Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Kas on siin foorumis keegi selline, kes teeks mulle siukse skeemi järgi tulede vilguti? Ostaks ise vajalikud komponendid ja siis ma maksaksin kinni kõik asjad, muidugi ka tehtud töö eest raha.
Mis hinnaga keegi teeks selle mulle valmis?
Teostan trükkplaatide söövitamist ja puurimist! Hinnad soodsad!
Kuhu jäi õppimine ja tahe ise midagi teha?
Võta nüüd rahulikult vaata asjad üle ja katsu ikka ise teha.
Asi juba arenenud küll. Takisti taha nüüd asi küll ei tohiks pidama jääda.
Kuna selles skeemis midagi väga kallist ei ole, siis telli asjad ära mis ise õigemaks pead, tulevad kohale ja pane asi kokku. Kui töötab said enda
mõistusega hakkama, kui ei tööta saad mõistust juurde, uurides mis kus jne.
Tasuta präänikut ei anta, ei elus, ei elektroonikas.
Ettevaatust! Postitan ainult ebakaines olekus!
Saad ise ehk hakkama küll sellega.Seal kenasti näidatud isegi,kus poolt hakkad jalgu lugema mikroskeemidel(juhul kui täiesti algaja,siis ehk ei pruugi teada).555-el loed samamoodi,aga ainult 8 koiba tollel.Tee kasvõi rippmontaazi asi,tööle hakkab ikka kui õigesti kokku laod.Saad selle jamamise(võibolla ka mõne mikroskeemi maha põletamise) käigus ehk tiba teadjamaks mõne koha pealt.
No hea küll ma siis ikka proovin ise teha. Aga ehk aitaks keegi mul oomipoest need asjad välja otsida. Takid(ma ise ei tea mitme vatised)siis see 4017 kivi, konde.
Kas tohin siis kasutada muidu enda LED-e mis mul juba olemas on? 5mm sinised.
Kui saan asjad kokku mida vaja osta siis telliksin ära.
.... Saad selle jamamise (võibolla ka mõne mikroskeemi maha põletamise) käigus ehk tiba teadjamaks mõne koha pealt...
Vast ei põletagi kui just toitepinget kogemata tagurpidi ei ühenda (siis juhtub see küll!) ja selle eest tasub hoiatada!
Aga et kΩ asemel lihtsalt Ω, ikka juhtub, ka kogemustega tegijatel mõnikord, kuigi viga "ainult" tuhandekordne. Vead selleks ongi, et nendest õppida. Muidugi on parem õppida teiste vigadest (tuleb odavam), aga omad on lähemal, saadud tarkused jäävad paremini külge.
Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Lammuta oma vanamehe raadio laiali,sealt leiad tõenäoliselt oma konde ja takid Ok see oli nali. CD4017 sobib sinna ning takid võta mõlemad 1/4W.Kondekas täiesti suvaline(peaasi,et mahtuvus sobib) ja pinge ei oleks madalam,kui su skeemi toitepinge.
Toite pinge on mul ikka 5v? Mul on lahti joodetuid kondekaid ja takisteid küll, aga pole testrit millega kontrollida takistust(lähi ajal ostan testri).
Toite pinge on mul ikka 5v? Mul on lahti joodetuid kondekaid ja takisteid küll, aga pole testrit millega kontrollida takistust(lähi ajal ostan testri).
Takistitel peal ka värvikood,mille järgi takistust vaadatakse.Kui ei ole veel nii pädev vend,siis kasuta seda.
.... Kui ei ole veel nii pädev vend, siis kasuta seda....
Heh, ELFA takistite värvikoodi kalkulaatori vastuse aken ("Takistuse suurus:" järel) on küll rahva narrimiseks pisike tehtud, vastus ei mahu kogu pikkuses sinna ära, ainult väike jupp sellest... Otsi siis justnagu Toots noa otsaga saia seest rosinaid...
Ajapikku tasub tutvuda ka Elektroonikafoorumi (alafoorumi nimi) kolme teemaga "Oluline". Sellise märkega teemad püsivad pidevalt seal "üleval" otsas. Leiab üksjagu kasulikku lugemiseks ja meeldejätmiseks, muuhulgas lingid korralikumale värvikoodi kalkulaatorile ja endise Tevalo voldiku mõlemale poolele:
Nii sai siis eile õhtul räägitud foorumkaaslasega nimega bloody-orc , kes on mind päris palju juba aitand suured tänud talle ja muidugi ka teistele kes on mind aitand ja toeks olnud!!!
Tulime siis bloody-orc -iga siuksele mõttele, et lisada sinna skeemile veel üks kivi, konde ja pingeregulaator. Selleks, et ma saaksin sinna panna üks kõik missuguseid LED-e ja, et nad põleks eredemalt, ja pingeregulaator selle pärast, et saaks ise pinget valida(ma ise proovin teha selle 9v pataka peale).
Kõik asjad siis mis sel skeemi puhul vajalikud on, on siis siiin:
Väike soovitus Roltsile, kasuta neid pesasid siis pole ohtu, et kivile viga teed kui jalgade külge midagi tinutad (tinutad peas külge ja siis paned kivi pessa).
Hea, et sellise alaga nooritegelejaid juurde tuleb.
Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.
Comment