Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vaja abi skeemi tõlgendamisel (alkaline laadija)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vaja abi skeemi tõlgendamisel (alkaline laadija)

http://www.geocities.com/CapeCanaver.../circuit3.html

alkaline chargeri skeemis, on mul kõik muud asjad kataloogidest välja vaadatud, ainult et ei leidnud ma kataloogist vajaliku vahemikuga reguleeritavat takistit, mõtlesin et lähen poodi ja küsin, aga ehk oskab keegi siin mind juhatada.

P.S. püüdsin guugeldada küll, aga kuna see mu esimene skeem ja keskkooli füüsikast vägapalju sellist teemat ei puudutanud siis ei osanud otsides vb õigeid termineid kasutada

ja veel: kuidas valida 2,5VA, 9v TRAFO, - selle kohta ei leidnud samuti googlist vastust - kuidas mA teisendada VA-teks

Vs: Vaja abi skeemi tõlgendamisel (alkaline laadija)

Esmalt postitatud wari poolt
    kuidas valida 2,5VA, 9v TRAFO, - selle kohta ei leidnud samuti googlist vastust - kuidas mA teisendada VA-teks
    mA x 1000 x V = VA

E:
    2,5 : 9 = 0,277777A = 278mA
    viimati muutis kasutaja A.S.; 28 m 2008, 13:43.

Comment

alkaline chargeri skeemis, on mul kõik muud asjad kataloogidest välja vaadatud, ainult et ei leidnud ma kataloogist vajaliku vahemikuga reguleeritavat takistit, mõtlesin et lähen poodi ja küsin, aga ehk oskab keegi siin mind juhatada.
      Elfas on olemas, lähed küsid müüjalt vastava takistusega.

Comment

ok - suur tänu teile mõlemale.

Selline küsimus veel= kas siin skeemis pakutud (1w 6.8v) zeneri võin vahetada 1,3 w 6.8v zeneri vastu?

tänud reuter
        viimati muutis kasutaja wari; 29 m 2008, 12:54.

Comment

jah võib. suurema võimsusega stabilitron lihtsalt soojeneb natuke vähem ja tõstab pigem skeemi töökindlust
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

. . .

Comment

Skeemis on transside baasid kahlaselt õhus. Ma seda skeemi eriti ei usaldaks.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

See on päris hele plaks, mis käib kui laadida leeliselementi natuke liiga suure vooluga Igal juhul tõsist ettevaatust tuleb rakendada nende laadimisel!
                Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Mina küll ei mõista, mismoodi see skeem töötada saab. Moodsad Si-transid püsivad päris edukalt kinni ka lahtise baasiga. Akule ei peaks midagi jõudma.
                  PS. W ei ole sama mis V*A !
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ärge tehke valmis skeeme mille te mingi idioodi kodukalt leiate. Viisakates saitides on materjali küll ja küll, kasutage seda !

Comment

This circuit was specifically designed to recharge alkaline cells. The unusual connection of the transistor in each charging unit will cause it to oscillate, on and off, thus transferring the charge accumulated in the capacitor to the cell.
                      Nii panin nüüd BC337 emitterit pidi otse 12V toitekasse,kollektori ja maa suhtes mõõtsin oli mingi 4,87V.Siis panin sinna mingi 3V lithium plaadi vahel ilma mingite stabikate ja ledideta,pinge jäi samaks vool hakkas tõusma 0,2mA j a ülesse,mingi 1mA pealt võtsin tagant ära(pinge ei muutunud).
                      tekstis on kirjas,et oranz hakkab vilkuma ja miskit ???? Mis nipiga??????
                      Nüüd lugesin jutu lõpuni:tegemist poolperiood alaldiga,sealt ka see blinking,ma arvan.
                      Selgitage palun!!

Comment

Idee järgi peaks lülitus toimima nagu neoonlambiga generaator: kondensaator laadub teatud pingeni, lülitav element (antud juhul transistor) avaneb ja tekib vool läbi koormuse. Kondensaatori pinge langedes lülitav element sulgub ning kogu protsess algab uuesti. Kuna valgusdiood on ühendatud järjestikku stabilitroniga, kustub ta pinge langemisel (stabilitroni vastupinge omab teatud vastuvoolu väärtuseni suhteliselt püsivat väärtust).

Aga skeem tundub väga kahtlane - ,,õhku riputatud" baas, vahetuses kollektor ja emitter, stabiliseerimata toide enne lülitavat transistori (laadimisrežiim sõltub üheaegselt laetavate elementide arvust) jms.
                        Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...726#post159726

Siin 1 skeem kus on infrapuna saatja lahtise baasiga,usute või mitte,aga see töötab mul keldri koridoris valgustus lülitina juba 1,5 aastat.

Comment

Working...
                          X