Oskab keegi head nõu anda, kuidas ja millest teha? Käepärased materjal näiteks? Pronks, raud, roostevaba metall. Vaja suuri voolusid mõõta. Kuidas õigeteks ampriteks konvertida, seda ma tean, asja praktiline realisatsioon vajaks täpsustamist.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
20A shunt - kuidas ise teha
Collapse
X
-
tööstuslikud shundid on spets sulamitest tehtud,millel takistuse temperatuurikoefitsient vöimalikult väike. vanasti oli neid mitmel pool, vist noores tehnikus vöi reti poes saada. hädapärast vöid ka vasest teha, sobivaim ehk 2,5 mm2 juhtmest, kahjuks ei ole käepärast yhtki raamatut,millest vajalik traadipikkus leida. ainult et vasel on märgatav takistuse temp.koef. : ca 40% 100C kohta .
Comment
-
Kui täpset asja vaja Vaata tevalo piiblist lk 757. Ma olen neid teinud 2mm nikroomtraadist, pannes 5 juppi paraleelselt. Teades (sillaga mõõtes) 1m jupi takistust saab lihtsalt välja arvutada. otsisin 8mm-se messingist vindiga pulga, lõikasin rauasaega pilu otsa, jootsin traadijupid tavalise jootetinaga(mitte kergestisulav)sinna sisse. Hõbedaga jootes saab parema tulemuse.
Comment
-
Temperatuurikoefitsent on väga oluline. Vasel suht suur, seepärast ongi tööstuslik shunt spets sulamist ja maksab palju. Shunt läheb kuumaks, peabki minema sest temas peab tekkima võimsuskadu.
Kontakti pärast ära muretse - shundil võetakse väljund eraldi klemmidelt mis asuvad suurte klemmide vahel. Seal klemmidel voolu pole seega viga tühine.
Comment
-
Vs: 20A shunt - kuidas ise teha
Esmalt postitatud es1dc pooltOskab keegi head nõu anda, kuidas ja millest teha? Käepärased materjal näiteks? Pronks, raud, roostevaba metall. Vaja suuri voolusid mõõta. Kuidas õigeteks ampriteks konvertida, seda ma tean, asja praktiline realisatsioon vajaks täpsustamist.
Comment
-
Vs: 20A shunt - kuidas ise teha
Esmalt postitatud es1dc poolt Vaata postitustOskab keegi head nõu anda, kuidas ja millest teha? Käepärased materjal näiteks? Pronks, raud, roostevaba metall. Vaja suuri voolusid mõõta. Kuidas õigeteks ampriteks konvertida, seda ma tean, asja praktiline realisatsioon vajaks täpsustamist.
Comment
Comment