Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vaese mehe värvimuusika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vaese mehe värvimuusika

Sai planeeritud üks kena tulevilgutaja. Prototüüp töötab, aga kas ka pikemat aega ilma maha põlemata, ei tea (siiski lootus on). Kindlasti saab seda ka mõnel määral täiustada. Just nende küsimustega pöördukski targemate poole: Kas on midagi väga valesti ja kus/kuidas/kui palju täiendada/ravida.
    Väga teretulnud on abi low-pass filtri osaga alguses (R2, C2). Tundub teine väga lahjaks jäävat.

PS. On kellegi kogemust ExpressSCHga ja oskab öelda kuidas suure raami suurust muuta?
    Lisatud failid

Vs: Vaese mehe värvimuusika

Komparaatori sisend on minu meelest valesti tehtud. Milleks sinna 470 uF ?!
    Ja kuidas on tagatud alaliskomponendi taastamine? Ehk siis: su komparaatori sisend ujub kusagil suvalisel nivool. Sealt peaks ikka mingi takisti maha ka käima, mis kunagi pinge nulli tirib.
    Tegelikult pole U1 ka eriti vajalik kui just sisendsignaali amplituud eriti madal pole.
    Paar proovitud filtri skeemileiad mu kodukalt (ka värvusmuusika skeem, AK artikkel). Tõsi, need on opakatel ja 2-polaarse toitega.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

470uF on selleks et ikka jätkuks! (tõesti nõustun et absurdselt suur, aga harjumusest kõlariga sai pandud selline)
      Alaliskomponendi taastamine? Ei saanud aru täpselt. Takisti U2 jala 3 ja 4 vahele? Või kondega paralleelselt? Mis suurusjärk?
      Ilma U1-ta jääb signaal tsipa nõrgaks (eriti kui võtta kuskilt MP3 pleieri pealt). Pealegi, endal tunne parem kui ta seal ikka on.
      Uurin ka filtreid lähemalt.
      EDIT: Kas arvutikasutaja artiklis näidatud filtrite jaoks ka mingeid kalkulaatoreid on? Ja kui "järsud" nad on?
      viimati muutis kasutaja denry12; 22 November 2008, 00:41.

Comment

jutt oli U2 negatiivsest sisendist, kuna C5 alalisvoolu komponenti läbi ei lase ja sisendi võib lugeda lõpmata suure takistusega . siis on neg sisendil määramata pingega alalisvoolu komponent. Hetkel tühjeneb C5 arvatavastu läbi lekkevoolu, ma aga ei soovitaks sellel põhenevat skeemi teha, see ei pruugi kaua töödata. Pane neg sisendilt vähemalt 100K takk maha või kui tahad kesk pinget siis üks toitesse ja teine maha neg sisendilt.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Mul on jälle mõistmisraskused. Kas tuleks teha kahepolaarne toide ja/või kas C5 tuleks asendada ka väiksema ja tavalise (ehk siis mitte-elektrolüüt) kondega?

Comment

miks kahepoolne, teedvirtuaalse maa. võtad 2 takki (sama väärtusega), paned jadase, siis ühe otsa toitesse teise maha,takkide ühenduspunktist mõõtes on kahepoolne toide.
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Täpselt seda ma tegelikult plaanisingi, väljendasin end vähe valesti.

Comment

Working...
              X