Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
krt
MILLEST TE ARU EI SAANUD
anti link kalkulaatorile, pamge sinna andmed sisse ja saate ühendusskeemi ja takistite väärtused
kui sellest ka aru ei saa, siis ilmselt olete vales kohas ja küsite valesid asju, õigupoolest ei tohiks te ka autojuhi lube saada, relvaloast rääkimatta...
Ma loodan, et Sa teietasid küsijat...
BTW, rääkimata on ühe 't'-ga.
mitu samatüübilist valgusdioodi võib jadasse panna, kui toitepinge piisav on. paralleeli jah reeglina ei panda, kuigi sama partii lõikes võib hädapärast ka seda varianti kasutada. pm vahet ei ole, sest paralleelis olevate dioodide ette käiv takisti eraldab sama palju võimsust, kui paralleelsete ahelate eraldi eeltakistid kokku
üksikute takisti-diood ahelate tekitamisega kasvab energiatarve. 12V puhul ei ole energiatarve muidugi röögatu, aga 24V või koguni võrgupinge kasutamisel on asi rohkem tuntav. jadalülituse lõikes on vool kogu ahela lõikes sama, kui dioodile jääb nüüd 3V ja takistile 9V, siis lihtne arvutus näitab, et kasulik on energiast vaid 25%. muidugi kasvab pingekõikumise taluvus ja samuti ka dioodi heleduse sõltuvus pingest.
autosse dioodide panemisel soovitan pingeks arvestada 13,5...14V, sest selline see paraku seal ka mootori töötamise ajal on
Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus
Tard oled või?
Küsimusele, "How many leds connected" vastad, et 1!
Ja krt, kui sa ikka targemaks ei saa, siis anna andeks, aga... Tunnen kaasa!
Viitasin Madise postile, et paralleeli niisama ei laota. Kaine inimene peab ära jagama, mida see tähendab. Mõtle nüüd ise edasi, kuidas kalkulaatorit kasutada.
Panen siia ühe omakirjutatud programmi, mis just mõeldud Led-ide takistite jne. arvutamiseks. Ja suunitlusega kasutamiseks autodes. Ps. arvutamisel palun komakohana kasutada punkti, mitte koma.
Kui toita 3V led-e 3V pingega, siis põhimõtteliselt poleks nagu takistit vajagi ju, aga igaks juhuks võiks 10...20 oomi ikka panna (igale ledile eraldi).
Kui toita 3V led-e 3V pingega, siis põhimõtteliselt poleks nagu takistit vajagi ju, aga igaks juhuks võiks 10...20 oomi ikka panna (igale ledile eraldi).
Alati peab takisti olema, sest mõni led võib 3,3V asemel töötada 3V täpselt (lihtsalt partiis mõni selline) ja temperatuuri tõustes nimetatud pinge alaneb ehk progresseeruvalt Led põleb lihtsalt läbi. 3V ei sobi kuidagi, min. 3,5 (parem 4V) roheline/sinine/valge tava-Led-i korral ja 2,5V punane/oranž/kollane Led.
Lisaks, kui panna Led-id paralleelselt, siis peab igas paralleel ahelas olema vähemalt 1R takisti tava-Led-i korral.
Jälle kirjutab igaüks seda mida ta "teab".
Virx, hoia oma põhimõtted endale ja tutvu LEDi pinge voolu tunnusjoonega.
Järgnevad FAKTID.
1) LED vajab toiteks PÜSIVOOLUALLIKAT
2) Väikese võimsuse korral võib seda emuleerida EELTAKISTIGA
3) Mida suurem on eeltakisti pingelang võrreldes LEDiga, seda parem vool ja seda viletsam kasutegur
4) Paralleelühenduse korral ei ole tagatud voolude võrdne jaotumine
Kas teema algataja ütles, et ta ledid peavad põlema maksimumheledusega pingest sõltumata? Kas hypnotiza ütles, kui võimsad ta ledid on ja mis peaks nende minimaalne eluiga olema? Ma vähemalt pakkusin välja varjandi, mis on parem, kui 1k takisti.
Kas teema algataja ütles et ta ei kavatse neid LEDe endale p**** pista ? Kas teema algataja ütles et ta ei taha neid LEDe väljastpoolt halogeeniga valgustada ?
Hoia oma "varjandid" oma teada, tee algajatele teene. Ja katsu ise ka mingis suunas areneda.
Tard oled või?
Küsimusele, "How many leds connected" vastad, et 1!
Ja krt, kui sa ikka targemaks ei saa, siis anna andeks, aga... Tunnen kaasa!
Viitasin Madise postile, et paralleeli niisama ei laota. Kaine inimene peab ära jagama, mida see tähendab. Mõtle nüüd ise edasi, kuidas kalkulaatorit kasutada.
Ma saan aru et sul on vaja lahmida ilma et mu posti läbigi loeks. Kus ma rääkisin parallelühendusest?
Kui mul on ikka 100 ledi vaja 300V pealt tööle panna siis ma panen "how many" ikka niipalju kui mul vaja, mitte niipalju kui valdur ütleb. Või paned sa igaühele eraldi eeltaki et ilma kütta?
Eluka koht on ikka tõesti loomaaias...
Võta oma 100 LEDi, pane taskusse, võta 300V hammaste vahele, küta, nuta ja kiunu.
Sa ei taha aru saada, sa ei viitsi aru saada ja lugema, kuidas asju tegema peaks, sa nii kui nii ei vaevu.
Comment