Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Stabilisaator switchile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Stabilisaator switchile

Kas on võimalik ehitada ise mingi pingestabilisaator arvutivõrgu switchi toiteploki jaoks? Probleem on selles, et voolutõuked ajavad switshid lolliks ja on vaja pidevalt joosta neid vooluvõrgust korraks välja võtma. Samas on neid switcshe piisavalt palju, et mitte igale ühele UPS-i osta - hirmus kalliks läheb.
    Toiteploki väljund on 7.5V, 1A. Sisend 16VA
    Kas kellegil oleks sellise vidina jaoks skeemi,
    või teab keegi soovitada, kas ja kust oleks sellised valmistooteid on osta?

hendrik

Siin pole vist tegu stabilisaatoriga vaid sinu jutust järeldades akumalaaotriga .Toiteploki toide ise on juba STABILISEERITUD.Kuigi kui 220 kõigub siis ei tahaks uskuda, et ta niipalju kõigub, et toitekas ei suud väljundis hoida 7 V DC .Nõus upsi ple vaja aga siiski neid vpplutõukeid saab ära hoida.Valmistooteid uuri tevalost.Ei mäleta nime aga minig peak või pike värgid olid.Ok eks targemad pajatavad.
    MSN- taneltreima182@hotmail.com
    telefon katki.

Comment

Minu arvates on peak supressorid mõeldud ülepingete kõrvaldamiseks (lähevad lihtsalt lühisesse kui elektrik Vanja 380 volti sujuvalt peale väänab) või hetkeliste piikide summutamiseks. Antud juhul langeb ilmselt pinge liiga madalale ja siin aitab (EHK) toitebloki võrgulüüdi mahtuvuse suurendamine. Pane mingi >= 330uF/440V konde. Kui see ka ei aita(katkestus on pikemaajaline) tuleks kaaluda UPSide võrgu ehitamist.
      Muide, on olemas nn. watchdog kivid ehk vidinad, mis genereeivad seadmele reseti kui pinge langeb alla teatud väärtuse. Enamasti selliseid tavaskeemides pole. Kallivõitu nad on kuid ehk lahendavad probleemi. Sul on ju vaja ainult võrguseade resettida peale voolutõuget.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Alusta ikke õigest otsast ja mine maanda oma võrgus olevad arvutid ning võrgusõlmed ära. Just maandamise puudumisest tekib "võrguhäire" mõnda sisendisse ja siis "poob võrgu kinni". Ja kui asi jätkub ka pärast maanduste korrastamist, siis otsi parem see lekkiv switch või võrgukaart üles. Muidu võidki jääda igasuguseid toiteplokke - HUB-e meisterdama ja võrk jookseb ikka ja jälle "maha".

Mul endal küll võrke rajatud - kõik on normikohaselt maandatud ning kõik switchid tulevad pärast voolukõikumist (katkestust) ise ilusti "üles" tagasi.

Comment

Olen elektoonikas suht tume aga see surrema mahtuvusega kondekate panemine tundub mõistlik idee olevat. Kallimad võrguswitshid, mis on (ilmselt) korralikemate toiteplokkidega, ei ole selles suhtes nii tundlikud.

hendrik

Comment

Alusta ikke õigest otsast ja mine maanda oma võrgus olevad arvutid ning võrgusõlmed ära. Just maandamise puudumisest tekib "võrguhäire" mõnda sisendisse ja siis "poob võrgu kinni". Ja kui asi jätkub ka pärast maanduste korrastamist, siis otsi parem see lekkiv switch või võrgukaart üles. Muidu võidki jääda igasuguseid toiteplokke - HUB-e meisterdama ja võrk jookseb ikka ja jälle "maha".

Mul endal küll võrke rajatud - kõik on normikohaselt maandatud ning kõik switchid tulevad pärast voolukõikumist (katkestust) ise ilusti "üles" tagasi.
            See oleneb switchist. Teatud tüüpi ongi natca vigased voolukõikumiste seisukohast. Sa ei saa öelda.näd mina olen nii teind ja kõik töötab.
            Meil on siin ntx Cneti hubid. Terve maja elektrisüsteem on väga korralikult tehtud (kuna firma tegevusvaldukond on elektrikaablite vedamisega seotud). Aga ikkagi voolukõikumiste tagajärjel panevad need Cneti hubid terve  maja peal pange. Ma jääks kaa selle kondensaatori teema juurde.
            Mis firma switchid on? ja mis marki?
            "Aga äkki ikkagi on..." , R.Tont

