            Comment


              #7
              Ma veel nii tark ei ole et oskan ilma jooniseta ise midagi kokku leiutada aga kui viitsid ehk teeksid mingid joonised siis paneksin kokku ja vaataks mis juhtub..

              Comment


                #8
                See ei ole lõplikult see, mida vajaksid, kuid algseteks eksperimentideks peaks kõlbama.Väljundisse peab lisama siis veel läbi transistorvõtme sellise pieso, mis teeb häält pingestamisel või lihtsa pieso korral skeemikese nt. 4011-ga, mis oleks piesole generaatoriks.
                http://dimasen.narod.ru/storozh/001.htm

                Comment


                  #9
                  tee hoopis nii et soovimatu s6itija saab istme alla paigaldatud syytepoolist "m6ned" voldid elektrienergiat...

                  Comment


                    #10
                    hea vibroanduri saab kui joota vene piezoelemendile mingi vedrujupp ja selle otsas raskus.....

                    Comment

                    Working...
                    X