Soovin ehitada võimsate LED-ide baasil "kõridega" valgusteid,et kasutada neid väikeste objektide valgustamiseks pildistamisel. Mind huvitaks konkreetne skeem LED-ide heleduse reguleerimiseks. Mingitki ökonoomsust ei vaja, kuna toide tuleb võrgust. Kuna on vaja 6 autonoomset regulaatorit, võiks skeem olla hästi ratsionaalne. Selle teema foorumi osad vanad lingid ei tööta. Oodatud on kõik konkreetsed pakkumised ja konkreetsed skeemid (palun mitte soovitada tasandil, et kasuta 555). Samuti võib pakkuda ülearuseid või vabu LED-e.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
LED-i regulaator
Collapse
X
-
Vs: LED-i regulaator
KaruTEC.
1. Soovin ehitada ....
2. Mul on vaja pildistada väikeseid objekte (sõrmus jne.). Valgusti peab koosnema ühest LED-ist.
3. Mul on vaja 6 autonoomset valgustit.
4. 6 x 12k = 72k
PS. Kui keegi fotoamatöör küsib minult nõu fotoaparaadi ostuks, ei soovita ma talle Sinarit PhaseOne digiback-iga, mille hind sõltuvalt komplektsusest, võib olla vabalt 10 exp 6.
Arvestatavad teadmised ühel alal ei tohiks olla takistuseks, et mõista küsimuse sisu.
Comment
-
Üks konkreetne skeem:
http://radiolocation.tripod.com/LEDd...ampDimmer.html
LED array asemel võid muidugi kasutada ühte Luxeon valgusdioodi.
Lisaks on sul vaja ilmselt kollimaatoreid. Olen näinud neid Luxeonide jaoks kuni 45-kraadise kiirgusnurgaga. Peaksid vast sobima.
Comment
-
Esmalt postitatud gadag pooltMa ei oska seda tiba ümber teha. Kui ma oskas, siis ma ju ei küsiks nõu. Olen leidnud veel sellise skeemi:
http://images.google.ee/imgres?imgurl=http://www.reuk.co.uk/OtherImages/ne555-pwm-led-dimmer-circuit.gif&imgrefurl=http://www.reuk.co.uk/LED-Dimmer-Circuit.htm&h=237&w=385&sz=5&hl=et&start=1&um=1&tb nid=-psVOeBeLVUjqM:&tbnh=76&tbnw=123&prev=/images%3Fq%3D555%2Bled%2Bdimmer%26um%3D1%26hl%3Det %26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-USfficial%26sa%3DN
Minu toodud skeemil võib transistori emitteri ja maa vahel olla 10kOhm takisti ja R1 asemel 1,5kOhm takisti. Kaob katkestuse oht ära. Reguleerimine pole siis enam nii lineaarne, aga fotovalgustile vaevalt see tähtis on.
Pulsside sagedus peab üsna kõrge olema, et lühema säriajaga pildistades ei satuks shot "vilkumise vahele".
Comment
-
Esmalt postitatud gadag pooltsebastian.
Tänan soovituste eest. Millised oleksid sinu poolt pakutud skeemis sobivad asendused NTE2987 -le?
Võin nüüd küll eksida, aga minu meelest võib seal kasutada ka natuke "lihtsamat" N-kanaliga MOSFET-i, näiteks IRF620, IRF740 jne. ja miks mitte ka HEXFET-e nagu IRFZ44N, STP24NF10 jne.
Mida väiksem on Rds väärtus (tavaliselt millioomides), seda vähem jahutust MOSFET vajab. HEXFET transsidel on see väärtus reeglina väiksem.
Esialgu tasuks üks selline skeem kasvõi rippmontaazhis kokku laduda. Siis näeb, kas vastab ootustele.
Selliste skeemidega katsetamisel oleks kasulik hinnaline LED asendada nn. simulaatoriga. Kõlbab selleks ahel kus 4tk odavaid dioode 1N4001 järjestikku ja neile lisaks veel 0,5...1Ohm takisti. Dioodijadaga paralleelselt võid panna mingi odavama 5mm valge LED-i...lihtsalt indikaatoriks.
Teine võimalus, et toidad mingit võimsamat (Luxeon K2 näiteks) isendit lihtsalt nõrgema vooluga ~300...500mA. Ta hõõgub ikkagi päris eeskujulikult ja samas ei juhtu midagi, kui saab ka 1500mA mõneks ajaks "selga". Kui kasutad enne dimmerit toiteblokki, mis üle 1500mA ei lubagi, siis pole karta midagi.
Radiaator LED-le muidugi vältimatu.viimati muutis kasutaja sebastian; 01 March 2008, 03:10.
Comment
-
KaruTEC
" Oodatud on kõik konkreetsed pakkumised ja konkreetsed skeemid (palun mitte soovitada tasandil, et kasuta 555)."
Ma ei kahtle su elektroonikaalastes teadmistes ja kogemustes. Elektroonikud oskavad seda muidugi palju objektiivsemalt hinnata. Teised, kes sinu viiteid hoobilt mõistavad, ei vaja neid, mina jälle ei saa sellisel kujul neist täpselt aru. Nii et, need jooksevad lihtsalt tühja. Kui aega ega tahtmist ei ole, ei pea ju vastama. Kui soovid, et sinu soovitusi saaks amatöör (huviline) kasutada, proovi vastata küsija teadmiste tasandil.
Selgelt saan aru foorumlase sebastian`i õpetustest ja soovitustest. Tänud selle eest.
Comment
-
Vaata http://ourworld.compuserve.com/homep...wden/page7.htm ,seal on eraldi pealkirjaga lõik constant current battery caharger, milles on näide LM317 ühendamiseks.
Vajaliku takisti takistuse, millega voolu reguleerida saad järgmiselt 1,25/(sulle vajalik vool amprites), ehk kui sul on vaja näiteks 100mA, siis 1,25/0,1=12,5 oomi (seejärel võtad kõige lähema nominaali, antud näites 12 oomi). Takisti võimsuse saad, arvutades võetud voolutugevuse juures takistil tekkiva pingelangu ja korrutades selle sama vooluga. Ehk siis pingelang U=I*R ja takistil tekkiv võimsus P=U*I, valitava takisti võimsus peaks olema veidi suurem kui arvutustes saadud. (näiteks:U=0,1A*12ohm=1,2V, P=1,2V*0,1A=0,12W, ehk antud näites piisab täiesti 1/4W võimsusega 12ohm takistist). Ära unusta LM317 regulaatorile radiaatorit lisamast.
Comment
Comment