Comment

Sama siin, CNet on täielik saast. Ka mingitel suvalistel hetkedel jooksevad asjad kokku. Ja kui seda teevad, siis sama faasi pääl olevad seebikad ikka korraga. Siis hakkab karp igasugu lollust tegema, näiteks paneb mõnel kanalil full duplexi ledi põlema ja lingi oma kustutab ära vms. Ja kord juhtus ka nii, et jäi kahe switsu vahel üks pakett edasi-tagasi tsüklisse. Selle peale siis maja peaswitch cisco arvas, et on mingi attack ja lülitas üldse selle osa võrgust maha... pärast suur jama, sest seda oskasin viimasena kahtlustada.
              Switchi toitejuhtmele lüüdi peale jootmisest läheb asi aga ainult natuke paremaks. Liiga suure lüüdipakiga ei lähe enam  tööle, jusiis pinge tõuseb liig aeglaselt. Väiksematest lüütidest on vähe kasu. Umbes 1000uF lisamisel läheb asi niipalju paremaks, et keskmiselt "ainult" korra kvartalis jookseb asi maha.
              Ja ega UPS ka ei aita. Proovitud, aeg-ajalt UPSi ümberlülimise hetkel lööb ikka karbi segi.
              Mida mina siinpool tegin? Hakkasin vahetama neid seebikarpe korralike switchide vastu välja. A-kaablis olevad trendneti omad paistavad suht kenad olevat ja on ka igati hea hinnaga. Korralikud 1 räki uniti suurused ja impulsstoitekas sisse ehitatud.
              Ja arvutivõrgul maandusest EI OLE MÕTET RÄÄKIDA. Arvutivõrgul on kaabli mõlemas otsas (nii switchis kui ka võrgukaardis) trafo vahel, mis galvaaniliselt isoleerib ära kõik pingete erinevused. Maanduse puudumine võib igasugu muid kaarte maha põletada, selle pärast on kokku puututud surnud videokaartidega ja isegi helikaartidega.

Comment

Ma pidasingi silmas impulsstoiteka VÕRGUlüüti (220uF/400V vm). Muidugi tasub kontrollida ka toiteka väljundpinge silutust ossiga ja vajadusel midagi ette võtta.
                Alalispingele lüüdi peale panemine ei mõju eriti. Nagu Digital rääkis!
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Neil odavatel seebikatel aga ei ole mitte impulsikas vaid mingi suvaline hiina või muu aasiamaa päritoluga adapter toiteks. Impulsstoitega on juba niipalju kallimad ja siiani ple veel ükski kokku jooksnud ega midagi muud imelikku teinud.

Comment

See adapter võibki olla impulsstoide. Kaalu järgi saab aru. Igatahes tasub neid lähemalt uurida. Switch töötab ise arvatavasti korralikult.

Comment

See oleneb switchist. Teatud tüüpi ongi natca vigased voolukõikumiste seisukohast. Sa ei saa öelda.näd mina olen nii teind ja kõik töötab.
                      Meil on siin ntx Cneti hubid. Terve maja elektrisüsteem on väga korralikult tehtud (kuna firma tegevusvaldukond on elektrikaablite vedamisega seotud). Aga ikkagi voolukõikumiste tagajärjel panevad need Cneti hubid terve maja peal pange. Ma jääks kaa selle kondensaatori teema juurde.
                      Mis firma switchid on? ja mis marki?
                      Trendneti 8 pordised 10/100 switchid on (TE100-S8P). Lahendus on nii, et on mitu korterelamut, mis on omavahel välikaablite ja switshide abil ühendatud. Iga majas olev masin saab siis selle switshi küljest ühenduse. Kokku on võrgus on 10-12 switchi.

hendrik

Comment

Kas arvutivõrk neis majades on miskitpidi ühenduses elektrivõrguga mõtlen võrgukaableid. Kas switchid on maandatud või ühendatud majade kilpides PEN juhiga. PEN juhid on tööjuhid ning neis on normaalolukorras pinge. Mida ebaühtlasemalt majas faasid koormatud seda suurem on pinge PEN juhis(endine neutraal). Maandus tagab et see pinge oleks piisavalt vÄike ja inimesele ohutu. Kahe maja PEN juhtides on pingeerinevus tõenäoline.

Comment

Working...
                        X